Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Безжично предаване на енергия с Тесла технологии

<< < (4/9) > >>

teofilius:
При резонанса има максимално приемане на излъчваната от предавателя енергия. Ако изобщо може да се засече приемника, то ще е само защото в близост до него в някакъв периметър енергията на полето от предавателя ще е с минимален интензитет. Тоест ако имаме втори приемник , той ще улавя по малко енергия от предавателя. Може да се направи и паралел с трансформатор с няколко вторични които са приемниците....

vitan:
Човека говори за електромагнитни вълни, нещата там не стоят така. А и да се засече приемане, не е необходимо да си близо до приемника. Въпрос на чувствителност и насочена антена.

teofilius:
Може! Все пак добре  е да акцентуваме върху темата за пренасяне на електроенергия на растояние и върху методите на Тесла за целта. ...

The Phantom:
  Попаднах на нещо , което ме накара да се замисля. Когато Тесла е експериментирал с безжичното предаване на енергия, той твърди , че тайната на приемането на максимално силен сигнал се състои в това , че масата на медта в приемника трябва да съответства на масата на медта в предавателя !!! Да не би случайно това да е резонансът , за който се говори, и който всички търсят ?! На такава мисъл ме наведе и фактът , че когато е експериментирал със собствените си "медни макари" , "той е установил , че преобразувателните способности на тези макари са най-големи , когато масата на медната макара се равнява на масата на медната лента в импулсният генератор. Нямало значение от дебелината на медният проводник на макарата. Еднаквите маси на медта предизвиквали максимални преобразувателни ефекти. Когато изпълнил това условие Тесла обявил , че кондензаторите-макари са в резонанс. Електростатичен резонанс !"

vitan:
Да, електростатичния резонанс при еднополярни импулси може да е това, но електростатичен кондензатор (който трябва да се построи изпървом) е друго.

А той се прави мисля по-иначе.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия