Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

4 пъти по-ефективна електролиза на води богати на уреа

<< < (7/9) > >>

zapadug:
Аз наистина не знам какъв ще е токът със сигурност. Според мен е 5/(4+(0,1/2)) А  при двете паралелни клетки, но не знам този минимален 1,3 В потенциал за започване на електролиза как се вписва в уравнението за тока в двата случая:

-1 клетка
-2 паралелни клетки

Поздрави.

Михаил Кузмов:
Боже ! Боже ! Спрете до понеделник. Ще ви спретна един клип, и тогава ще си уточните, кой крив кой прав ! Само няма да пикая в клетката, че ще се развони неприятно !
До понеделник се размислете в/у формулата дето я пуснах в #12 ! Там нищо не е случайно !
А е тока който ще тече или възнамерявате да пуснете през клетката,
26.8 касае закона на Faraday,
16.8 е моларният обем на газовете,
С е броят клетки серийно вързани в електролизера,
след равното получаваме минимално произведени литри газ 2H2:O2 в час !!
Както виждате, никъде в сметката няма напрежение, няма съпротивление ? Това са фактори които касаят грамотната конструкция, плътност на електролита и работна температура ! Запомнете, електролиза се прави с ТОК и колкото се може по ниско напрежение. При спазване на тези два фактора можем да говорим за ефективна електролиза ! Практически ако напрежението е под 2 в. вече сме в зоната на еф. елктролиза. При правилно подреждане на всички фактори се получава и така желаният оН2 (орто-водород) ! По високо енергиен изомер на водорода ! Так можем да получим до 15% повече след равното на формулата!
На края ще прибавя една мисъл на Н Хайтов. "Едно е да ти се иска, друго е да го можеш, трето и четвърто да го направиш." Точно за това множество ентусиасти са стигнали само до искането, оказало се че моженето не е просто и до трето и четвърто не са стигнали !! Особено ако са се гръмнали два-три пъти !!
Електролизата е динамичен процес, и във всеки момент вътре в клетката нещо се променя ! Електролизата е преходен процес, разбива молекулата на атоми ! Но ако продължим нататък ?? LENR е факт нали ?
Поздрави !

Аtos:
zapadug, мисля, че колегите Радико и juliang ти отговориха достатъчно изчерпателно?

Токът ще ти е 0.8 ампера.
Плътността му ще е 0.00008 А/кв.см.
Напрежението ти ще е 0.125 волта.
Повтаряш един и същ въпрос, защо? Очакваш следващият отговор да е по-различен ли?
Ами вземи го измери тоя ток в края на краищата вече!

Ако искаш да питаш при тия изходни данни на ток и напрежение каква площ да са ти електродите и на какво разстояние - друга работа, ще ти се отговори...но ти не питаш това!

zapadug:
Михаил Кузмов

Ако спретнеш една електролиза през резистор и пуснеш резултати, те признавам за баровец :D.
Много бих бил благодарен.
Дори и да е при различни (удобни за теб параметри).
Поне малко да са близки де.
Много благодаря.

Поздрави.

Михаил Кузмов:
Е т'ва вече е друго ! Щом съм произведен в баровец на форума ! Те, такава титла нямаше !!!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия