Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

4 пъти по-ефективна електролиза на води богати на уреа

<< < (9/9)

Laic:
Мммм дааа,
Четейки темата, ако не бяха постове #27, 28, 31 и 32, без малко да помисля, че съм прекалил с ракията и по грешка съм отворил БГ МАМА, но не би ....
Небивалици - първо електролизери с електроди от по 1м2, а после опити в чиния (вероятно тоалетна) ...

Тази тема, ме накара да се замисля за една друга, на Майстора - http://mazeto.net/index.php/topic,9207.0.html  >:(. И сега разбирам, колко е бил (и още е) прав Майстора.

И сега, след 39 поста, помни ли някой каква тема постави на разглеждане автора и taurus?

zapadug:
Тема на която има само един въпрос, без отговор от 2009.
М/у другото мисля че има доста потенциал.

Михаил Кузмов:
zapadug, трябваше да се замислиш защо тази тема е останала празна !? Виждам че си лаик в тази област, затова аз ще дам отговор.
Първо, самото заглавие показва не състоятелност ! 4 пъти повече с урея, а не проценти примерно ! Електролизата си има закони ! За да получиш 4 пъти повече газ при едни и същи условия спрямо водата, означава уреята да съдържа 4 пъти повече водород !! НО дори и да съдържа 4 пъти повече водород, той е в съединен вид ! За да разбием това съединение, (съединения) пак трябва енергия. Нямам представа какви съединения съдържа уреята, но няма никакъв начин да съдържа повече водород от водата. По принцип, електролизата е най не ефективният начин за добиване на водород. Но пък най достъпен ! За повече подробности трябва да се изкажат по компетентни от мен. Ама кой ли е компетентен в пикните ???
Бях обещал принципен отговор, но ще го напиша в темата "образователен документ за електролиза". Мисля там трябваше да се водят подобни дебати. Ъхъ !

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия