Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 2567663 пъти)

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 187
Здравейте,
Тесла е патентовал идеята: да се вдигне една "плоча" високо в атмосферата да се свърже с проводник с един кондензатор и друга плоча заземена към другия край на кондензатора. / перефразирам /


Да, но после я определя като твърде неефективна, сревнение с генератора му за СЕ, който чрез искрата прави възможно, както да се съкрати височината на електрода във въздуха, така и надморската височина. Казва, че новото му откритие е хиляди пъти по-мощно от този му патент, който изоставя, като неефективен и по-скоро приема за лабораторен опит от първите си години, за да докаже на себе си етерната теория.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Нека погледнем следните варианти, за откъде идва енергията в генератора на Капанадззе!
    Ако енергията в генератора на Капанадзе се взима от Йоносферата, тогава ще е нужна антена, както е и в патентите на Тесла по този въпрос. Дори при много по съвършен вариант - пак ще е нужна някаква антена или лазерен лъч който да създаде проводящ йонизиран-плазмен канал чак до йоносферата. По тази причина напълно изключваме този вариант.
   Всяко растояние, като височина спрямо земята има някакъв електрически потенциал. Например при височина 1 метър е около 100 волта, но като капацитет е нищожна възможността да се използва, като енергиен източник.
   Получаване на енергия от Земята. Независимо, колко голям отрицателен електрически потенциал има Земята то за да получим енергия от нея, този потенциал трябва да изтича от нея спрямо друг елемент, който е с противоположен електрически потенциал а количеството протичаща енергия ще е в зависимост от капацитета на този елемент спрямо Земята. Колкото е по-голям - ще е повече протичащия електронен ток, който ще цели да изравни потенциала си спрямо земята.   При използване на високоволтов трансформатор или трансформатор на Тесла и освен това работа при по-високи честоти, потенциалната разлика е между изхода на трансформатора и Земята но ние използваме и изразходваме значителна енергия за да създадем достатъчно голяма енергийна разлика между трансформатора и Земята. В най-добрия случай тази енергия ще е равна на получената на изхода...
  Смятам че правилният отговор е този на самия Капанадзе, че Ефирът е източника на свободна енергия. Никола Тесла също говори за това. Ще ви дам само един негов цитат: "Възможностите, откриващи се пред съвременните изследвания са толкова   големи,  че  даже  най-сдържаните хора трябва да усетят оптимизъм при поглед в  бъдещето. Съществува   възможност   за получаване на енергия  не само във формата  на  светлина,  но  и  във форма   на  движеща  сила,  и  във всякакви други форми по много по-пряк способ, от средата. Настъпва време когато тази задача ще бъде решена, и идва време , когато някой ще може да произнесе тези думи пред посветена аудитория , и няма да гледат на него като мечтател(фантазьор).  Ние се движим в безграничното пространство с невероятна скорост, всичко около нас се върти, всичко се движи, навсякъде е енергия. Трябва да съществува някакъв способ и възможност , да можем да се възползваме от тази енергия по много по непосредствен начин. И когато, накрая , от пространствената среда ще бъде получавана светлина, когато ще бъде получавана енергия, когато хората ще получават всяка форма на енергия  без особени усилия от неизчерпаемият вечно съществуващ източник, човечеството ще тръгне напред с гигантски крачки. Една единствена мисъл за тези чудесни възможности вълнува нашите умове, укрепва надеждите ни и напълва сърцата ни с велика радост!
                                                                                          Никола Тесла"
Цитата е от книгата "Лекции на Никола Тесла"

Какво знаем за Ефира? Магнитното, електрическото и респективно електромагнитното поле и техните силови линии са съставени от Ефир.  Ефирните "частици" представляват диполи, които се ориентирват спрямо електрическите заряди и източниците на магнитни полета.  Или на кратко:
Електромагнетизма - това са свойства на Ефира.  Електромагнетизма - това са най-силните и мощни изразени свойства и характеристики на Ефира, който са ни познати. Следват гравитационните, торсионните-информационни и вероятно, и други.  Освен, че Ефира е материала изграждащ и формиращ електромагнитните полета, той и захранва с елементарна енергия изразяваща се във спин елементарните частици от които, е съставена атомарната материя.  Всеки електрон излъчва периферно на оста си на въртене магнитно поле или по-точно ефирни вълни, и така изразходва своята спинова енергия. Един вид - магнитното поле е нещо като реакция на триене между електрона и периферната ефирна среда(казано в най-грубия смисъл на думата). В този аспект, понятието инерция не съществува. Ако не се захранва с енергия, електрона би спрял да се върти и нито ще излъчва магнитно поле, нито вече ще е и електрон. Това не се случва тъй като, електрона  постоянно черпи енергия от Ефира и я черпи именно по линията на оста си посредством електрическото си поле, което е и съсредоточено по тази осева линия и от своя страна е източника на ефирна-спинова енергия за електрона.  Обобщено - електрона се захранва с енергия от Ефира във вид на електрическо поле, преобразува я във въртящ спинов момент и я излъчва във вид на магнитно поле и вълни разпостраняващи се в околния Ефир. Електрона е и основния носител на познатата ни електрическа енергия.  Според мен тази ефирна теория макар и непълна е най-реалистична. Как тази или други съществуващи ефирна теория дават отговор, как работи генератора на Капанадзе - това предстои да бъде резултатът от нашите предположения и експерименти докато го постигнем. Използването на високи напрежения, високоволтови разряди и резонанс са основните кандидати за постигането на желаните отговори и постижения.   
  Завършвам поста си с личното ми мнение, че е голяма глупост да смятаме, че черпенето на енергия от Ефира ще предизвика някакви вредни за здравето и живота аномалии или опастност от взрив, който би унощожил планетата, Вселената или дори минимум един човек.  Атомарната материя е в постоянен енергиен обмен със Ефира, при което той не губи ни най-малко а постоянно дава и получава равни количества енергия.   Дори процеса на обмен, на енергия между атомарна материя и Ефир е резонансен и толкова съвършен, че загуби абсолютно не съществуват. ..

emilvtc

 • Гост
teofilius. колеги
Мненията Ви са много интересни и е удоволствие да се четат.
Цитата от книгата "Лекции на Никола Тесла" ми звучи много оптимистично и обнадеждаващо. Всъщност точно това е идеята на лектора - да обнадежди и провокира мисленето на аудиторията. Това е и целта и на нашето обсъждане.

Наскоро гледах филм за вълновите теории и как всичко около нас и ние (материята) е всъщност съвкупност от вълни. Говореше се и за няколко паралелни измерения ...

Но ако Ефира "пренася" електромагнитното поле и електромагнитните вълни - възниква въпроса как те се пренасят във вакуум или в космоса?

Колкото повече се замислям - толкова повече генератора на Капанитзе ми изглежда нереален (дано да греша).

Та от последните няколко поста схващам, че идеята е да черпим енергия от ефира, като я добиваме в някакъв малък обем от него (примерно него го йонизираме или каквото там ..,), като в същото време този обем от ефир-а се "дозарежда" с енергия от ефира около него.

Правилно ли съм разбрал?
Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 187
Аз на практика си ги представям нещата така:

Естествено, че земята е едната плоча а йоносферата другата на земния кондензатор. Процеса на напомпване на електричеството се извършва от високоволтов източник, който увлича чрез искрата етера, вкарва в първичната (високоволтова) бобина вече увлечен, "изсмукан" от по-горни слоеве потенциал, близък до йоносферата (вероятно затова и трябва време докато се установи максимално процеса), след което енергията се вкарва в земята, надува я като балон. Естествено трябва да се прави разлика с конвенционалното протичане на електричество от енергото, което ползва земята за ел. проводник. В нашия случай земята се ползва, като една потенциална сфера. Ако я напомпим от единия край, можем да "изпуснем" от другия край на земята без никакви загуби - именно така е предавал Тесла безжично енергията, през земята, без да протича ток. Тази енергия е от електростатичния кондензатор. Но за да черпим енергия от това, трябва да създадем колебателен процес - вкарваме - изкарваме и т.н. и обираме енергията като я натрупваме, кондензираме и накрая конвертираме.

Всъщност мисля, че в основата на процеса пак стои ранния патент на тесла, споменат по-горе, като антената с нейната височина се заменя с искрата, а другият край на бобината отива в земя. Полученият висок потенциал, който всъщност е само един потенциал, без да протича къкъвто и да е ток, следва да бъда трансформиран в по-нисък потенциал но пък вече с протичащ ток. Това го може единствено кондензатора.

Вероятно зареждането електростатично на кондензатор с голям капацитет, обаче с голям потенциал ще направи така, че потенциала върху него ще е по-малък от входния, но пък разположен на по-голяма площ, което ще доведе до по-голям ток и по-голяма енергия, всъщност това което търсим. Тоест имаме потенциална трансформация. Този кондензатор вероятно трябва да бъда свързан в колебателен контур, така ще се осъществи положителна обратна връзка, като се зарежда електростатично и електрично (обикновено).

В ощи линии схемата би изглеждала, като този патент на Тесла, като антената е заменена от искрище, а кондензатора навит на руло под навивките, вързан паралелно с вторичната бобина. Резонанса ще е между искренето, което е входящата енергия и особения колебателен контур.

На фона на горното, енергията идва от: Създаването на висок потенциал, който се прави по съвсем икономичен начин, например един тесла-траф. При електростатичната трансформация няма да има ленц-ефект, като при магнитната индукция, т.е. първичния и вторичния кръг са автономни, няма да има обратна, противопосочна реакция.


Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
emilvtc! Eфира  е всемирна субстанция и среда изпълваща цялата Вселена. Вакуума е област от пространството в която, отсъства или почти отсъства атомарна материя но е изключително съставена и изпълнена с Ефир. Електромагнитните вълни не са движение а разпостраняващо се трептене на ефирната среда. На едно по-финно ниво е трудно дори за ефира да се говори, като материя, материални частици или субстанция. Понятията са само образни за придобиване на представа за какво иде реч. Ефирната "частица" не е някаква твърда частица или субстанция а е микрообласт от пространство в което, няма нищо освен измерения,  вихрово въртене(което от своя страна формира времето като понятие и реалност) и информация, която е нещо като, генетичен код определящ свойствата, предназначението, енергията и функциите на всичко съществуващо и по-конкретно за самата ефирна "частица". Мисля, че "Теорията на суперструните" отговаря в голяма степен на въпроса, какво е Ефир?

vitan

 • Гост
Ефир - околно пространство, "близкия космос". Етер - свръхплътния поток неутрино, който се върти из цялата Вселена. Но на практика не взаимодейства с материята, въпреки колосалната си плътност и енергия.

За научната трактовка и теория, съобразена с Тесла - книгата на проф. Константин Мейл. Спирайки неутриното, можете да получите електрон... минимум (и енергия естествено). Аз съм за тази теория.

Ако помпаме от земята, то Тесла е доразвил Нейтън Стъбълфиилд - справка "Изгубените открития" (на Василатос). Там също текат реки от енергия, но пък понеже Капанадзе работи на всяко място... пак май отиваме на 1-вата теория.
За да помпаме и да черпим: може и да може. Не отхвърлям хипотезата.

За "бъзици" с йоносферата трябват огромни мощности, както при "Лонг Айлинд кулата" на Тесла. При Капанадзе ги няма тия мощности и габарити...
« Последна редакция: Май 09, 2011, 06:45:04 pm от vitan »

Неактивен madsatbg

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 395
 • Пол: Мъж
 • теорията без практика е мъртва
  • Видеонаблюдение
....madsatbg, идеята ми беше този кондензатор да е с по-голям капацитет, съставен от няколко витки, а не както ти си го реализирал - няма и една навивка. Този малък капацитет изисква висока честота, която както казва Тесла е недопустима над 30 кХц, колкото по-ниска, толкова по-добре.
...
Здравей ЕДМ,

и аз ще цитирам Тесла:

Представьте себе, он предложил, закрытый цилиндр с небольшим отверстием в нем возле дна. Давайте допустим что этот цилиндр содержит очень мало энергии, но он помещен в окружение, которое имеет много энергии. В этом случае энергия могла бы течь из внешнего окружения, более высокого источника энергии, через маленькое отверстие на дне цилиндра во внутрь цилиндра, где меньше энергии. Также предположим, что энергия проходя в цилиндр преобразуется в другую форму энергии, как, например, тепло конвертируется в механическую энергию в паровом двигателе. Если бы это было возможно искусственно произвести такой "сток" для энергии окружающего пространства, то тогда "это позволило бы нам снабжать любую точку на глобусе бесперебойной энергией днем и ночью" .

Сега да пренесем аналогично това към Капанадзе генератора :
Получава се, че чрез "малкият отвор - кондензатора" ,в "енергийния цилиндър- бобината на Капанадзе"
ще се отвежда енергията от по високо енергийния източник - етера към "цилиндъра" с по малко енергия.

Ако този кондензатор е свързан с проводника за заземяването, а той е свързан при Капанадзе иначе нямаше да изнасят и внасят "зелената" кутия и дебелия заземителен кабел заедно и един човек не смееше да мръдне държейки кабела, то тогава можем да получим колебателен кръг с индуктивността на заземителния проводник и въпросния кондензатор.
Така че "кондензатора" не е задължително да е "голям" -" не голям" отвор на дъното на енергийния цилиндър.
Капанадзе каза , oще, че ползва честота между 200 - 300 kHz.
Също така дължината на заземителния проводник е 10 метра.
Може да се пресметне честотата на колебателния кръг .

мадсат
« Последна редакция: Май 09, 2011, 07:03:27 pm от madsatbg »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 187
madsatbg, ти така правиш аналогия - лошо няма, така ще намерим рано или късно истината  ;).

Но аз я виждам по друг начин. Този отвор в цилиндъра мисля, че е искрата. Точно тя увлича етера, тя прокарва енергията/етера в резорвоара. А енергийния цилиндър, затворения обем е по-скоро кондензатора. Обема му е капацитета, той всъщност е електрически резервоар и същевременно конвертор. Тесла казва (по спомен): Още щом влезе енергията в енергийния цилиндър тя се конвертира! А може да е имал предвид за резорвоара и Земята!!!

Но има и нещо друго: напомпване, нагнетяване на енергията и кондензиране. Тесла прави сравнение с компресора за въздух, когато му идва идеята за самозахранващия се генератор. Компресора нагнетява, после изпуска налягането. Отделя се студенина, която с обратна връзка връща при изпусналия газ. Така той кондензира на капчици. връща се обратно и става течност и т.н. и т.н.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Исках по-рано да пусна този отговор но имаше проблем със сървъра и затова го пускам със закъснение сега:
 
Цитат
  При електростатичната трансформация няма да има ленц-ефект, като при магнитната индукция, т.е. първичния и вторичния кръг са автономни, няма да има обратна, противопосочна реакция. 
- Имаш в предвид електростатичната индукция.    И тъй като, електрическите заряди са електрони и протони(или атоми с небалансиран електрически потенциал. Нека само да припомним какво е статично и динамично електричество. То е съставено от едни и същи познати ни електрически заряди но едните са в статично - неподвижно състояние а другите са циркулиращи в проводник.  Свикнали сме да мислим, че статичното напрежение и енергия е това, което е високо и получаващо се от електростатична машина(посредством триене) и вероятно и посредством трансформатор на Тесла. Това не е точно така. Знаем, че капацитета на един кондензатор зависи от разстоянието между електродите в него и от тяхната площ. Ако имаме кондензатор 100 микрофарада зареден със 100 волта напрежение и ако раздалечим в последствие електродите така, че капацитета да намалее - то напрежението ще скочи и ще стигне хиляди и десетки хиляди волтове. Не е трудно но при необходимост е лесно да се докаже с експеримент. Обратното е когато използваме високоволтов трансформатор с нищожен ток и през диоди зареждаме кондензатор с голям капацитет и ниско напрежение. Напрежението върху кондензатора зависи от количеството постъпили заряди от диода. ..   Мисля че кондензаторите нямат особено общо с генератора на Капанадзе.  Там има съчетание от електромагнитен резонанс и високи напрежения стимулиращи генериране на свърхмощно електромагнитно поле, което чрез обикновена или Теслова бифилярна бобина се превръща в обикновено електичество.
 
Цитат
Ефир - околно пространство. Етер - колосалния поток неутрино, което се върти из цялата Вселена. Но на практика не взаимодейства с материята, въпреки колосалната си плътност и енергия.   
   Ефир и неутрино са две съвършенно различни неща. Неутриното дори не си струва да го разглеждам и най-вече защото се предполага, че го има и е хипотеза.  Ефирът пък е съвсем реален и много мощно взаимодейства с материята.  Всички електромагнитни процеси и явления са взаимодействие между Ефира и "материята". Самите електромагнитни полета, също и гравитационните са поляризиран и " енергетизиран " от материята Ефир...

vitan

 • Гост
.......Неутриното дори не си струва да го разглеждам и най-вече защото се предполага, че го има и е хипотеза.......
Почети малко научна литература :)

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
madsatbg ! Напълно съм съгласен с цитираното от теб изказване на Тесла а също и с тълкуванието му. Ефира е високоенергетичната околна среда. Бобината е нискоенергийна и всъщност трябва да я направим нискоенергийна (енергийна яма) спрямо околни Ефир. Тоест - самият Ефир трябва да е на по-ниско енергийно ниво за да се получи (сток) стичане или протичане на енергия от околното пространство. Докато тя протича от високо към ниско енергийно ниво, бобината я преобразува във електроенергия(ел.ток). И понеже нямаме директно магическо преобразуване на ефир в електричество а правилното е електромагнитно поле индуциращо електрически ток в изходната бобина. Ефира извън бобината (Тесловия цилиндър) постъпва в нея във вид на мощно електромагнитно поле. Енергията, която ние изразходваме трябва да е колкото да се поддържа ниско енергийно ниво на Ефира във вътрешността на бобината и това да бъде по-възможност колебателен-резонансен процес. Вероятно процеса при Капанадзе е принципно същият, както и при хладилните и климатичните инсталации но вече говорим за електрически вариант...

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
  Нямам нищо против неутриното но не смятам че има общо с Капанадзе, или че е Ефир и Неутрино са едно и също.
 
  Интересното е че при разпадането на неутрона се отделят протон, електрон и неутрино. Тоест - неутрона е съставен от тези три елемента тъй като, в чистата наука няма място за магически превръщания  ;D :D

Неактивен madsatbg

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 395
 • Пол: Мъж
 • теорията без практика е мъртва
  • Видеонаблюдение

Тесла казва (по спомен): Още щом влезе енергията в енергийния цилиндър тя се конвертира! ...

Продължавам разсъждениятя по Тесла.

 "Также предположим, что энергия проходя в цилиндр преобразуется в другую форму энергии..."

Точно така би станало ползвайки  кондензатор.
Едната пластина на кондензатора е отгоре над феритните пръстени и не е свързана никъде :(
Другата пластина е вътре във феритните пръстени и заземена. ;D - аналог на патента със плочата в небето.
Зареждайки се кондензатора, от йонизирания въздух от искрата/ може би етера/ , между двете плочи се получава магнитно поле , съгласно по горе цитираната теория.
Имаме преобразуване - електростатично поле в електромагнитно- от ВВ и разрядник имаме йонизация, йонизацията зарежда кондензатор,заредения кондензатор създава между плочите си магнитно поле,силовите линии на това поле пресичат ферита и променят магнитната проницаемост.Тази промяна означава индуктиране на ЕДС
в изходната намотка / във всички намотки които се пресичат/ без да се проявяват силите на Ленц - няма връзка с първичната намотка.Можем да товарим изходната намотка без да влияем на тока на входа.

Добре ми звучи, но да видим на практика как ще изглеждата нещата?

успехи мадсат

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 625
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Нямам нищо против неутриното, но не смятам че има общо с Капанадзе, или че е Ефир и Неутрино са едно и също.
 
  Интересното е че при разпадането на неутрона се отделят протон, електрон и неутрино. Тоест - неутрона е съставен от тези три елемента тъй като, в чистата наука няма място за магически превръщания  ;D :D

Теофиле, пишеш пълни глупости. Съществуването на неутриното е доказано и има големи детектори на неутрино по целия свят (не е никаква хипотеза, както си писал по-горе): http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE
Цитат
Неутриното е елементарна частица. Открита през 1931 г. при β разпад. Бележи се с ν. Има една втора спин () и следователно е фермион. Неговата маса е изключително малка в сравнение с другите частици и се приема, че е равна на нула, но се извършват прецизни измервания на неутронната маса. След като е електронеутрален лептон, неутриното не участва нито в силно, нито в електромагнитно взаимодействие, а само в слабо и гравитационно.

Ако има безплатен обяд, много е вероятно той да идва именно от там. Ако не смяташ така, то моля да дадеш конкретна и обоснованя идея. Всичко останало е загуба на време - на всички.

Една от основните хипотези за т.нар. "свободна" енергия е именно взаимодействието на неутрино частиците с електрони, или превръщането на самите частици в електрони - както е написал vitan - подробно изследвано от проф. К. Мейл.

За колегите madsat и EDM Electronics, видях, че сте писали за кондензатор в изходната верига на ..."генератора". Този кондензатор според Боб Бойс е елементът, който може да преобразува студеното електричество в топло, наличието му е силно препоръчително. Има го при трифазната система на Боб Бойс, в изхода на МЕГ на Том Берден, и не на последно място - при МЕГ-а на getca от нашия форум, макар че в последните 2 обяснението за присъствието му е по-скоро заради реактивните съставки и Ленц ефекта.

Успех!
« Последна редакция: Май 09, 2011, 11:52:12 pm от altium »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
MZK - Думите ми които цитираш, като отхвърлящи реалността на неутриното изобщо не гласят това, а по скоро че не смятам, че то има общо със свободната енергия, и че неутрино и Ефир са две различни неща. Смятам за безсмислено да се повтарям.  Думите с които, се отнасям твърде скептично по отношение на неутриното са:
Цитат
  Ефир и неутрино са две съвършенно различни неща. Неутриното дори не си струва да го разглеждам и най-вече защото се предполага, че го има и е хипотеза. 
и са може би твърде прибързани от моя страна.  Нямам за цел да споря а само споделям нещата както аз ги виждам.  Според Никола Тесла - ефира е един вид електрически газ, при това изобщо не е неутрален...

С уважение