Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 2567653 пъти)

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 739
Може да се каже това насочване е за сметка на честотата. Рупорът (фунията) усилва усилването идва от синфазното движение на въздуха в рупора т.е. като абсолютно твърдо тяло. Усилването става от малкия отвор към големия. Налягането е сила върху площ р=F/S1 на изхода налягането е константа но S2 е по-голямо и имаме увеличена сила. Рупорът се представя като електрически трептящ кръг с качествен фактор и честотна лента. Ако имаш само бобина то лентата е широка но бобина и кондензатор става трептящ кръг и усилване на трептенията при резонанс. Като излезне звуковата вълна от рупора тя се отразява и се връща и имаме тясна честотна лента, а това е  главен недостатък на рупора. За ниски честоти има големи размери и затова се ползва за няколко октави т.е. за говор или за високи честоти. Рупорни електродинамични говорители имат КПД около 30%, а обикновенни около 1%. С рупор се усилва 30 пъти.
« Последна редакция: Май 15, 2011, 11:36:56 am от mi68 »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 341
Порових в патента на Линде и опа - приятна изненада... Човекът изрично посочва, че дължината на охладителните спирални тръби трябва да е много голяма - поне сто метра и трябва да са изолирани с непроводящ материал, например овча вълна. Какво говори това:
1. Подходящ материал за охлаждащи, провеждащи ел.ток, сравнително гъвкави тръби  - мед.
2. Изолация от овча вълна - органичен влакнест материал /другояче казано - порьозен/
Какво излезе - елементарен пасивен оргонен акумулатор... Активен става при преминаването на въздуха през тръбата, която освен че е спирална, е и дясно завъртяна - позитивно зареждаща по Шаубергер.
Правил съм опити с вода през дяснозавити спирални тръби - зарежда се доста силно. Основното е това, после за усилване на ефекта са вече двойноспиралното центростремително движение, оргонни катализатори и т.н. Първичното е спиралата, а като противовес - правата линия. Ян и Ин - основа на света, фундаментални енергии. Процеси, описани и технически осъществени в реални устройства от Виктор Шаубергер.
Карл Линде за простота ползва само спирална тръба, макар че ниското КПД на превръщането налага да е над стометрова. Тесла вероятно е ползвал бифилярка и лайденска стъкленица в осцилатора. Между другото, има данни за енергийно разделяне на оргона в бифилярна бобина и разлика в полюсите под и над нея, а вероятно и периферия - център. Отивам да навия една и проверя това - в гаража, в мазето е студено  ;D
Поздрави 

     

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 739
Колега Кадицеус ако може да е ясно дясно въртене, правило на дясна ръка ли разбираш? Става въпрос за спинова индукция и объркванията са чести.
Бифилярната намотка може да работи в безиндуктивен варянт, резонансен при променлив ток или на постоянен ток. Дай данни, да не се правят хаотични опити.
Стигнах до извода да си направя елементарен електроскоп от буркан с винтова капачка, кламер, пластелин (болкит) и алуминиево фолио.
Диамагнетизъм създаване на едноименен полюс отблъскане или просто складиране (събиране) и усилване на магнита, на Шаубергер нещата са ми неясни. При безиндуктивна бифилярка имаме отблъскване, диамагнетизъм. Ако разбираш понятията дай ни обеснения на процеса.
Налягането става отрицателно при цетростремително движение. Налягането мисля е скалар и независи от посоката. А=р.V Работата може да е положителна или отрицателна. Налягането спрямо някакво нулево ниво ли се мери та става ту положително ту отририцателно, функцията си сменя знака? Втечняване на газове става като газа върши работа разширява се. Излиза, че трабите трябва да са спроменливо сечение да имаме (променлив поток). Как расъждавам имаме линейна скорост константа, при малък радиус имаме голяма ъглова скорост при голям радиус малка ъглова скорост. Нещо да става увличане по спинова индукция. V=R.w  където  V-линейна скорост; R-радиус; w-(омега) ъглова скорост
« Последна редакция: Май 15, 2011, 04:41:56 pm от mi68 »

emilvtc

 • Гост
mi68,
Благодаря за отговора ти, но все още имам въпрос:
До колкото знам ако вкарваме енергия в един трептящ кръг и той започне да трепти на резонансната си честота - то не можем да консумираме от него повече енергия от тази, която сме "вкарали" и "вкарваме" в него. Т.е нямаме усилване на мощността по отношение вход/изход, а само повишаване на токовете Q пъти през LC ако кръга е паралелен или Q пъти повишаване на напреженията върху L и C ако кръга е последователен.

Относно усивлатено с рупорт - примера с говорителите който визираш как да разбирам постановката и коже ли да се каже, че:
Един и същ говорител захранен с един и същ променливотоков източник ако е с рупорт пред него създава 30 пъти по-голямо звуково налягане спрямо варианта без рупорт и това не е САМО заради промяната на диаграмата на насоченост (концентрирането и насочването) на звуковата вълна?

Ако това е така значи има липса на нещо фундаментално в мисленето ми. Ако е така - моля да обясниш по-подробно.
Все си мисля, че рупорта НЕ усилва а само насочва звуковата вълна в определена посока (променя диаграмата на насоченост на излъчвателя)
« Последна редакция: Май 15, 2011, 07:56:48 pm от emilvtc »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 341
mi68
Никът ми е Кадуцеус - магическият жезъл на Хермес /Тот, Меркурий/. Кадицеус не знам какво е  :) Дясното спирално въртене -  гледано от страната на входа, засуква се по посока на часовниковата стрелка към изхода на тръбата. Диамагнетизмът по дефиницията на Шаубергер е енергия с левитативни и съзидателни свойства. Създава се при процеси, съпроводени с падащ температурен градиент - т. нар. самоохлаждане, споменато от Тесла. Няма нищо общо с магнитите и стандартното разбиране на термина. А, сетих се и за още едно овърюнити устройство, при работата на което има самоохлаждане - VTA на Флоид Суит
Поздрави
« Последна редакция: Май 16, 2011, 12:27:16 am от caduceus »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
За доста действителни устройства на свободна енергия има информация, че се охлаждат вместо да загряват при натоварване.  От тази позиция можем да си направим извода, че поглъщат енергия от околната среда. Когато от ефирната среда се отнема  енергия е естествено тя да се стреми да възстанови баланса, като отнеме енергия от ефирната среда в по-широк периметър и освен това, и от физическата среда непосредствено в областта на действащия генератор.   В този аспект мога да сравня генератора на Капанадзе с принципа на топлинната помпа(хладилници, климатици). Енергия изразходваме само за да пренесем енергия от Ефира във физическата област преобразувайки я във електромагнитно поле а в последствие във електричество. Остава да измислим електрически вариант на топлинната помпа и да го направим. 8)

emilvtc

 • Гост
teofilius, Много точно си го написал.
Но за да направим такова устройство трябва да си изясним (поне на мен още не ми е ясно) какъв вид енергия ще черпим от ефира. Електростатична, електромагнитна, магнитна, топлинна (като при термопомпите) или някакъв друг вид ?

Някой има ли идея или предположение?

vitan

 • Гост
Електростатична естествено, но след като се направи стояща вълна във високоволтовата намотка.

К'о не вервате: "Изгубените открития" на Джери Василатос дава добра насока.
За проф. Константин Мейл не споменавам, защото освен МЗК, много ще се учудя, ако някой е чел нещо от него.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 739
Извинявам се на колегата Кадуцеус направих грешката поради незнание. Благодаря за информацията. Магнитният диамагнетизъм е отблъскване т.е. антигравитация и донякъде се връзва с диамагнетизъм по Шаубергер. Подобно двояко разбиране има в руската литература за ток смещения:
-първо ток на отместване, разместване, сменяване
-второ като ток за преднарежение на транзистор, лампа
За колегата Емилвтс правилно си написал нещата. Нещата са в тока на разместване. В един кондензатор слагам бобина  с няколко навивки. Довчера опита не ставаше защото неправилно бях поставил бобината хоризонтално но сега правилно е вертикално. Токът на разместването в кондензатора има форма на стояща вълна, разтоянието на плочите е няколко сантиметра и дължината на вълната е двойно по-голяма но е в сантиметровия обхват. Опита най-лесто се провежда на меден проводник, диамагнит, се навива бобина отгоре се поставя тръба или фолио. Прави се коаксялен кондензатор и се зарежда от батерия и се разрежда през бобината. Целта е да имаме трептящ кръг по ток на проводимост и по ток на разместване. Начало и край се определят експериментално (следва се дясното въртене) или се разменя поляритета на батерията. Аз навивам на 2,5 квадрата меден проводник бобината и пъхъм в медна тръба от газова уредба ф6. Бобината е правилно ориентирана при тази конструкция. Тава изработвам сега. Ако няма взрив нещата ще се мислят!

ДОПЪЛНЕНИЕ: Материалът от посочената препратка ми бе пратен по електронната поща, но смятам да дам директно линка (по молба на mi68) http://fiz.1september.ru/view_article.php?ID=200900210
Благодаря! Да направя уточнение Максвел при нас е прието Максуел -Джеимс Кларк Максуел- 1873 г. откривател на тока на разместване, отместване, сменяване, на руски ток смещения. Напрегнатост да се рабира интензитет, примерно на електричното поле.
« Последна редакция: Май 16, 2011, 11:34:17 pm от mi68 »

Неактивен Hacko

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 75
Мисля, че това може да е интересно.   http://www.youtube.com/watch?v=7iq8WOJdbOw
За съжаление нямам схеми и не знам кой е автора. Не е overunity, но от малко изкарва много.
Ако не е подходящ поста , админа да го махне.

Видеото го свалих от http://www.matri-x.ru/video.shtml#4               [16,1 Мб]  2010  Репликация установки Капанадзе 1

Неактивен madsatbg

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 395
 • Пол: Мъж
 • теорията без практика е мъртва
  • Видеонаблюдение
...За съжаление нямам схеми и не знам кой е автора. ...

Здравей адаш, за автора и схемата прочети тук: ;)

http://mazeto.net/index.php/topic,4454.0.html?PHPSESSID=r677ocn024g7b5d96mqcfbhup4

мадсат


Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 187
Колега mi68, шЪ тЪ помоля, ако е възможно да пишеш по темата, а не да разказваш сънищата си и твоето Ноу-Хау от спици и кутии от сирене. Предлагам ти да си опишеш този велик експеримент в специалната отделена за тебе тема по твоите експерименти. Казвам го, защото виждам вече си във висшия пилотаж с тия гигахерци.

Неактивен kaisersoze

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 28
Според Пиер Игина електрическата енергия е проявлението на енергията на магнитният атом в металите проводници. Тоест за да се стимулира проявлението на електрическата енергия в съответният метал е немобходимо той да се пулсира с електромагнитно поле с честота на трептене атомната честота на трептене на съответният метал.
Резонансна честота на трептена на Cu ( Copper ) = 43,953,175 Hz. Честотата е взета от изследванията за фононен резонанс на Джо Чемпиън - успял да трансмутира мед в чисто злато и платина. Дано информацията е полезна.
Предполагам че Капанадзе ползва хармонична на тази честота, за да пулсира вторичната намотка и така да получи OU в нея.
Поздрави на всички експериментатори!

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 187
Няма де е това, щото по онова време Тесла не е и чувал за толкова висока честота, а пък СЕ е получавал.
На друго място ще да е ключът от бараката!

Кой е тоя, дето с шепа стари чаркалъци ще направи киловати на 44 MHz  ;D?

Неактивен kaisersoze

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 28
EDM само да ти кажа, че е доказано че Кели полва в един от имплозивните си двигатели резонансни честоти в сферата на гигахерци постигнати отгоре на това по механичен път през 19 век. Самият той при разлагане на водата до най- финото ниво на енергия ползва 3 камертона - един на 620 Hz, един на 630 Hz и един на 12 kHz като постига честоти в сферата на терахерци в неговият дезинтегратор!!!
За да не съм голословен прилагам и линк към една лекция на един от изследователите на работата на Кели - Дейл Понд -  http://www.youtube.com/watch?v=TMEpCpzahFY&feature=player_embedded#at=18
Само да припомня, че някой по - горе беше говорил за реверберацията  - при стимулиране на определена честота в резонансен на тази честота обем при интерференция на стоящите вълни се получават множество хармоници от по - висок ред. Така с ниска честота да кажем 400 Hz при добри настройки на резонанса се получава една "супа" от честоти хармонични на фундаменталната. Този подход е ползвал и Кели и Игина и Стенли Майер и Пухарич и според мен всички докоснали се до свободната енергия. И да добавя, че тук става въпрос за фононен ефект в атома или молекулата - тоест звукови вълни предизвикани от електромагнитни такива в атомната или молекулната структура.
Според мен само с електротехника няма да хванете природата за гушата  ;D.  Ако беше толкова просто досега всеки да си имаше по един Капаген в мазето и да щрака с пръсти :) .
Не прибързвайте със заключенията  ;D !!!
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 07:31:33 pm от kaisersoze »