Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Още един електролизер

<< < (7/9) > >>

EDM electronics:
Тези от които може да се вземе ПВЦто, рекламаджиите, могат да ги нарежат и на лазер, взимат по 20 ст. на кв.см. отрязана площ.

koce93:
При гарнитура на плоча с около 200 кв.см. по 20ст. са 40 лв. За 20 гарнитури 800лв. :o
Smileface, Не потъмнява плочата там където не достига електролит. Виж фигура 9 на PDF а.
Свързване от двете страни на електролизера се прави когато примерно крайните плочи са + а средната не пробита - иначе тока преминава от единия полюс на другия през маркуча. Това е вредна отечка. Вместо светодиоди може да премериш с мултицет напрежението между всеки 2 клетки. Ако е примерно по-високо от друга клетка там има по-малко електролит и повече газ.
Това е за отечката през електролита:

Smileface:
При суха клетка с два входяши и два изходящи отвора от към двата капака и с водна помпа средната пластина не трябва да е пробита!!! Понеже нямам такава ще изолирам отворите на средната пластина.
Благодаря ти Коце за инфото. При постоянен контрол на тока и напрежението оттечки би трябвало да няма. Ще направя замервания и ще го докажа. Надявам се да съм прав. Не търся максимално количество произведен газ, а оптимално КПД. Постигна ли тази цел просто ще добавям клетки.
Очаквайте резултати.

koce93:
И аз това писах да не е пробита, но обърни внимание крайните полюси да са еднакви или положителни или отрицателни. При добавяне на клетки свързването трябва да се измени така че да е около 2 волта на клетка.

Smileface:
Разбрах те  :). Да не преконфигурирам връзката, а да я повторя. Нали в момента я удвоявам.
Така ми харесва!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия