Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Още един електролизер
Smileface:
Май месец направих ламелите от 1,5мм. с цел да не се изкривяват. Иначе дебелината няма значение за самият процес. Видях за островчето по средата в YouTube. Ако го бях видял по-рано, ламарината щеше да е 0,5мм и от там цената на лист нямаше да е 206, а 70, редуцира се и цената за рязане. Габаритният размер на клетката при същият брой ламели също се намалява. При 40 пластини имаме намаляване с 4см.
jantar:
--- Цитат ---Да EDM electronics, прав си за гумата. При серия от гумени уплътнения разстоянието м/у пластините е различно. Особено в моя случй както съм ги изрязал на ръка и са с различно сечение на всички места. Пазликите са в порядък максимум 0,1мм.. Което май се явява 5%. А тази гумата я водят масло устойчива. друга не намерих. Истината е в клингерита.
--- Край на цитат ---
Защо не използвате силикон за фиксиране на плочите?Поставяш матрица от твърд материал м/у плочите и фиксираш на няколко места със силикона.След като изсъхне - се махат матриците и разстоянията м/у плочите е едно и също.
Smileface:
Много добра идея jantar, ако няма да се разглобява клетката. Това е точният метод за серийно производство!
EDM electronics:
Аз предлагам следният вариант:
Сепаратори от пластмаса, намазани с тънък филм от силикон от двете страни, като гарнитура, за по-добро сцепление с плочите. Предимства - никакво поддаване и без течове. Така ще може да се разглобява когато се налага и ще стане супер херметезиране.
Правил съм подобни гарнитури, перфектни са. Но не зная дали силикона издържа на основи, той е с киселинна структура по принцип, но може и да има ! - а може и да се пробва :D
Smileface:
От многото видове силикон има и неутрален. Не е кисел и става за аквариуми, т.е. не е отровен. На откривателя на силикона трябва да се даде нобелова награда. Не гори. Устойчев е на химикали. Но да се има предвид, че няма универсален силикон. Точният силикон за определената цел!
Гарнитурите ще са екстра както май споменах от ПВЦ леката плоскост. http://www.vascony.com/files/files/1252496325_sheet%20products.xls. Това е ценовата листа на фирма "Васкони". Такъв материал може да се вземе и от "Bestimex" или от която и да е фирма продаваща материали за рекламата. Примерно 2050х3050х4мм струва ~85лв. Сравнена тази цена с професионалният за уплътнения клингерит е над 6 пъти. И след като моята клетка работи на налягане близко до атмосверното, ПВЦ-то е отлично.
ПВЦ плоскоста съм я рязал на фрез, на щанца и с макетен нож :). Обработката е лесна.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия