Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Още един електролизер

<< < (5/9) > >>

EDM electronics:
  Една идея ми дойде набързо!

Понеже при твоя електролизер имаш клема на всяка плоча, може да сложиш на всяка клетка по един светодиод /като сложиш разбира се резистор/, така ще знаеш във всеки момент в коя клетка евентуално имаш утечка. Инвестицията струва около 1 лв. :D

Smileface:
Да EDM electronics, прав си за гумата. При серия от гумени уплътнения разстоянието м/у пластините е различно. Особено в моя случй както съм ги изрязал на ръка и са с различно сечение на всички места. Пазликите са в порядък максимум 0,1мм.. Което май се явява 5%. А тази гумата я водят масло устойчива. друга не намерих. Истината е в клингерита.
Бих желал маркучите да са прозрачни за да наблюдавам. Просто такива имах. Това са стандартни маркучи за ДВГ за вода и пропан-бутан .

Smileface:
 :D Това със светодиода е идея. Само дето сега електролизера е разглобен на бюрото за добавяне на 20 пластини.

Smileface:
Оцветяването на плочите е равномерно. Значи ли това че електролизера е работил равномерно във всички участъци?  ??? Кажете ми моля може ли по оцветяването да се разбере дали е имало оттечка? Примерно ако има малки участъци неоцветени или каквото и да било.

EDM electronics:
   Гумата....., временна работа за целта по принцип.

Може да сложиш от ония прозрачните маркучи с оплетката /армировката/, продават се във всички железарски магазини, и стягаш със скоби. Много ми хареса изпълнението на руснаците.

Понеже ти е малко разтоянието между плочите и уплътняваш с гума, вероятността да ти е изкривено разстоянието а дори някъде да ти укъси направо е голяма, затова в центъра на плочите може да поставиш по едно правоъгълниче/малко/ от същия материал, още като нареждаш плочите, вярно ще загубиш малко площ, но тя пък ще се компенсира с по-добра ефективност от равната дистанция между плочите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия