Начало > Новини от света на технологиите
Ново увеличение на тока от джулая, честито!
merlinbg:
--- Цитат на: juliang в Юли 13, 2020, 12:14:45 am ---Хората се чудят как да сложат по-надупчен филтър, как да изправят чупките по тръбите, полират отвътре колекторите само и само да намалят съпротивлението, а ти искаш да сложиш "пластина с малки отвори"... Ми тури един парцал или чорап във смукателния колектор и чакай да изкараш нещо повече :)
--- Край на цитат ---
Идеята не е моя, на Номак е. Иска чрез ефекта на Джаул-Томсън да охлади постъпващия въздух в ДВГ и да вдигне мощността. Затова въпроса ми е колко че вдигне мощността охладения въздух след такова устройство. Знам много добре, че колкото по лесно постъпва въздуха в ДВГ и колкото по лесно излизат изгорелите газове, толкова е по голяма мощността. Забравих да спомена за идеята му да сложи турбина преди пластината с малки отвори.
montanar:
Всъщност нищо няма да охлади с тоя ефект - това е локално и върешно поцесно явление - и ако не взима директно от него потенциална разлика си е нищо .....
Ако си представим една тЪрба с частично запушване и от едната страна постъпва флуид а от другата страна излиза същия флуид няма да има никаква разлика в температурата на флуид (на практика никаква).
Друго би било обаче ако покрай тая тръба навие серпентина в зоната де имаме пад в температурата и по тая серпентина пусне друг флуид и с да речем по-висока температура тогава ш имаме конвективен пренос и следователно някакъв ефект.
Номак:
Връща се през втория топлообменник, ОХЛАЖДА следващата порция флуид
Ето,казваш че се самоохлажда :)
И това наистина е така!
Да обърнем внимание на САМООХЛАЖДАНЕТО!!
Как се случва ?от атмосферата или от Д-Т ефект ? ;)
Малко като оня дето влезнал в блатото и се изкарал сам за косите ми звучи това самоохлаждане до - 200 по Целзий....представяте ли си за каква ефективност става въпрос щом се САМООХЛАЖДА до такава темп. ?
Някой иска ли да каже какво гласи Д-Т ефект?
И има ли по голяма ефективност от цикъл на Карно?Но да започнем с това :какво представлява цикъл-а на Карно ,не е месечен цикъл надявам се :)
технократ:
--- Цитат на: Номак в Юли 11, 2020, 08:02:17 pm ---Стъкленицата на Линде, самоохлажда ли се с джаул-томсон ефект ,или се охлажда от атмосферата до минус 200 ?къде тук имаме термопомпа?
Дайте да го видим тоз Д-Т ефект,за 4ти път ви моля!:)
--- Край на цитат ---
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D0%B6%D0%B0%D1%83%D0%BB-%D0%A2%D0%BE%D0%BC%D1%81%D1%8A%D0%BD
технократ:
--- Цитат ---Дори и във вакуума на открития космос да се случват нещата дори и там се извършва работа под формата на реактивна сила върху обекта изхвърлящ газа.
--- Край на цитат ---
самото разширение на газа е извършване на работа, но тази работа се извършва върху термодинамичната система която я притежава в потенциален вид.Една свита пружина отскача извършвайки работа върху себе си за сметка на запасената в нея енергия, една батерия се разрежда когато е на късо извършвайки работа върху токоносителите които са част от нея.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия