Начало > Новини от света на технологиите
Ново увеличение на тока от джулая, честито!
Радико:
--- Цитат на: dmitarp в Юли 10, 2020, 09:40:52 pm ---Днес четох данни за БВП на България, от него излиза, че енергията е много евтина. Тежестта на енергетиката в формирането на БВП е само 3.5%, което грубо казано всеки отделя едва 3,5% от доходите си за енергия, което е много малък дял, и това обезсмисля всякакви напъни сам човек да си организира енергоснабдяването.
--- Край на цитат ---
Ами да така е съвсем вярно е 3,5 % от БВП, но това въобще не значи 3,5% от семейния бюджет. Подобна аналогия е изключително фриволна. Защото от това което даваш за енергия от семейния бюджет трябва да махнеш 20% ДДС. От това което остане трябва да махнеш 70% акциз. Е това което остане накрая това вече са 3,5% и вече ще съм съгласен.
juliang:
За битовите потребители акциз за ел. енергията няма.
Радико:
--- Цитат на: juliang в Юли 10, 2020, 10:27:33 pm ---За битовите потребители акциз за ел. енергията няма.
--- Край на цитат ---
Аха няма обаче ел енергията се прави от горива върху които има акциз. Освен това горивото което сипваш в резервоара на колата също е енергия.
merlinbg:
--- Цитат на: Номак в Юли 10, 2020, 08:57:36 pm ---Тоз дето ме пита за съпротивлението ...ще му кажа да разгледа всяка климатична/хлад. система ,..нима фреоновите хладилници не са свръх единични у-ва?
--- Край на цитат ---
Свръх единични като КОП или КПД??? Защото има разлика между двете. Ако е КОП съм съгласен, очаквам лекция по "Цикъл на Карно" и тогава ще разберем, защо климатика има КОП над единица. Малка подсказка, климатика взима топлинна енергия от атмосферата, очаквам като се подготвяш за лекцията да прочетеш що е то термопомпа.
Колкото до съпротивлението...ще очаквам с нетърпение обяснението какво ще стане, когато на всмукателния колектор на ДВГ поставиш пластина с малки отвори, които да охлаждат въздуха??? И колко ще се повиши мощноста на този двигател от охладения въздух??? Предварително благодаря за отговорите!!!
Номак:
Нима стъкленицата на Линде взима студ от атмосферата и докарва критична-отрицателна темп. която да втечни въздуха в изпарителя?? :)
Къде е този студ в атмосферата,г-не ???
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия