Начало > Новини от света на технологиите

Ново увеличение на тока от джулая, честито!

<< < (13/22) > >>

Номак:
Тоз дето ме пита за съпротивлението ...ще му кажа да разгледа всяка климатична/хлад. система ,..нима фреоновите хладилници не са свръх единични у-ва?

epwpixieq-1:

--- Цитат на: montanar в Юли 10, 2020, 05:05:24 pm ---epwpixieq-1 точно това имам намерение да направя  :P

--- Край на цитат ---
ел. соларни или термо соларни? понеже има голяма разлика в процентите на ефективност. При редното ако имате 17-18% на трансформиране ще бъде добре, при другото сравнително лесно се стартира от 75%. При положение че мислите за ел. соларни ви съветвам преди това да си направите изчисленията и да видите за какви енергийни нужди, особено топлинни, имате и какво панелите ще ви снабдяват.

juliang:

--- Цитат на: Номак в Юли 10, 2020, 08:57:36 pm ---Тоз дето ме пита за съпротивлението ...ще му кажа да разгледа всяка климатична/хлад. система ,..нима фреоновите хладилници не са свръх единични у-ва?

--- Край на цитат ---
Ако разгледаш ДВГ без резервоара за гориво и той е свръхединично устройство... Или ел. двигателя без акумулатора...

dmitarp:
Днес четох данни за БВП на България, от него излиза, че енергията е много евтина. Тежестта на енергетиката в формирането на БВП е само 3.5%, което грубо казано всеки отделя едва 3,5% от доходите си за енергия, което  е много малък дял, и това обезсмисля всякакви напъни сам човек да си организира енергоснабдяването.

montanar:
epwpixieq-1 панелите ги има налични и е сметнато с достатъчен да не кажа петорен запас по мощност спрямо нуждите .....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия