Начало > Новини от света на технологиите
Ново увеличение на тока от джулая, честито!
montanar:
Номак ти тъп ли си или да?! ;D
--- Цитат ---Нима стъкленицата на Линде взима студ от атмосферата
--- Край на цитат ---
Кво рече?!?!
Тва ми звучи като розовия еднорог си облизва та*аците ;D
epwpixieq-1:
--- Цитат на: montanar в Юли 10, 2020, 10:15:51 pm ---epwpixieq-1 панелите ги има налични и е сметнато с достатъчен да не кажа петорен запас по мощност спрямо нуждите .....
--- Край на цитат ---
идеално значи сте направили изчисленията. Сега може ли да ги споделите на страниците на форума така че да погледнем и да поумуваме върху тях. В крайна сметка при положение че сте направили правилно предположенията и изчисленията ще бъдете поущтрен от аудиторията, в противен случай, при възможни грешки или неправилни предположения, пак има полза за вас, понеже най-малко е добре да се види грешка преди да се направи нещо, а не след като работата е приключила и системата не функционира както се очаква.
montanar:
epwpixieq-1 ще създам тема по въпроса като започне реализацията
Иначе няма нищо сложно и неординарно за да има койзнае какво да се сбърка ...
Идеята е че имам налични близо 5кв фотоволтаици които ще се грижат за отопление на неголямо помещение за което е достатъчен един киловат в 12 от 24 часа.
И малко по-подробно .... тия 5кв (когато ги има) ще се грижат за дребно високотемпературно пром. произвидство, в последствие отпадъчната топлина ще се акумулира в воден темоакумулатор и накрая ще остава и за отопление.
Номак:
--- Цитат на: montanar в Юли 11, 2020, 11:03:28 am ---Номак ти тъп ли си или да?! ;DКво рече?!?!
Тва ми звучи като розовия еднорог си облизва та*аците ;D
--- Край на цитат ---
Ами тоз твърди че: "Малка подсказка, климатика взима топлинна енергия от атмосферата, очаквам като се подготвяш за лекцията да прочетеш що е то термопомпа."
А аз казвам че стъкленицата на Линде не взема от атмосферата хлад и въпреки това е по ефективна от климатиците и хладилниците ,колко пъти - десетина ? :)
И все пак ,може ли някой да каже какво се случва при Д-Т ефект?
И какво е темп. потенциал и термодинамична реакция?
За 3ти път питам ..
montanar:
Векторе - за да вземе "хлад" значи да охлади околното пространство - следователно трябва да е по-студена от него ..... (потенциали да му е*а мамата)
Никой няма да ти обясни защото таквоз животно каквото описваш на практика няма .... а стъкленицата на Линде е нещо съвсем друго спрямо това де ти си представяш и определено няма подобни свойства каквито и приписваш - горедолу ми прилича на лампата на Аладин както я описваш :P
Все едно да кажеш - аз сънувах розов еднорог който си ближе ....... ама вие ми го опишете ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия