Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Ефир, Вакуум, Пространство
x_name41:
--- Цитат на: montanar в Януари 24, 2020, 07:30:39 am ---x_name41 хипотезата ти е непълна и поражда повече въпроси отколкото отговаря. (и все пак е нещо повече от досегашните ала-бала)
Но да помислим върху нея. От това не става ясно какво е ефира и няма преки или не-преки доказателства за съществуването му. Но да приемем че е така. Отново остава въпроса със вакуума в нашето измерение. Можем малко да опростим нещата ако приемем че него си го има а ефирната материя е някакво друго измерение от което се извлича барионната.
За мен става прекалено да приема тази хипотеза поради следните причини - 1во - липсата на доказателства за това подпространство - преки или не преки изведени по логичен път. 2ро - това не отговаря на въпросите за вакуума - даже поражда такива. 3то - не се връзва с една камара явления.
Всъщност даже не дава обяснение на поставените въпроси а се оптва да даде обяснение единствено за раждането на барионната материя - а такова обяснение си има - виртуалните частици при квантите. (подчертавам че и виртуалните частици е свръх теоритизиране на неясен в стандартната физика модел нямащ никакво подтвърждение освен хипотезиране на базата на някой някой факти.)
--- Край на цитат ---
не не, монтанар вижте, вакуумът е запълнен с този ефир (вид енергия) или тази непроявена материя. Засега немога да кажа какво представлява конкретно тази ефирна непроявена енергия, но знам със сигурност че тя изпълва всичко и от нея произлиза материята, и другите видове (електромагнитни и др.) енергии които се проявяват в нашия а и в други светове. Виртуалната материя съществува като отделен свят или паралелна вселена съгласно "хипотезата", а по отношение на барионите, кварките и други според мен те не са състоятелни. Духовният свят между другото също е такава паралелна вселена и е напълно реален, но там важат други природни закони и други физически константи.
Радико:
--- Цитат на: montanar в Януари 23, 2020, 11:44:01 pm ---Но да се върнем на основните въпроси - не да се отплесваме в ефекти.
Надявам се на сериозна критика и поясненя от ваша страна "какво" "защо" "как" - не алабалистики по картинка.
--- Край на цитат ---
Да де нали алабалиста си ти и не търпиш конкуренция. Всички останали тук можеш да ги пуснеш по пързалката по един или друг начин. Мен вече не.
Та като искаш да се върнем връщаме се. Въпроса е каква е тая идиотия наречена "фотон"
Кой видя фотон та теърдиш, че съществуват. Ти знаеш ли доказателства за съществуването на фотони поне малко по издържани от доказателствата за съществуването на розови еднорози. И не ми пробутвай препратки към поредните доказателства на основата на други препратки. Защото Айнщайн смята че има фотони позовавайки се на мнението на Максуел
А пък той се доверява по въпроса на Ръдърфорд. Последният смята за неопровержимо и единствено доказателство за съществуването на фотоните мнението на Айнщайн. Е те това е цялата доказателствена логика на цялата съвременна физика.
Имената са съвсем произволно избрани, целта е да се илюстрира псевдологичните доводи на твоята секта.
Та ако знаеш някой да е видял фотон или да е доказал категорично и неоспоримо съществуването му кажи, преразкажи какво и как е направил и аз с удоволствие ще си посипя главата с пепел. Да ама няма как за твое съжаление.
montanar:
Оф Радико Радико - що е нужно да атакуваш на лична основа :)
Ти казваш ковенционалната наука няма доказателства за фотона.....
ОК няма - а какви са доказателствата за ефира бре - като реално той е още по-неуловим а?!?! :)
Между другото се броят прекрасно чрез пустия фотоелектричен ефект ма нема кой да си извади главата от задника и да го установи. :)
Но нема лошо - ти си вярвай в каквото искаш имаме свобода на вероизповеданията ;)
Аз вярвам на реалните факти и измервания които се приложими и постигат нужните ефекти щото ги има.
А какво е възприятието за реалността няма никакво значение - важно да е описателно на реалността а не фантасмагорий.
По твойта логика няма и електрони и атоми и прочее елементарни частици..... е немам думи ......
Между другото чакаме в рамките на две години детектиране и на тъмната материя - а това като се случи сещай се колко неща ще се подредят - а ти си седи с главата еди къде си и бълнувай шаманските си мантри.
montanar:
Евала x_name41 и Bat_Vanko поне нещо от нещо оправдано и логично се опитват да представят макър и без доказателствена основа поне е взето от някаква логична обосновка и може да се приеме за обоснована хипотеза. която по-горе я допуснах като възможна макър с известна интерпретация.
x_name41:
още нещо свързано със постовете ми.
шведски физици са заснели движението на електрона за първи път
https://www.youtube.com/v/ofp-OHIq6Wo
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия