Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Ефир, Вакуум, Пространство
технократ:
--- Цитат на: montanar в Януари 24, 2020, 11:46:56 am ---технократ не подпъхвай интерференция на множество като интерференция за един :)
Няма нищо общо и в една друга тема беше обяснено - и пак казвам няма нищо общо със темата тая пепел която вдигаш за няма нищо.
Основния въпрос е съвсем друг.
--- Край на цитат ---
Все интерференция е монти, няма друг вариант.
Bat_Vanko:
montanar-e само за 24 часа те оставих и виж само какви глупости си натворил.
--- Цитат на: montanar в Януари 23, 2020, 11:39:19 pm ---Ако всичко е етер ще имаме интерференция каквато при разгледано при еденичен фотон нямаме. обясни механизмът по който еденичният фотон пътува в пространството без да поражда интерференция а си е тоя фотон който си е евентуално променящ честотата си (вече е говорено защо)
--- Край на цитат ---
Що са правиш на улав? Каква интерференция на частица те гони? Това е възможно само при вълните. Бъркаш двата щата, не съм казал че имаме интерференция на фотон а на множество еднотипни частици материя (появата им от полето). Фотоните се разпространяват като информация за групирането на частиците етер. Има известна разлика между появата на една частица и нейното движение в последствие.
--- Цитат на: montanar в Януари 23, 2020, 11:39:19 pm ---Кои са тия две различни неща? Ако имаш предвид електромагнитните вълни и фотоните те са едно и също с различни имена (по-скоро за удобство на простолюдието)
Изразявай се по-ясно - аз говоря достатъчно конкретно а на среща и не само от теб едни двусмислици и непълни мъгляви и незавършени мисли .....
Няма как без конкретика да водим конструктивен диалог.
--- Край на цитат ---
Говорехме за електромагнитно и гравитационно поле, а това че на тебе не ти изнася да видиш приликата е друг въпрос.
Но да се върнем на темата: според изследователите на етера той има плътност, което е характеристика на материята и от друга страна е чиста енергия. Според всички той е най малката градивна частица, чието групиране създава всички останали частици.
Според стандартният модел полето е чиста енергия и интерференцията на неговата плътност създава реалните частици. Това означава че полето проявява и материални характеристики.
Вижда се силната прилика между етер и поле и за това смятам че полето е добър кандидат за наследник като характеристики на етера. А може би и като същност.
montanar:
Bat_Vanko доста го усука и едва те разбирам ....
Но да поразсъждаваме ....
Ако полето пространство-време е статично за всемира мога да приема тая идея - обаче то не е - и знаем че има гадния навик да се изменя спрямо гравитацията - че даже и да се вълнува. А ако това е така ще имаме и промени в абсолютните константи в разните части от всемира - а такива промени нямаме - от тук аз поне си вадя извода че ефира не би могъл да бъде вързан с пространството и да е родител на материята. (може и да бъркам но е малко вероятно)
--- Цитат ---според изследователите на етера той има плътност
--- Край на цитат ---
бъди по-конкретен - какво е това изследване - кой е изследвал ефира де даже не знаем има ли го няма ли го?
--- Цитат ---Според стандартният модел полето е чиста енергия и интерференцията на неговата плътност създава реалните частици.
--- Край на цитат ---
Това също не е вярно - и на база на неверното си твърдение подпъхваш друго такова.
--- Цитат ---Това означава че полето проявява и материални характеристики.
--- Край на цитат ---
Ако не съм прав - цитирай де си го прочел.
Ясно ми е че материята е много тегава и нищо няма да излезе но поне малко да си почешем клавиатурите. :)
montanar:
Хипотетичните виртуални частици спокойно могат да се нарекат ефир - поне до сега това най ми пасва.
Проблема им е че са виртуални .........
Отново се същам за пустата тъмна материя де преди време се мъчихме с нея ...... знамли
Една интересна хипотеза ми хрумва - знаем че тъмната материя в зоните с нормална е доста по-малко - ако изхождаме от това може да предположим че част от нея постредством квантовите преобразувания минава в нормална и налягането на тъмната материя в зоната спада.
Bat_Vanko:
montanar някъде по напред бях вързал скоростта на светлината с етера като среда в която се разпространява и понеже този етер се движи едновременно с големите гравитационни обекти, то и скоростта на светлината в земна среда винаги ще бъде константа. Но някъде другаде където етера може да премине безрепятствено през измерителната установка вероятно ще бъде измерена друга константа. А относно абсолютните константи в другите части на всемира, те са определени отново на база наблюдаемата светлина (позната в нашите си земни условия) и някои коригиращи коефициенти като: тъмна материя, тъмна енергия, три броя константи на Хъбъл, неизвестна причина за червено отместване и т.н.
Относно изследователите на етера - има огромни трудове по въпроса но понеже съм сигурен че ти няма да ги погледнеш, и аз няма да си направя труда да преравям цялата база данни на компютъра ми.
--- Цитат ---В съвременната квантова физика всеки отделен вид частици е свързан със свое специфично поле. Тези полета се простират през цялото пространство-време и понякога парчета от тези полета на места се превръщат в частиците, които познаваме добре – като електрони, кварки и неутрино. Така че, всички електрони принадлежат към електронното поле, всички неутрино принадлежат към неутринното поле и т.н. Взаимодействието на тези полета е основа за разбирането на квантовия свят.
И независимо къде се намираме във Вселената, не можем да избягаме от квантовите полета. Дори когато не вибрират достатъчно на определено място, за да направят частица, те пак са там, вибрират и правят нормалното си „квантово нещо“. Така че тези квантови полета имат основно количество енергия, свързано с тях, дори в самия празен вакуум.
--- Край на цитат ---
Източник: https://megavselena.bg/veroyatno-edna-nepoznata-chastica-promenya-sadbata-na-cyalata-vselena/
Аз тази статия и друг път съм я линквал, но за тебе явно не представлява интерес или ти е твърде тъмна и за това продължаваш да повтаряш само наученото в училище.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия