Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Антиматерия какво е това в същност

<< < (14/33) > >>

технократ:
Още една подробност е че космическата радиация се увеличава с надморската височина. Тогава остава загадка как така огромна част от дълголетниците по света живеят в планините - Хималаите, Андите, дори Родопите...

Именно, така е, с увеличаване на надморската височина, естественно повечето частици от слънчевото ядро, ще преминават в горните слоеве на атмосферата. Но това дали влияе по някакъв начин на дълголетието е божа работа.

Радико:
Дали няма да е зле да се върнем на въпроса със какво членовете на този форум биха могли да помогнат практически за изясняването на този казус " повдигнатият от мен не този за калия и радиацията"
Все ми се струва, че антиматерията е в основата на  темата не здравето на изследователите.
Та драги практици изследователи "стига да има такива"  предлагам ви да бъдат направени два идентични генератора със повишаващ трансформатор на изхода примерно, но със малка разлика. Единият да получава генераций от електронно устройство "вече са обсъждани няколко във форума а другият да получава генерации посредством волтова дъга. След което внимателно да се снемат всички получени резултати за да се види каква е разликата ако има такава.
Аз съм готов да се обзаложа, че ще има.

juliang:
А какви точно резултати ще снемаш? Щото за детекция на позитрон няма да се разминеш само с мултицет...

Радико:
Въобще не са ми нужни сложни камери от Церн. Физиците от края на деветнайсти век със какво са направили най големите открития. Какво беше нужно за да се открие графена? Може би електронни микроскопи???  Не ме интересуват експерименти които се правят с цел да потрърдят нечии идиотски хипотези интересува ме нещата такива каквито са в реалността.  Искам да знам как точно ще се промени коефициента на трансформация при едното управление и при другото. Има и ред други въпроси за които и идея си нямаш.

juliang:
Единствения практически реализуем начин за измерване на изходящата мощност е загряването на вода. Само да ти го напомня... Всякакви дивотии с измерването на тока и напрежението с цифрови уреди ще ти докарат сериозна грешка. Да ... евентуално осцилоскоп, мерене на площи ... обаче при искрището нямаш гаранция че формата на всички импулси ще е еднаква, а реално няма как да заснемеш всеки един импулс.

А един нагревател в термос и един термометър ... там няма какво да се обърка. Всеки миливат енергия ще отиде за загряването на водата (щото няма къде другаде да отиде, иначе ЗЗЕ отива на кино :) ) Мериш темп. в началото, мериш в края, знаеш теглото на водата, и ... 4 и нещо килоджаула на килограм на градус целзий ти е резултата. Килограм и градус поне се мерят лесно. дали ще загряваш с прав, крив, импулсен, синусоидален, правоъгълен, триъгълен ток ... на нагревателя му е все тая.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия