Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Антиматерия какво е това в същност
dmitarp:
Само незнам от къде, по каква логика свързахте мълниите със заваръчната дъга, от там, че има позитрони около нея. Вероятно има но тяхната концентрация е съпоставима с тази на околният свят. Та дори и да не е съпоставима да кажем че е 10 пъти, или хайде 100 пъти по-голяма, пак е нищожна, защото едно малко число като го умножиш по сто пак си остава малко. В човешкото тяло, съдържащо калий 40 се образуват по 4000 позитрона в денонощие и то ли е подходящо за вашите безмислени цели? Нека сега си предстваим, че при заваряване се образуват, не 1000, не 1 000 000, а един милиард позитрона в повече, (което не е така в никакъв случай, но от мен да мине нека да го приемем че е така) тогава общата им енергия пак ще е под 1 J.
технократ, какво разбирате под облаци от позитрни, да не мислите, че това е измеримо с везни. В тези "облаци" от позитрони, концентрацията им е леко завишена спрямо нормалното и нищо повече, а нормалното е толкова малко, че е безмислено да му обръщаме внимание.
juliang:
--- Цитат на: технократ в Септември 03, 2019, 11:17:02 am ---Радико спомена за емисии на позитрони, при гръмотевични бури и мълнии. Ето информация по въпроса.
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Neobiasnimi-oblatci-ot-anti-elektroni-v-gramotevichna-buria-video_10814.html
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---"Това, че сякаш от нищото, количеството позитрони около нас изведнъж се увеличиха повече от 10 пъти и че се образува облак около самолета е много трудно да се разбере. Наистина нямам добро обяснение за това", казва Дуайър
....
"Ние сме наблюдавали ярки емисии на гама лъчи заедно с позитрони," - казва Дуайър. "Но за първи път видяхме един облак от позитрони, а после още един позитронен облак около седем километра и чак след това наблюдавахме ярка излъчване на гама лъчи. А това няма като цяло много смисъл."
--- Край на цитат ---
7 километров облак от позитрони... тия изобщо осъзнават ли какво пишат? Облак позитронни около самолета... имат ли идея какво точно ще се случи със самолета (говоря за обшивката... изобщо няма да влизам в детайли относно електрическата му инсталация) ако това се случи?
Една мълния само - както знаем мълнията реално е плазма, която се състои от ... ами да, от оголени ядра и камара свободно летящи електрони - и се сещате колко енергия ще се освободи. От самолета няма да остане нищо.
Да, съгласен съм че би могло да се регистрира някакво наличие на позитрони - енергията на мълнията е достатъчна да това - но "облак от позитрони" е много-много далеч от действителността. Вероятно десетки или дори стотици позитрона биха могли да бъдат засечени в продължение на тези 7 километра докато самолета е летял в облака, но да си представяме че се рее облак от антиматерия ... просто е глупаво. А облак от позитрони ... вие предсатвяте ли си 7 километров облак от електрони? Какво точно представлява това? Аз ... аз не мога да дефинирам такова нещо... Това няма да е атмосфера, защото тя е съставена от атоми, не може да има атмосфера от електрони само. А има ли атоми, позитроните ше анихилират с атомните електрони.
технократ:
--- Цитат --- В човешкото тяло, съдържащо калий 40 се образуват по 4000 позитрона в денонощие
--- Край на цитат ---
Това откъде си го измисли. Юлиане, не знам какви са тези облаци около самолета от позитрони, и на мен ми звучи неправдоподобно, може и да е някаква поредна журналистическа сензацийка. То на днешно време какви ли неща не се публикуват от журналята само и само да бъдат интересни за слушане.
dmitarp:
Това не съм го измислил, това е факт. 85% от природната радиактивност в човека се дължи на природния изотоп калий 40. И това е факт. Целогодишно си облъчван вътршно от него, няма как да се отървеш. Облъчването е със скорост около 4300 разпада за секунда, един много малък дял се пада на бета + разпада, който ражда позитроните.
Радико:
--- Цитат --- В тези "облаци" от позитрони, концентрацията им е леко завишена спрямо нормалното и нищо повече, а нормалното е толкова малко, че е безмислено да му обръщаме внимание.
--- Край на цитат ---
На един брифинг със журналисти Ингвар Кампард "създателя на Икеа" най невъзмутимо се навел и започнал да събира дребните монети "случаино" изпуснати от журналист. Кампард е бил известен със пословична стиснатост живеел е изключително аскетично. На въпроса защо събира дребните стотинки след като има милиарди отговорил:
Аз за това съм милиардер защото обръщам внимание и на най дребните неща. А вие понеже не им обръщате внимание така и ще си умрете като беден журналист.
Така и тук едни от този форум като умрат ще кръстят улици на тяхно име, други ще си умрат като "кон без история" защото не обръщат внимание на дребните факти.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия