Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Антиматерия какво е това в същност

<< < (30/33) > >>

montanar:
Не препоръчвам да минаваш на лична основа щото ще си го отнесеш.
// все още чакам изложението ти по темата фотони //

Радико:

--- Цитат ---   // все още чакам изложението ти по темата фотони // 
--- Край на цитат ---
Колко пъти трябва да ти го повторя. Върни се десетина публикации по нагоре. Мисля, че бях достатъчно ясен и изчерпателен.

montanar:
Не не беше - освен едното отричане какво не е светлината не каза какво е достатъчно ясно.

Радико:
Аз написах това:

--- Цитат на: Радико в Септември 05, 2019, 08:16:36 pm ---Веднага ти казвам:
Ако вземеш един постоянен магнит и го завъртиш много бързо, толков бързо, че когато полето на северния му полюс се е отдалечила едва на 650 нанометтра от магнита и на мястото на северния вече е дошъл южния полюс. Ти ще виждаш как магнита излъчва червена светлина. Това е то. Магнитно поле и нищо друго. Доказано е безапелационно, и въпреки това има толкова дебелоочие в тази вече псевдонаука, че пак твърдят обратното. Ти също.

--- Край на цитат ---
Ако това не е достатъчно ясно не знам как по ясно да ти го обясня.

Bat_Vanko:
Мунчо за пореден път доказваш на всички че не четеш това което другите казват или по лошото - четеш го но не го разбираш (естествено нали не е на клип). Да ти опресня паметта съвсем наскоро го казах:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Август 19, 2019, 02:04:20 pm ---Г-н montanar-чо и преди съм ти го казвал: измисляш си някаква глупост и почваш с неимоверни усилия да доказваш колко е невярна (неработоспособна). Решаваш че етера е частица с големината на барионна частица и започваш да доказваш колко трудно е бъде ту едното ту другото, колко трудно е да се движи със скоростта на светлината. Е да ама НЕ. Етерните частици са хиляди пъти по малки от тях и са неподвижни, движи се само информацията за тяхното групиране. В един момент етерните частици са групирани и ние ги виждаме като по голяма (барионна) частица. В следващият информацията за тяхното групиране се измества в съседният участък и ние виждаме вълната която се предава. Но самите етерни частици не се местят, те са си стационарни. В зависимост от големината на информацията се определя и скоростта на "движение" на барионната частица. Когато информацията е само един бит (както е със спина при приплетените частици) тогава предаването става мигновено. Подобно на писмо - колкото е по дълго, толкова по бавно става предаването му. Като доказателство за това може да се посочи завихрянето на пространството около материалните тела - могат да се завихрят само тела с флуидни характеристики.

--- Край на цитат ---
Сега очаквам да чуя твоето мнение защо: светлината се мери в нанометри, и това размера на фотона ли означава?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия