Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Антиматерия какво е това в същност

<< < (27/33) > >>

montanar:
Относно експеримента - доколко схващам тия трафове искаш да ги захранваш през искрище и през полеваци - няма лошо
За начало се определи с искрището и после мисли по втория траф как да имитираш аналогични условия за захранването му.
Относно меренето не знам какво точно искаш да му мериш - и какво очакваш че ще се случи на изхода му но общо взето ш получиш това каквито са парамерите на трафа спрямо това де си му подал. Ток като ток.
С разликата че системата с искрището ш гори повече ток за същия измерен ефект. (ама па ш е ефектна на глед - шоу тип ала Тесла)

технократ:
Алегорично така наречените фотони могат да се оприличат на накъсана водна струя от маркуч. Струята от вода се оприличава на постоянно магнитно поле ( по точно електромагнитно, защото Максуел го е описал, а Фарадей експериментално е доказал че двете полета преминават едно във друго, чрез промяната на интензитета си) Колкото водната струя е по начесто прекъсвана, толкова се увеличава и честотата на откъсналите се части от нея, които оказват налягане и могат да извършват полезна работа. Струята обаче не е абсолютно непрекъсната, състои се от молекули, които образуват прекъснатост на струята, ето защо тя дори и без да бъде механично прекъсвана, може също да създава налягане и да извършва работа. Пример за това са динамото или електрическият мотор, които работят чрез “непрекъснато“ магнитно поле, или работата на ел батерия което елктрично поле м/у полюсите на батерията извършва работа и също е в този смисъл “непрекъснато“.

Радико:
Алегорично казано, да съгласен съм, но да не забравяме, че без алегоричност няма и фотони. Никой никога не ги е виждал, чувал засичал и така нататъка. Присъствието им в науката наистина е чисто алегорично.
Сега по темата:
Чудя се този Ту-Ту резонатор дали няма да свърши работа за едната част от експеримента.

технократ:
Радико, ти градиш представите си за света на конкретиката, добре разбирам твоите напъни, но има обекти явления от света на видимото и невидимото които са лишени от конкретика, поради факта на несъвършенството на нашите сетива и ум. Така че възприемай нещата по абстрактно . Ти да не мислиш че модела на атома предложен от Ръдфорд и установил се в научното статуткво е точният модел на атом ? Нали никой не е виждал със собственните си очи как около атомното ядро обикалят електрони, пък самото атомно ядро се връцка и неговите съставни адрончета се мандахерцат насам натам. Нали никой не е виждал със очите си как два заряда взаимодействат от разстояния, така сякаш протягат ръчички един към друг и се притискат взаимно. Хайде карай по научно а не по детински възприемащ действителността си около себе си.

Радико:
Ами да аз точно така карам технократ и като карам така стигам до непоколебими и необориими доказателства, че фотони не съществуват. Приети са със единствената цел да се пребори със измама " точно като монтанар тук" схоластичната парадигма. Демек за да "тържествува науката над религията"  ммого ми е интересно обаче монтанар като си е сложил този аватар стещу религията дали ще има смелостта да замени на него кръста със символа на това от което произтичат и християнство и ислям. Защото едно е да отричаш христоянството друго е да отричаш парадигмата. Тези двуличници на които служи монтанат са наясно, че аз говоря истината обаче тази истина е за тяхна на "богоизбраните" лична употреба. За "плебейте" е необходимо да се насажда това вярване което ни пробутва монтанар за да бъдат държани по лесно в подчинение.
До тук беше за това има ли няма ли фотони аз повече дума няма да напиша по въпроса за това в тази тема край.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия