Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Антиматерия какво е това в същност
montanar:
Радико зорлем на тъп ли се правиш или какво?!?! - не в една тема съм и сме коментирали темата фотони и ти сега изведнъж ми завря в устата че ги няма - най малко е некоректно!
Изказвал съм се не веднъж и за незримите положения за да ми подменяш мнението. (патицата това онова ..... помниш ли?)
dmitarp:
ventsy74,
Не, по принцип мисля, че ако някой реши да инвестира в построяването на пирамида само с ръчни сечива, въжета и лостове, то сигурен съм че ще се намери фирма, която да организира процеса и ще се справи.
Нито ти може да намериш тези пари нито аз съм способен да направя тази организация. Все пак на тези обекти едновремено са работели поне 10 000 човека на самият строеж, за подготовка и транспорт са рботели вероятно поне 5 пъти повече хора, за да осигуриш всичко това в днешно време ти трябват доста средства, да не говорим за юридическата страна на въпроса, защото едно такова строителство неиминуемо ще е свързано с много инцеденти и смъртни случая. Преди не повече от 150 години има поне 2, или 3 обекта, които са правени изключително само на ръка, на които хорат и до днес се възхищават. Суецкия канал, панамския канал, трансибирската магистрала, ж.п магистралите в САЩ през скалистите планини, всичко това е правено изключително на ръка, с прости сечива.
juliang:
--- Цитат на: dmitarp в Септември 05, 2019, 02:55:07 pm --- Суецкия канал, панамския канал, трансибирската магистрала, ж.п магистралите в САЩ през скалистите планини, всичко това е правено изключително на ръка, с прости сечива.
--- Край на цитат ---
И с това:
Не случайно Алфред Нобел е събрал толкоз много пари, че и досега от този фонд се изплащат Нобелови награди...
dmitarp:
Специално Суецкия канал е строен преди това, и там няма никаква нужда от динамит всичко е копаене и извозване на пясъци. При другите строителства споменати от мен са се използвали и динамит и кранове, но техните приноси са символични в сравнени положения труд на стотици хиляди хора.
Радико:
--- Цитат на: montanar в Септември 05, 2019, 02:46:39 pm ---Радико зорлем на тъп ли се правиш или какво?!?! - не в една тема съм и сме коментирали темата фотони и ти сега изведнъж ми завря в устата че ги няма - най малко е некоректно!
Изказвал съм се не веднъж и за незримите положения за да ми подменяш мнението. (патицата това онова ..... помниш ли?)
--- Край на цитат ---
Във последната тема в която ставаше дума за фонтоно аз се включих ако си спомняш със думите
--- Цитат ---нека да оставим на страни моето мнение за съществуването на фотоните
--- Край на цитат ---
Въпреки това да ти кажа и тук не е въпроса до това дали ги има или ги няма. Въпроса опира до двойнственният стандарт. Ако приложим върху фотоните стандарта за доказуемост който ти прилагаш върху мойте, на Бат Ванко и други колеги твърдения то се налага да признаеш, че фотони не съществуват защото единственото докателство което можеш да приложиш е:
--- Цитат --- все от нещо трябва да се състои тази светлина
--- Край на цитат ---
или да се съгласиш, че всичко което ние твърдим е доказано. Във всички случай ти защитаваш губеща теза.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия