Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Антиматерия какво е това в същност
Радико:
--- Цитат на: технократ в Август 31, 2019, 11:43:52 pm ---Има антинеутрон, и анихилира със неутрона както всяка античастица със частица. Анти не означава само противоположност на електричният заряд, трябва да са с еднаква маса. Антинеутрона е изграден от един горен антикварк и два долни антикварка. Това е от стандартният модел който е много омразен на радико ;D
--- Край на цитат ---
Ако това дет го пише за антинеутрона е вярно то би следвало и антипротона и позитрона да са нещо напълно различно от частици със обърнат електрически заряд. Точно заради това започнах и темата. Защото е голяма бозата. Интересно ще е как изглеждат нещата разглеждани през призмата на други хипотези не само на стандартната хипотеза.
mito_kupona:
Кой ги видя тези частици, как ги видя, къде ги видя, за да ги видя и аз. Мога да ви покажа снимка на медния атом, но за снимки на електрон, позитрон, неутрон и останалите измишльотини леви долни и десни горни кварки не съм чувал да съществува. Теоритичните физици, са най-големите фантасти на нашето време.....
Интересно ми е, ако дишам анти кислород, дали ще ми е нужен и анти бял дроб.
Нищо лично към никой, но това са безумия.....
Радико:
--- Цитат --- , но за снимки на електрон, позитрон, неутрон и останалите измишльотини
--- Край на цитат ---
Значи за един единичен електрон е нормално да не си го виждал щот е доста малъл за окото, но купчина електрони... Сигирен съм,че си я съзерцавал часове наред. Даже ако се съберат всички часове ще станат дни прекарани в съзерцаване на една купчина електрони лично от теб. И защо да ги гледаш на снимка като ги виждаш на живо. Хайде да съм по обстоятелствен, по правилно е да се каже сноп а не купчина. И обикновенно в последни времена вървяха по три снопа едновремемно.
технократ:
--- Цитат на: Радико в Септември 01, 2019, 12:17:51 am ---Ако това дет го пише за антинеутрона е вярно то би следвало и антипротона и позитрона да са нещо напълно различно от частици със обърнат електрически заряд. Точно заради това започнах и темата. Защото е голяма бозата. Интересно ще е как изглеждат нещата разглеждани през призмата на други хипотези не само на стандартната хипотеза.
--- Край на цитат ---
Ми да, правилно се досещаш че антито на една честица не се заключава само в противоположност на заряда, частиците трябва да са симетрични и по маса. Например лептоните си имат симетрии по заряд но не и по маса, тогава не могат да анихилират, тау мюона е със същият заряд по количество като електрона, но антипода му не може да анихилира със електрона защото масата му е по голяма. Адроните, протони и неутрони са изградени от кварки със дробен електрически заряд съответно за горни кварки +2/3 и за долни кварки -1/3 , протона е изграден от два горни кварка и един долен, съответно заряда му е единица, 2/3 + 2/3 - 1/3 = 1 антипротона е изграден от два горни антикварка и един долен антикварк, съответно заряда му е -2/3 + (-2/3) +1/3 = - 1 Стандартният модел не е довършен има много мистерии в него, една от които е защо общата маса на несвързаните частици е по голяма от масата им в свързано състояние, откъде идва масата на съставните частици като лептони и кварки, защо няма във вселената антиматерия във стабилно състояние. Стандартният модел затова се нарича модел, защото моделира по някакъв начин света на микроскопичното, и далеч не е съвършен.
Радико:
Малко извън темата но все пак тук за да не отварям нова:
--- Цитат --- Ръдърфорд е виден представител на английската експериментална школа по физика, която се характеризира с желанието да се разбере същността на физичните явления и да се провери дали това може да се обясни от съществуващите теории - за разлика от немската експериментална школа, която тръгва от съществуващите теории и се стреми да ги провери в експеримент
--- Край на цитат ---
Това го намерих ето тук:
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Na-30-avgust-1871-godina-e-roden-osnovopolozhnikat-na-iadrenata-fizika_113914.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия