Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Поредният или нещо ново.

<< < (5/9) > >>

montanar:
Ванчо - всичко хубаво - даже твърде хубаво
Нема да обсъждам техническата част с "ХАХО" газа щото е голема тъпня но нещо друго ми е интересно .....
Аджиба от де взимаме тия "воден-разтвор съдържащ ценни редки и разсеяни метали"  :o дай ми  тая вода де има прилична концентрация - никакъв електролизер не ми трябва - има много по-лесни начини ;)

Михаил Кузмов:
Тйна майна!

Радико:
Мисли логично бе Монтанар те ценните редки метали са и доста по тежки от останалите значи са и по надолу. Е от къде можем да ги вземем в такъв случай. Ами от марианската падина естествено пускаш едно маркуче десетина километра и смучеш. Ааа питаш как да стигнеме до там ли. Ами той Тур Хейердал нали показа как:
Със тръстиков сал  ;D ;D ;D

montanar:
ММММДА Радико - морето е до колене  :) ма нали знаем де е дявола......

montanar:
Ванчооооо - хвани помисли малко ..... не само глупости да приказваш ......
Каквато и концентрация да има в естествено обогатена вода (ручей реки морета океани) е нищожна на фона на енергииният разход нужен за добиването на тая концентрация (има разни биологически идей за добив на тия мулекулярни състави но и те са много далече от нещо смислено)
Така че "ендженера" каквото и да е измъдрил всичко опира до енергия кото си има съответната цена ........
А ушанката визира морето ..... а там има СОЛ остави че да се извади нещо от солта е още по-трудно отколкото от водата а и солта сама по себеси в смес с водата е електролит и става много интересно ако се опиташ да извадиш нещо от тоя конгломерат ..... за сладка вода иди дойди може да се мисли нещо обосновано (говоря за електолитично отлагане на метал върху електрод без разлагане на вода и прочее тъпизми) но в силно солен разтвор какъвто е морската вода преди да тръгне някаква галваника ш тръгне разлагане на водата де ш отива всичката енергия.....
Ма ко си пиша само като ко си Ванчо знае това си бае а дали е така дали не е важното е да изглежда умен......
А глупостите ти за извънземните пък са хептем смехотворни ......

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия