Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Поредният или нещо ново.
Михаил Кузмов:
Не не са monta....! Наскоро като минавах край Марс с ел. тритонетката, забелязах огромни мегалитни комплекси. Та Радико, идеята ти е добра, но извънземните са ни изпреварили вече. Освен да воюваме!
van-чо ще ни помогне да спретнем един боен космически кораб!
Tanas:
--- Цитат на: van в Юли 21, 2019, 01:09:43 pm ---само XaXO като мен може още да се впечатлява от ХаХо...
--- Край на цитат ---
Христо, преди беше по-голям "хахо", ;D сега гледам си се осъвършенствал ... Готин си и ми харесваш!
Не им забелязвай ;), пиши си квото ти е на сърце и давай препратки.. пък знайш ли - някой може да му хрумне нещо белким ;)
ndm:
Ммм само ако е възможно Pegasa да СЕ включва по-често, че...... ми липсва нящу.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: montanar в Юли 21, 2019, 04:21:19 pm ---А ушанката визира морето ..... а там има СОЛ остави че да се извади нещо от солта е още по-трудно отколкото от водата а и солта сама по себеси в смес с водата е електролит и става много интересно ако се опиташ да извадиш нещо от тоя конгломерат ...
--- Край на цитат ---
Преди две години си проведох експеримент с извличане на минерали от моркската вода докато си "почивах" така да се каже. Необходими са (явно) морска вода и сода каустик. Слагах 10-тина люспички от содата в 2 литра морска вода. След до 24 часа се образува бяла утайка като водата над нея се изхвърля, и утайката се пресипва в друг съд. Според това което съм прочел, утайката съдържа концентрация на минерали от морската вода и може да се използва и като наторител в стопанството или даже, това е мое предположение, като хранителна добавка. Ако някой колега е по-добре запознат с процеса, моля да сподели.
dmitarp:
Ако изключим солта, единственото смислено нещо, което се извлича от морската вода, това са магнезиевите соли и магнезий. Друг е въпросът за минералите, които се намират на дъното на почти всички водни басейни, включително и древни езера, под формата на конкреции или глобули, който както иска да си ги нарича. Те представляват смес от окиси, предимно на мангана и желязото, в някои от тях се съдържат в рудни концентрации никел, мед, кобалт и сребро. Образуват се в продължение на милиони години, и се формират около древни останки на животни или малки камъчета, като се изграждат послойно. Средната големина им е като на картофите, формата също затова се и наричат глобули. Виждал съм такива образования, вътре в едно от тях открих, зъб от древна риба. Но засега тази суровина си остава като потенциална за добив на метали.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия