Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Инициирана гравитация, възможно ли е да се докаже.
Радико:
Значи в последния пост използваш твърдение за погрешността на което има милион доказателства. НЯМА ТЯЛО КОЕТО ДА НЕ ПРИВЛИЧА ДРУГИ ТЕЛА. Ако не приемаш този факт всякакви други разсъждения са безсмислени.
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Януари 13, 2019, 06:30:56 pm ---Значи в последния пост използваш твърдение за погрешността на което има милион доказателства. НЯМА ТЯЛО КОЕТО ДА НЕ ПРИВЛИЧА ДРУГИ ТЕЛА. Ако не приемаш този факт всякакви други разсъждения са безсмислени.
--- Край на цитат ---
Добре, ще го кажа за пореден път (не знам дали от Юлиан тръгва тази зараза, но се разпространява) - не използвам твърдение, използвам ДОПУСКАНЕ, за да разгледам дадена постановка!
Не става дума за приемане, а за подлагане на съмнение :D
А и след като и двамата сме на мнение, че няма опция да се докаже с чист, директен опит по мащаб, как така се приема за ФАКТ едно макар и добре лансирано предположение в науката?
Кой, как и кога измери силата на привличане между две павета?
Само не ми казвай - изчислили са я, понеже точно това изчисляване подлагам на съмнение!
Не искам да ти измествам темата. Дали е възможно иницииране, нали така беше?
Дали може, поради засмукването от "голямата дупка", малките тела да стават "малки дупки"?
Според мен може, но това ще е косвено иницииране и би действало на микродистанция! Което означава, че просто ще има зона на действие=микрони! За градиент даже не може и да се говори!
Това значи, че два сателита в диаметрално противоположна на земята орбита не се привличат взаимно!
Точно затова не са нужни и въпросните изчисления и корективи при изстрелване на нов сателит!
технократ:
--- Цитат ---Кой, как и кога измери силата на привличане между две павета?
Само не ми казвай - изчислили са я, понеже точно това изчисляване подлагам на съмнение!
--- Край на цитат ---
Атос, погледна ли онези 3 видеа които Юлиан пусна от тубата? ето тези
https://youtu.be/11sLusnVZwM
https://youtu.be/Ym6nlwvQZnE
https://youtu.be/0pSkz4zmcpY показват на едни торсионни везни как топките се прилипват една о други, такъв опит е правил и Кавендиш. Сега, докато не се експериментира в гаража, не мога да кажа доколко са достоверни показаните видеа от юлиан.
Радико:
Достоверни са не случайно писах милиони примери това с тухлите в коритото също е доказателство. Опита на Казимир доказва, че при много малки разстояния започва да се случва още нещо, но при увеличаване на разстоянието спира да действа и остава само гравитацията която държа да отбележа се измверва в метри за секунда за секунда.при което ускорението между две тухли е горе долу равно на стойност получена при разделяне на земното ускорение на съотношението на масите земя/тухла, тоест число с двайсетина нули.
Vale:
Ето как аз разбирам разликата между малките тела, които нямат собствено гравитационно поле и големите. които имат такова. В резултат на гравитацията се трупа (създава) нова материя от ефира, който се поглъща. При призводството на материя се отделя много енергия. Тяло с размер на звезда свети и топли околното пространство. За Юпитер казват, че излъчва повече от колкото поглъща. Замята нараства непрекъснато и всички континенти се отдалечават един от друг. Къде е границата от която започва поглъщане на ефир требва да се търси в пояса на астероидите като се проверяват различни по размер астероиди докато се стигне до гравитация. Там Церера е достатъчно голяма и сигурно има гравитация. Но е добре все пак някой да го провери. Осен това ако гравитацията се дължи на поглъщане на ефир, от определено растояние натам, силата на привличане ще намалява по-бързо от колкото с квадрата на растоянието. Значи формулата на Нютон е добра до определено растояние, след което гравитацията отслабва по-бързо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия