Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Инициирана гравитация, възможно ли е да се докаже.
juliang:
--- Цитат на: технократ в Януари 28, 2019, 02:53:15 pm ---За да се запази линейната скорост при удължаването на въжето, респективно увеличаване на радиуса от центърът на въртене, трябва да се увеличи ъгловата скорост демек оборотите, иначе линейната ще намалее заради закона за запазване на момента на импулса, примера с балерината дето ти го дадох.
--- Край на цитат ---
Импулса ти е функция на линейната скорост. Ти се движиш в кръг с 1 м/сек и правиш 1 оборот за 1 секунда. Ако радиуса се увеличи 2 пъти, то дължината на окръжността вече ще е 2 метра. За да си запазиш импулса трябва да продължаваш да се движиш с 1 м/сек. За колко секунди ще изминеш път от 2 метра (колкото ще е обиколката на новата окръжност) ако се движиш с 1 м/сек?
При увеличаване на радуиса ъгловата скорост се намалява, за да се запази линейната. При НАМАЛЯВАНЕ на радиуса ъгловата скорост се увеличава, и точно това правят фигуристите - прибират ръцете и увеличават скоростта си на въртене (ъгловата скорост), поради запазване на линейната скорост на ръцете или краката, които прибират към тялото си.
технократ:
--- Цитат ---Импулса ти е функция на линейната скорост. Ти се движиш в кръг с 1 м/сек и правиш 1 оборот за 1 секунда. Ако радиуса се увеличи 2 пъти, то дължината на окръжността вече ще е 2 метра. За да си запазиш импулса трябва да продължаваш да се движиш с 1 м/сек. За колко секунди ще изминеш път от 2 метра (колкото ще е обиколката на новата окръжност) ако се движиш с 1 м/сек?
--- Край на цитат ---
Еми при този случай импулса ти ще се увеличи и ще имаш нарушение в закона за запазване на импулса, защото при удвоена орбита ще изминаваш два метра за една секунди, а не 1 метър за секунда.
juliang:
Не, просто ъгловата ти скорост ще падне от 1 об/сек на 0.5 об/сек. Ще почнеш да се въртиш 2 пъти по-бавно.
технократ:
Да , така е, ъгловата скорост W=V/R с увеличение на стойността в знаменателят R стойността на W намалява без да се променя V. Нещо съм се позаблудил. Тя балерината точно затова като разпери ръце се забавя.
Аtos:
--- Цитат на: технократ в Януари 29, 2019, 09:29:54 am ---Обоснови се, не така да караш на декларации. Ти сега изведнъж се съгласяваш с Атос, а по останалите постове на Атос постоянно го критикуваш и не се съгласяваше с него. Дадох формула обясних, ти кажи къде греша.
--- Край на цитат ---
Юлиан не критикува мен когато го прави, а доводите ми! Аз също критикувам доводи, а не личност!
Трябва да се прави разлика ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия