Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Инициирана гравитация, възможно ли е да се докаже.
hyparh:
Само да отбележа, че последното от горните три видеа, не е изпълнено коректно, понеже около такива стоманени тежести има магнитно поле, което е ясно видимо с компас. Въобще, "обхождайки" различни метални предмети с компас в ръка, ще се учудите колко много от тях са намагнетизирани (включително по вертикала, ако металния елемент е по-висок).
Радико:
1. Парчето скала Рюгу има гравитация
2. Аз лично съм се убедил експериментално, че тухлите имат гравитация.
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Януари 13, 2019, 07:18:02 pm --- Опита на Казимир доказва, че при много малки разстояния започва да се случва още нещо, но при увеличаване на разстоянието спира да действа ...
--- Край на цитат ---
Именно! Спира да действа, това и аз го споменах!
А това видео не ме спечели някак:
https://youtu.be/11sLusnVZwM
Значи...в 3:30 мин. следва долепяне. Оттам-нататък до 4:30 следва вече разделяне? По каква причина? Изтощили са се гравитационните батерии на топките ли? Или, понеже вече е снимано приближаването, майната му, по-нататък може да сме небрежни?
Изобщо...използването на метали при такива опити не може да е коректен опит!
Всеки метал се влияе дори и от земното магнитно поле, дори да е обикновена мед!
А някой дали показа къде е Слънцето в някой от опитите?
Или колко маса/железобетон от самата сграда има от едната и от другата страна на везната?
Все пак смятам, че подобна проява на гравитация е инициирана.
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Януари 13, 2019, 07:39:24 pm --- Аз лично съм се убедил експериментално, че тухлите имат гравитация.
--- Край на цитат ---
Ок, де, имат, но пробвай да ги разделиш на разстояние...една тухла и чакай да се привлекат.
--- Цитат на: Vale в Януари 13, 2019, 07:20:40 pm ---Ето как аз разбирам разликата между малките тела, които нямат собствено гравитационно поле и големите. които имат такова. В резултат на гравитацията се трупа (създава) нова материя от ефира, който се поглъща. При призводството на материя се отделя много енергия. Тяло с размер на звезда свети и топли околното пространство. За Юпитер казват, че излъчва повече от колкото поглъща. Замята нараства непрекъснато и всички континенти се отдалечават един от друг. Къде е границата от която започва поглъщане на ефир требва да се търси в пояса на астероидите като се проверяват различни по размер астероиди докато се стигне до гравитация. Там Церера е достатъчно голяма и сигурно има гравитация. Но е добре все пак някой да го провери. Осен това ако гравитацията се дължи на поглъщане на ефир, от определено растояние натам, силата на привличане ще намалява по-бързо от колкото с квадрата на растоянието. Значи формулата на Нютон е добра до определено растояние, след което гравитацията отслабва по-бързо.
--- Край на цитат ---
Ето с това съм склонен да се съглася!
Радико:
--- Цитат --- Ок, де, имат, но пробвай да ги разделиш на разстояние...една тухла и чакай да се привлекат.
--- Край на цитат ---
Мисля, че бяха на малко по голямо разстояние. Съвсем умишлено разстоянието до стената на коритото беше по малка от това между тухлите. Събраха се за някъде около два дни. После сложих на стиропорите по малки парчета тухли времето се увеличи. Всеки може да го направи опита. А да пропуснах за да не става течение не влизах в стаята а от време на време поглеждах през прозореца. По това време камери нямаше.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия