Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Възможна ли е скорост по голяма от скоростта на светлината

<< < (26/36) > >>

технократ:

--- Цитат на: hyparh в Декември 20, 2018, 12:16:24 pm ---Ами ето черно на бяло експеримент с "отрицателна" маса: http://www.keelynet.com/gravity/kfrost.htm
Какво толкова го бистрите :)
Установката не е особено сложна за репликиране, само трябва да се набавят някои материали и да се полират кристала и излъчвателните плоскости по подходящ начин.

--- Край на цитат ---

Имаш ли идея как може да се репликира установката в домашни условия, с някакви подръчни материали или поне лесно намирани, трябва и генератор за високочестотни електромагнитни вълни. Ако трябва отвори специална тема за това.

juliang:
Това е първа страница на броя на списанието в което е публикуван експеримента. Вижте датата и си вадете заключенията ... :)

И още малко за 50-те грама... Реално са били 21 грама. И за съжаление няма повтаряемост на експеримента.

hyparh:
И това го има, но малко по-късно (септември 1927г.) статията излиза на английски в списание "Science and Invention", което преди това е носело името "Electrical Experimenter", в което Н. Тесла също има публикации: https://en.wikipedia.org/wiki/Electrical_Experimenter

Да, в посоченото списание е отредено място и за научнофантастични истории и предвиждания за бъдещи технологии, но дали тази е една от тях? Знаем, че кварцът има пиезоелектрични свойства и може да се разширява и свива под действие на електрично поле. Тогава не би трябвало да има пречка това разширяване (както е в случая) да бъде перманентно, стига да се приложи правилния метод, като в резултат възниква нещо като алотропна форма на силиция с различни свойства спрямо околните енергии и полета. Както примерно пиролизния графит се отблъсва от магнитно поле.

Тук също са обсъдили този експеримент:
https://overunity.com/796/flying-quartz/

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Декември 20, 2018, 05:13:05 am ---Ще ме накараш да се откажа от E=m*c2 за да приема това твърдение. А аз ... без някакво сериозно обяснение няма да се предам толкоз лесно... :)
Мисля че и сам можеш да сметнеш че ако от човешкото тяло изчезнат 50 грама във вид на чиста енергия, според тази формула това е равно на отделени 9*1018 джаула. Това за нагледност е ... 1.25 милиарда киловатчаса. Бомбата над Хирошима е отделила "само" 63 Тераджаула, или 6.3*1013 джаула...

--- Край на цитат ---
Нищо не те карам. Просто посочвам един установен факт!
Сега...аз не знам в какъв вид изчезват, но...изчезват!
Дали начинът, по който разсъждаваш в тези изчисления е правилен? Не пропускаш ли нещо?
Аз някак "50 грама във вид на чиста енергия" не мога да си го представя, не мога да си представя, че енергията има маса, която може да се измери, пък ако щеш наречи ме ограничен?

Има още по-интересно продължение на тези опити - при експеримент с кучета, не е отчетено никакво олекване, нито грам!
Толкова много неща не знаем, че  е абсурдно да се излиза с категорични твърдения! Можем само да предполагаме туй - онуй...

tobo1:

--- Цитат на: atos в Декември 20, 2018, 02:12:31 pm ---....
Има още по-интересно продължение на тези опити - при експеримент с кучета, не е отчетено никакво олекване, нито грам!...

--- Край на цитат ---
Имаш ли информация с котките как е? Инересно ми е, защото имам някакви лични наблюдения и освен това са обожествявани в древен Египет.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия