Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Възможна ли е скорост по голяма от скоростта на светлината
технократ:
--- Цитат на: hyparh в Декември 20, 2018, 01:56:55 pm ---И това го има, но малко по-късно (септември 1927г.) статията излиза на английски в списание "Science and Invention", което преди това е носело името "Electrical Experimenter", в което Н. Тесла също има публикации: https://en.wikipedia.org/wiki/Electrical_Experimenter
Да, в посоченото списание е отредено място и за научнофантастични истории и предвиждания за бъдещи технологии, но дали тази е една от тях? Знаем, че кварцът има пиезоелектрични свойства и може да се разширява и свива под действие на електрично поле. Тогава не би трябвало да има пречка това разширяване (както е в случая) да бъде перманентно, стига да се приложи правилния метод, като в резултат възниква нещо като алотропна форма на силиция с различни свойства спрямо околните енергии и полета. Както примерно пиролизния графит се отблъсва от магнитно поле.
Тук също са обсъдили този експеримент:
https://overunity.com/796/flying-quartz/
--- Край на цитат ---
Хипарх, не виждам как кристал под въздействието на електрични полета ще олекне, това че се свива и разпуща под въздействие на електромагнитни сили, не означава олекване на кристала.
Аtos:
--- Цитат на: tobo1 в Декември 20, 2018, 02:52:16 pm ---Имаш ли информация с котките как е? Инересно ми е, защото имам някакви лични наблюдения и освен това са обожествявани в древен Египет.
--- Край на цитат ---
Не, нямам! Не съм и търсил, а не мога да си съчинявам, поразрови се, щом ти е интересно ;)
juliang:
--- Цитат на: atos в Декември 20, 2018, 02:12:31 pm ---Аз някак "50 грама във вид на чиста енергия" не мога да си го представя, не мога да си представя, че енергията има маса, която може да се измери, пък ако щеш наречи ме ограничен?
--- Край на цитат ---
Енергията която ще се получи при "изчезването" на 50 грама материя. Най-чистото е анихилация - при нея изчезва цялата материя, остава само енергия. Много енергия. Енергия във целия електромагнитен спектър.
В ядрените реактори на АЕЦ също "изчезва" материя, но тя ще е от порядъка на грамове за целия цикъл на едно зареждане. Едва ли някой я е мерил, а и ще е много трудно да се измери...
--- Цитат на: atos в Декември 20, 2018, 03:48:17 pm ---Не, нямам! Не съм и търсил, а не мога да си съчинявам, поразрови се, щом ти е интересно ;)
--- Край на цитат ---
Ами потърси и за хората... щот аз се разтърсих, и всичко май стига до този един-единствен опит от преди повече от век...
hyparh:
--- Цитат на: технократ в Декември 20, 2018, 03:23:47 pm ---Хипарх, не виждам как кристал под въздействието на електрични полета ще олекне, това че се свива и разпуща под въздействие на електромагнитни сили, не означава олекване на кристала.
--- Край на цитат ---
Не е само електрично поле. Нещата са много сходни с опитите на Хътчисън, където се смесват ВЧ ВН, електростатика и различни радиочестоти. При късмет (освен, ако човек не знае точните стойности) от един такъв "микс" ще се получат търсените ефекти.
В случая през контактните електроди към кристала, се подава ВН с голям ток и определена честота. Между двете странични антени пък имаме обмен на ултракъси радиовълни. По този начин се получава кръстосване на двете полета под прав ъгъл и вероятно възниква проникващо лъчение, което импрегнира кристала с нови електрони в цялата му структура. Именно това предизвиква драстична промяна в структурата и обема му, защото реално веществото вече не е същото. С толкова много отрицателни заряди в себе си, тялото бива отблъснато от гравитационното лъчение като може да носи и голям товар.
Примерно върху контактните електроди може да се подаде напрежение от ZVS драйвер, модулирано с различни честоти. Наскоро си изготвих една такава модулираща установка, като в случая подавам аудио сигнал: https://www.youtube.com/watch?v=hX88saJZbnY
Може да си направим отделна тема (или пък в "Манипулиране на реалността"), но при положение, че нещата се изпробват на практика, иначе ще стане само разтягане на локуми от което няма голяма полза.
Аtos:
--- Цитат на: juliang в Декември 20, 2018, 04:22:48 pm ---Енергията която ще се получи при "изчезването" на 50 грама материя. Най-чистото е анихилация - при нея изчезва цялата материя, остава само енергия.
--- Край на цитат ---
Нали това казвам - изобщо не е сигурно, че изчезва точно материя, само се знае,че изчезва тегло и оттам се предполага, че изчезва маса.
Напълно възможно е да излита само някаква енергийна формация, която е придавала на материята до тогава тези допълнителни 50 гр.маса.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия