Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Възможна ли е скорост по голяма от скоростта на светлината
juliang:
--- Цитат на: atos в Декември 19, 2018, 11:08:24 pm ---В мига на умирането, тялото на човек олеква с около 50 грама! Това е потвърдено, измерено и доказано многократно!
--- Край на цитат ---
Ще ме накараш да се откажа от E=m*c2 за да приема това твърдение. А аз ... без някакво сериозно обяснение няма да се предам толкоз лесно... :)
Мисля че и сам можеш да сметнеш че ако от човешкото тяло изчезнат 50 грама във вид на чиста енергия, според тази формула това е равно на отделени 9*1018 джаула. Това за нагледност е ... 1.25 милиарда киловатчаса. Бомбата над Хирошима е отделила "само" 63 Тераджаула, или 6.3*1013 джаула...
juliang:
Малка корекция на числата - 50 грама материя съдържат 4.5*1015 джаула. Киловатчасовете са правилни - 1.25 милиарда.
100 Хирошими ... просто няма как да стане. Не знам какво са мерили тия некромани... :)
технократ:
--- Цитат на: juliang в Декември 19, 2018, 09:34:43 pm ---Вижте колко хора са работили по въпроса за отрицателната маса: https://en.wikipedia.org/wiki/Negative_mass
Само вижте количеството литература в края на страницата... Хора които се занимават десетилетия с тази материя. Сигурен съм, че голяма част от тях са по-интелигентни от мен, имат по-голям "умествен багаж", вероятно са прочели по вагон книги по темата. Аз дори и да искам, дори и да се занимавам само с това до края на живота си, едва ли мога да ги достигна.
И тия хора твърдят нещо. С'я ... погледнете реално, на кого да вярвам? На тях или на Технократа със 292 публикации в Мазето? Да, ако Технократ-а посочи една негова публикувана статия от всичките 35 дет са цитирани в уики-то ... ще бъда сериозно респектиран и вероятно ще взимам много-много насериозно нещата които твърди (макар че ще е 1 срещу останалите 34). Обаче ич не ми се вярва да сме в тази хипотеза...
--- Край на цитат ---
И какво от това че много хора са разисквали негативната маса, нали тяхното мнение се покрива с моето, виж там пасажа дето казват че негативна и пасивна маси ще се ускоряват постоянно, нали и аз твърдях същото без да съм чел тези авторитети. Аз мися че ЗЗЕ няма да се спази, защото ще има самоускоряване, но някои от авторитетите са оставили вратичка за спасяване на положението, като твърдят че инерцията на системата от негативна и позитивна маси, щяла да е нулева, отам и енергията ще е нулева и така ЗЗЕ нямало да се наруши. Може и да е вярно това, още по добре, ще има пътуване без разход на енергия и то с мноооооого по големи скорости от тази на светлината. Мечтаните червиеви дупки от научната фантастика.
технократ:
Стигам до заключението че тая негативна отрицателна маса е една простотия. Ако имаме две маси едната от които негативна, негативната ще отблъсква позитивната, последната ще привлича първата, и в резултат се получава че векторите на силите действащи на всяка маса поотделно, взаимно ще се компенсират и масите няма да получават никакви ускорения. Демек това си е чисто екраниране на гравитацията. Който не е съгласен с мен моля за рецензия.
hyparh:
Ами ето черно на бяло експеримент с "отрицателна" маса: http://www.keelynet.com/gravity/kfrost.htm
Какво толкова го бистрите :)
Установката не е особено сложна за репликиране, само трябва да се набавят някои материали и да се полират кристала и излъчвателните плоскости по подходящ начин.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия