Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизен апарат за заваряване с Браун газ
h2motor:
bugman - първо ти трябват кутии с размер на кутии за мляко, ако намериш някакъв вариант да са от неръждаема стомана ще е супер. И във всяка кутия по една единствена клетка, електродите свързани през един - катоди и аноди. Това да набуташ 120 електрода в една кутия звучи много бързоварско.
bugman:
--- Цитат на: june1900 в Април 16, 2017, 02:56:45 pm ---Ето откъде ще спечелиш време. Сдобивайки се с посока и с повече контрол. А има една приказка, че без човек да спечели време, няма как да разполага с време.
--- Край на цитат ---
Намислил съм нещата(надявам се). При новата концепция за тестова клетка ще залагам на сигурно и има вероятност да получа количество, което търся или поне, проценти от него. Ще съм близо и до тока и до дизайна и до дебита... и което и да се наложи да пипам, пак ще съм близо. От това ще спечеля време, но ще науча по-малко..., обаче, засега ме устройва. Трябва да се получи - поне на теория, става... ;)
--- Цитат на: Радико в Април 16, 2017, 03:14:04 pm ---Не съм съвсем сигурен за причината, но забелязах, че при заварка с браун-газ стехиометрията на газа се губи и пламъка става доста окислителен и заварката за нищо не става - това е и причината да се заема да правя апарат който получава разделно кислорода от водорода.
За добра заварка е необходимо да се използва леко редуциращ а не окислителен пламък.
--- Край на цитат ---
Благодаря за предупреждението. :) Надявам се, че опитът ми със заваряването ще помогне да заобиколя, подобни проблеми.
--- Цитат на: h2motor в Април 16, 2017, 04:09:16 pm ---звучи много бързоварско.
--- Край на цитат ---
:D Забавно сравнение!
Така, де - ако ще правя бързовар, поне да е голям, малък всеки може да си направи... А и един, голям бързовар, поне е по-голям от няколко малки... :P
Ползвай опцията "промени", когато пишеш след свой собствен пост! Разбираемо е желанието на новите членове да натрупат бързо "актив" от определен брой постове, класифициращ ги в следваща категория, но не е това правилният начин! /А/
Михаил Кузмов:
bugman, стана ми тъжно като разбрах че нищо не си разбрал. #84 показва това. Защо писаха толкова умни съветници, аз не разбрах, защо ти не си разбрал какво пишат. Ако наистина имаш опит в заваряването, просто няма и да помислиш да заваряваш с Б.Г.! Ами ти май не намираш разлика между електролизер и клетка! Не си на ясно "сух" или "мокър" тип ще правиш! И ако ти стане ясно защо да бъде единият или другият? Въображаем ли ще бъде този, тази ............. или реален? Толкова неяснота бъка от писанията ти, че няма на къде повече!
Разбрахме че държиш да бъде Б.Г.! Ама какво може този Б.Г. не знаеш! Както и да е, важното е че се намира какво да си пишем! Станаха 7 страници!
bugman:
Михаил Кузмов, ако бъка, неяснота в писанията ми, може-би е, защото, докато не направя и тествам, нямам право да конкретизирам и давам заключения.
Засега имам право, само да задавам въпроси, дори и глупави за някой, както се уточнихме в началото.
Надявам се, разбираш, позицията... :)
Михаил Кузмов:
Аз пък мисля че е време да съобщиш на кого и колко да вярваш! 1-2-5 човека! Така другите да спрат с писаници, и да се съсредоточите в реално изпълнение! Иначе ще продължим с безсмислени съвети! На края темата ще умре безславно, както много други!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия