Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизен апарат за заваряване с Браун газ

<< < (11/40) > >>

bugman:

--- Цитат на: h2motor в Април 06, 2017, 01:42:51 am ---
5.За да работи електролизна клетка при напрежение под 2 волта електродите трябва да са с различен електрохимичен потенциал...

Има едни неща - ултразвукови трансдюсери се наричат - и в Китай ги произвеждат

--- Край на цитат ---

Искаш да кажеш, че, примерно - ако положителните електроди са от 316l, а отрицателните от 340, това ще е в полза?

Каква по-точно ти е идеята с трансдюсерите? ???

bugman:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Април 08, 2017, 09:00:50 pm ---
Както виждам вече сте се разбрали с bugman.

--- Край на цитат ---

Написах "разбрахме се" в смисъл, че залепих какво ми се обяснява.

Дайте да оставим настрана личните, неща - все пак, това е технически форум...

Благодарен съм и ще бъда на всеки с участието си в темата.

Няма отказване - вече вложихме енергия и накрая резултатът ще е задоволителен или не благодарение на всеки участвал в темата.

Ако мненията/концепциите са еднакви, няма да има смисъл и ефект, нали!?

Тази клетка е поредна и последна, която се прави във форума,  затова, трябва да стане най-доброто. Следващата, трябва да я задмине и т.н. Това е прогреса, така става... Ако се провалим,  значи не сме си свършили работата, както трябва и сме вътре - всички... :)

h2motor:
Piezoelectric Cleaning Transducer Ultrasonic Ceramic Plate 45khz 35W Low Heat - ето това е въпросия излъчвател.
Какъв е смисъла от него ?
- Не е да прочиства газовете от повърхността на електродите а да помага по специално на водорода да влиза в кристалната решетка на никела който се съдържа в плочите и да излиза от нея, т.е. увеличава се циркулацията на водород в двете посоки. Понеже по принцип не е голяма особенно ако електрода не е порест, направен от слепени наночастици метал.
- Най голяма разлика в електрохимичния потенциал има между метал и неговия окис, затова електродите няма голям смисъл да са от различни марки неръждаема стомана. Просто трябва да се формират както написах. Това е.

june1900:

--- Цитат ---За газа има много имена. Най-популярното му име е газ на Браун, понеже той беше първия, който описа енергийните аномалии, мислейки си, че може да се дължат на атомния водород или атомния кислород… Точно това означава абревиатурата ННО. Друго име за газа е “хидрокси”, а химическото му име е окси-водород.

Това, повечето хора вярват, че е Брауновия газ. Само че… в тази газова смес присъства един вторичен газ. И някои от изобретателите, които откриха вторичния газ, го наименуваха на себе си…

Заредени водни газови дроздове – така го наричам аз… Електрически разширена вода – така го нарича Джордж Уайзман (George Wiseman), той направи това обявление през 90-те години, така че аз считам, че той първи откри това.

Газ на Омаса (Ohmasa), Япония, той е измислил един хитър начин за правене на този чист вторичен газ… и SG газ идва от имената Сюарт и Гърли (Suartt & Gourley) от Флорида – от същия град, от който е и Дени Клайн. Те също са наясно, че има наличие на вторичен газ и имат своя техника да го добиват.
--- Край на цитат ---

Михаил Кузмов:
bugman, нищо лично към june1900! Мисля и при него е така! Просто противоположни мнения! Например за тока. След това, аз заставам зад всяка моя дума с прктически проверено доказателство. Работата си пазя в снимков и видео материал. june1900 приема за вярна чужда информация без да е приложил в практика.
Нямам нищо против това! НО аз съм проверил на практика Bob Boyce, Stanley Meyer, Yull Brown, George Wiseman.
Имам създадени над 10 дизайна на електролизери в търсене на най-добрият. На онова видео видя 4те най-добри които съм оставил. Сега вече са 3. Експериментални образци, на базата на които строя големи електролизери. Признавам че това вече замря! Некадърните "майстори" въобразявайки си че това е просто лесно, "наводниха" пазара преди доста време и разочарованието последва.
Искам да отбележиш факта, по настоящем в промишлена употреба са разделителни електролизери. Разделянето на двата газа дава широки възможности за различна стехиометрия, както и смесване с други газове за получаване на други свойства. Също ползването на чист водород на много места.  И на края ще прибавя, електролизата е най-не ефективен начин за добиване на водород от всички известни!
http://www.absco-bg.com/index.php/tehnicheski-gazove/vodorod

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия