Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизен апарат за заваряване с Браун газ
bugman:
Темата за екологично земеделие, в частта си за пирамидите, ме подсети, че имах желанието да включа, някак и пирамидална структура в системата... Имам няколко идеи, но приемам още... Питам се и в коя посока би работила, евентуално, в наша полза... :o Иначе знам да ги изчислявам, покрай един стар, замразен, проект за парник... ;D
june1900:
Не че знам много за кавитацията в помпите... но би трябвало всяка помпа, използваща витла, да е подложена на кавитация.
По принцип, при водните помпи, това се разглежда като недостатък, защото не след дълго води до сериозни щети в самата помпа и по витлата. И, както е ТИПИЧНО в стандартната техника (много хора тук се стремят да ползват наготово стандартна техника като отправна точка), полагат се грижи и се взимат мерки СРЕЩУ случването на кавитация в помпата.
А именно кавитацията е нещото, от което идва енергията на електролизерите. Не е водорода, както доскоро се смяташе. Това, че енергийните аномалии на електролизерите не могат да се дължат на енергията във водорода като гориво, се доказва с прости уравнения.
Нужно е нещо да организира водата в НАНО-мехурчета в следствие от кавитация. И е нужно ТЕЗИ нано-мехурчета (които са много устойчиви) да отидат при електродите.
Така че нужна е някаква помпа, която по принцип създава много кавитация в себе си, и която НЕ Е защитена с някакви преднамерени технологии срещу създаването на кавитация. Това, което в случая е добре за помпата, е много вредно за енергийната производителност на електролизера.
june1900:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Април 08, 2017, 02:01:40 pm ---Самият Юл Браун е написал формулата на БГ, 2Н2;О2. Точно 2:1 молекули. С това атомизиране да не би нещо да грешиш в превода?
--- Край на цитат ---
Лесно може да се провери това.
Взима се източник на водород, взима се източник на кислород (бутилка да кажем), смесват се в смесителен маркуч в 2:1, взима се един от кавитиращите електролизери (примерно суха клетка на Антон (Anton cell)), и се сравнява успеха на пламъка и калоричността.
bugman:
june1900, да - разбрахме се! Значи в най-лошият случай ще де наложи да тунинговам и помпата... 8)
Както се разбрахме в този проект разходът на ток не е от съществено значение, но все пак съобразявам конструкцията на клетката с волтаж. Та да питам тия, примерно 2V. на клетка, които се ги споменавате, откъде, аджеба идват!? Защо ми се струва, че прекалено много фактори, биха могли да влияят на една клетка за да е вярно...
--- Цитат на: dymelsoft в Април 04, 2017, 08:41:00 am ---bugman, това изрових от моите архиви, някъде имах и клипче в работещ режим, но явно съм го затрил.
--- Край на цитат ---
Даммм, чудесна клетка - поздравления! :)
Не се разбира как са свързани ламелите, би ли обяснил!?
Интересна е идеята с бединито, дано се получи... Не разбирам защо искаш да махаш катализаторът, още повече, че ламелите, вече са замърсени, тоест експериментът, не би бил коректен... :)
Михаил Кузмов:
june1900, никой с никого не е длъжен да се съобразява! Не съм чел в правилника такова нещо! Това е мнение на Майстора за мен, и може би има за цел да предпази от грешки!
Както виждам вече сте се разбрали с bugman. Моето присъствие става излишно! Желая ви успех в сътрудничеството! И не забравяйте да се похвалите на финала, да се порадваме и ние!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия