Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизен апарат за заваряване с Браун газ

<< < (7/40) > >>

h2motor:
Ето това нещо, което е направил - dymelsoft, но то да е една клетка и електродите да са свързани през един и да навържеш много кутии такива последователно. Това е конструкцията. Водачите с каналите в които да влязат пластините може да се принтират с 3д принтер, кутиите не знам от какво, ако може нещо готово, но да е здраво и устойчиво на калиева или натриева основа електролит. За чешмяна вода просто забрави - това е просто мръсна вода която е проводима за ток, но лошо провежда и само ти се налага да качваш напрежението, а то е врага на ефективната електролиза със сигурност. За вибрацията - трансдюсерите се поставят на кутията и е желателно да е метална от неръждаема стомана, другото е просто несериозно.
За заваряване не знам какво очакваш, но чистия ННО газ нагрява всякакви материали по различен начин - различна температура, например ако загряваш мед или алуминий въобще не вдига температура..но му дай нещо в което има въглерод ще го изпари.
 Знам доста по тематиката, но защо да те обременявам информативно и да те лиша от шанса като го правиш да откриеш нещо интересно пък да го споделиш после с нас надявам се.

h2motor:
Михаил Кузмов - ще запои стомана естественно със сребърен припой :)

Михаил Кузмов:
За заварки или спойки говорим? То спойки стават и с поялник!
И не го будалкайте човека с тези трансдюсери! Количеството газ зависи само от тока!

june1900:
Мишо Кузмов, да разбирам ли, че трансдюсерите са отвъд личния ти опит с електролизерите?

bugman:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Април 06, 2017, 09:59:56 pm --- Обаче, тия твои двама консултанти нещо са те метнали! Стомана ще завариш с браун газ на куково лято!

--- Край на цитат ---

Не грешно си ме разбрал - не са ме мятали, нито са ми казали, може или не може, просто не са опитвали, а и то си иска и не-малко опит за да успееш, евентуално.  Иначе съм чел поне на две места, че ставали добри заварки, а в тубето има клип на който, един прави някакви демонстрации, с някаква клетка... и човекът си заварява арматурно желязо, поне ф16 и се справя...  Не разбирам защо твърдиш, че не може? :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия