Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизен апарат за заваряване с Браун газ
bugman:
Щом имаш опит и желание да го споделиш, пък дали успешен или не, мисля не само за мен ще е интересно и полезно. Така, че - заповядай. :)
bugman:
Всъщност някой видял ли е клип със заваряване, щото аз не си спомням да съм?! ???
lda_has:
bugman за заварка не може да стане. Може само да реже и да нагрява. Дори при опит да нагрея един алуминиев радиатор от процесор на компютър се получиха само капки вода и нямаше загряване. За другите метали това не важи, нагряват се и се стопяват.
Сега един единствен съвет от мене ако си решил да пробваш.
Не ползвай гумени, силиконови, найлонови и подобни маркучи. Прави стабилна сглобка с медни тръби и специализирани накрайници с резба. Бързите сглобки не вършат работа.
lda_has:
--- Цитат на: bugman в Юни 13, 2019, 10:29:30 pm ---Всъщност някой видял ли е клип със заваряване, щото аз не си спомням да съм?! ???
--- Край на цитат ---
Заварка не съм виждал, но запояване със сребърен пропой съм гледал на живо.
sorrry:
Извинявай Ida_Has, но ще си позволя да изкажа мнение различно от твоето, относно проводните системи. Където е възможно е най добре с неръждавейка. Не чак толкова скъпо, но също много надеждно е полипропилен и то с холендрова сглобка. За вече получения газ става обикновен кислороден маркуч. Всички уплътнители са ми силиконови или каучукови. Пробвах с гума- ЕПДМ, но от продължителна работа се разпада. Също така съм категорично против мадни и месингови тръби, кранове и фитинги. Електролита в комбинация с ток направо ги яде. Сума ти взривни клапи ми заминаха преди де изчистя газа. Сега Всички приставки ползвам с байонетни връзки. Това ми показва опита.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия