Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизен апарат за заваряване с Браун газ

<< < (36/40) > >>

lda_has:
sorrry като написах медни имах в предвид да са от някакъв метал  и то през които минава електролит.  Медните са най достъпни и за тях има най много принадлежности за сглобка. За изходящия газ няма проблем там и "макарон" да сложи ще стане. Крановете ми са от неръждаема стомана.

kiak:

--- Цитат на: lda_has в Юни 13, 2019, 10:37:32 pm ---bugman за заварка не може да стане. Може само да реже и да нагрява. Дори при опит да нагрея един алуминиев радиатор от процесор на компютър се получиха само капки вода и нямаше загряване. За другите метали това не важи, нагряват се и се стопяват.
Сега един единствен съвет от мене ако си решил да пробваш.
Не ползвай гумени, силиконови, найлонови и подобни маркучи. Прави стабилна сглобка с медни тръби и специализирани накрайници с резба. Бързите сглобки не вършат работа.

--- Край на цитат ---
Странна селективност проявява тази  газова смес?Не съм чел темата от началото ,за което моля да бъда извинен към монента.Най-добри резултати за заваряване на сплави с преобладаващо съдържание на желязо  съм постигал с ацитилен и кислород.
Заварявал съм и с пропан-бутан и кислород, железни сплави ,но резултатът е по-лош от задоволителен.(поради недостатъчната температура в основата на ядката  чрез подаване на повече кислород окисляваме самия метал, използвайки  го като компенсационно гориво)

bugman:
Даммм - и моите впечатления от оксиженното заваряване са най-добри. При ретро автомобилите, които са кърпени преди повече години, ясно се вижда и качеството на самата спойка, и на самия шев, проварът също не е лош. Ако се получи, това интересно, вакуумно заваряване се надявам да се получат по-добри резултати, но ще съм доволен и на близки... ;D

Радико:
Направи апарат с разделно отделяне на газовете, кислород и водород и ще имаш добър резултат. Иначе забрави.

montanar:
Напълно съ съгласвн с Радико - много е важно прецизното регулиране гориво-окислител при газвово запояване,
Много се усложняват нещата но това е начина.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия