Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизен апарат за заваряване с Браун газ
Радико:
Имаш грешка Юлияне и тя е в тези 100 грама.
При заварка е необходимо да направиш вана с разтопен метал която е доста под един кубичен сантиметър. Ако заваряваш ламарина дори е само няколко кубични милиметра. Иначе ще прокапе. Както вече споменах "поне няколкопъти" този метод не става за заваряване по съвсем други причини. Очевидно не са малко хората в този форум които държат лично да настъпят мотиката защото може би вярват, че могат по добре да я настъпят.
juliang:
Да, но ще трябва да топлиш тогава за много по-малко време от 5 секунди, иначе топлината се разсейва в околния материал.
Михаил Кузмов:
Ooo bugi! Защо се трудихме да ти намерим книгата на G.W.? Нищо не си прочел от нея! Каквато и система на захранване да приложиш, върху какъвто и електролизер да бъде, ще получиш все един и същи газ! Тия дето са те консултирали явно са търговци а не практици. Ако пък нещо правят, заначи са не достатъчно вежи! Компетентни! Сори! Ако са били, и те щяха да ти кажат че баш с B.G няма да заваряваш!
Какво значи универсална клетка? Клетката или добива смесено Н2 и О2, или разделено според конструкцията. Само че разделено вече не е B.G.! Не зная какво разбираш от заваряване, но за различни приложения ти трябват различни свойства на пламъка! По добре се консултирай с газозаварчик!
sorrry:
Радико, Прав си да му се не види. Дори с добавени изпарения на хексан, спирт или бензин не стават толкоз сполучливи колкото с ацетиленова горелка. Даже толкова добре реагира с въглерода, че в стопилка чугун след известно време на постоянно греене и кипене му изчезва въглерода на 100%.
Желязото пък се превръща на пяна от двужелезен триокис, демек кристална ръжда. по-скоро изкуствен хематит. Поне това показва плазмо-газовия спектрален анализ. Козата си сака пръч.
Но уважавам експериментаторите. Може да не става за заварка, но може да излезе нещо друго. Кой знае.
lda_has:
sorrry
--- Цитат на: sorrry в Юни 12, 2019, 10:51:45 pm --- Не е нужно да правиш някакви интервенции по телачката, освен от клемите за ръкохватката и масата да дръпнеш още по един извод за електролизера. Регулирането на включване и изключване, ако не ти се ползва електроника, става с обикновен пресостат за ниско налягане (примерно за Юнга), а потреблението на газ можеш да регулираш с редуцир винтил. За горелка е почти задължително да е със свръхзвукова дюза, тоест не с цилиндрично сечение , а с конично, и по възможност по-дълъг конус. Така гарантира студена дюза и предпазва от обратен удар.
Все пак подкрепям мненията на колегите за допълнителен въглеводороден бъбъл.
Успех! :)
--- Край на цитат ---
Всичко това съм го направил и изпробвал. Добавил съм и 2 три-пътни вентила за избор и от кой бъбъл да ползвам или и двата. Мога да докладвам за различните проби с различен окислител. Само не знам дали bugman ще се довери на хилядите ми опити или ще сметне поста ми като спам в темата и ще продължи да се доверява на клиповете в тубата и прочие.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия