Животът- начин на употреба! > Екология
Електрокултура
june1900:
--- Цитат на: Радико в Февруари 14, 2017, 08:55:03 am ---За другите растения не знам обаче за гъбите за който си дефинирал интерес в съседната а деня тема:
насади си едно рафтче с мицел монтирай над него "на1,50 -2 метра една микровълнова фурна с демонтирана вратичка и блокиран предпазен изключвател на вратичката и пускай от в реме на време фурната да облъчва мицела. Ще останеш удивен от резултата.
--- Край на цитат ---
Да. Много зависи... Гъбите имат силен афинитет към радиация, тежки метали и други отпадни радиоактивни отпадъци и ги концентрират в себе си, така че много трябва да се внимава да се консумират гъби от екологично чист район, ако са диво набрани.
Предполагам, микровълновото лъчение много би засилило паразитните и сапрофитните гъби, но за сега ми се струва, че микозитните (симбиотичните) биха загинали. Не мога да се изкажа конкретно де, още съм в процес на информиране.
План-графикът ми за след това ниво на информация е да разгледам едно нещо, което неотдавна се разпространи по редовния бюлетин на "Energy Times", която фирма, както знаете, се върти от Мураками и Линдеман.
Та ставаше дума за експерименти с рибен хайвер. При шокиране на рибния хайвер с определено електричество (високоволтови разряди отново), не само, че се родили повече риби от очакваното, не само че били страшно големи... но се появил и отдавна изчезнал вид. В последствие открили, че когато рибния хайвер се шокира с точно определен импулс, ВСИЧКИ новоизлюпени риби, вместо да са от рода на майка си и баща си, всъщност са от отдавна смятан за изчезнал ПРАИСТОРИЧЕСКИ вид риби.
Преди някой да е възкликнал - да, вече е защитено и с патент :)
И двамата учени, които са работили върху това, неочаквано са умрели през 1991г.
Но на мен ми е още по-интересно това, което са започнали да наричат "хлорофилно електричество". Демек това, че ако слънцето огрява една метална и изолирана плоча, ако друга метална и изолирана плоча се свърже с един проводник към първата, и втората облъчва растение, то ще порасне напълно пълноценно и зелено в пълен мрак.
Много е важно да се изследва това, защото тук говорим за не-електрическа енергия... или за вид електричество... което се движи по един проводник, по верига, напълно отворена към околната среда. Ние явно нямаме консуматори за този вид енергия, но растителният свят я разпознава.
Този вид енергия е била наречена от Хиеронимус "елоптическа", ел- от електрическа + оптическа. Хиеронимус обаче е много спорна личност, повече псевдонаучна, отколкото научна. Експериментът обаче си е факт, и явно за сега той е единственият, който се е впечатлявал от това и се е опитвал да го обясни.
Аtos:
june1900, това е същият вид енергия, който е открил, изследвал и описал барон фон Райхенбах!
https://chitanka.info/text/14649-izgubenite-otkritija
Радико:
Всички растения се хранят основно със светлина, гъбите също, само че, за разлика от растенията нямат хлорофил и използват светлинна енергия с много "нисък спектър", Долната част на инфрачервения спектър, та чак и радиочестотия спектър. Микровълновата фурна с нейните 2,3 гигахерца се явява източник на много удобна за гъбите енергия.
Между другото, в гората около предавателя до Вакарел има огромно количество гъби. Много повече от нормалното. Ял съм до пръсване и въпреки това се чувствам все още прекрасно.
caduceus:
--- Цитат на: atos в Февруари 14, 2017, 01:25:10 pm ---june1900, това е същият вид енергия, който е открил, изследвал и описал барон фон Райхенбах!
https://chitanka.info/text/14649-izgubenite-otkritija
--- Край на цитат ---
Наречена пък от Вилхелм Райх оргон. И всички гореспоменати действия за третиране на растения, вода и т.н. са само начини за активирането и чрез подразделните енергийни полета /електрическо, магнитно и т.н./, което впрочем може да стане и по още ред други методи.
И споменаването на която изприщва силно някои тукашни ортодоксални потребители ;D
Поздрави!
Аtos:
Гъбите не се хранят със светлина, затова са гъби. Предпочитат тъмни, влажни и топли места.
Вадил съм печурки от 15-20 см. дълбочина в прегоряла оборска тор редовно на времето.
Може да е всичко друго, но не и светлина...
Кадуцеус, мисля, че тук става дума обаче и за друго допълнително, много по-рязко (импулсно) въздействие - това на електрическия дъгов разряд. Не се знае точната разлика между характеристиките от природния (светкавица или добито "природно електричество") и изкуствено предизвикания. Може би има общи неща, но мисля, че има разлика.
Посоченият по-горе пример с рибите е доста показателен. Може да ви се струва като шега изказването ми в другата тема, но мисля, че понятието "божествена искра", стигнало до нас през окултизъм, митология и религии има своята основа.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия