Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Време, пространство, енергия.Теория за нови технологии.
технократ:
--- Цитат на: atos в Януари 02, 2019, 01:21:20 am ---Стига бе, Радико! Що му се впрягаш още?
Как да изписва " ПРОЦЕСИ и последователности от променливи състояния" , като няма да ги има, ако няма време!
Коя от тези 3 думи има смисъл без съществуването на време?
По-точно...кое от тези неща изобщо може да съществува без да има време?
Процес? Или последователност? Да не би пък "променливи състояния"?
Все едно да отричам съществуването на водата в океана, но при това да твърдя, че корабите плуват и рибите си живеят вътре...
--- Край на цитат ---
Хората прозират че може да има процесуалност без време, ама това е за хора с по голям умствен багаж.
Bat_Vanko:
Чудесна идея: демокрацията е висше благо и постижение на хората. Дайте да подложим на гласуване всички спорни теми... Например: "верен ли е Закона за Запазване на Енергията"; "Съществува ли принцип на Капанадзе"; "Куха ли е или е плоска Земята". Дори бих се изкушил да предложа за гласуване "Направил ли е Тесла генератор на Свободна Енергия", но като знам какво е неговото лоби предварително ми е известен резултата.
Радико:
Ооо Атос аз на него съм спрял да му се връзвам още като беше "практик" Както си забелязал използвал съм цитат от майстора. Той с красово изписаните си демагогии е бих казал в основата на тази психоза. Проблема му е, че възприемането на възможността да има повече от три измерения прави целия му писателски труд в блога му смешен. Още повече, факта, че не може да ме обори с логически съждения му подсказва, че наистина е на грешна теза.и това снизява собственото му самовеличие. Заради това яростно отрича всичко което води до логичния извод за повече от три измерения.
Maistora52:
Честита Ви Новата 2019 година!
Бъдете живи, здрави и успешни!
Създайте своето СЕ устройство и бъдете Щастливи от това!
Благодаря на Технократ за подадения линк. Забележете кога е публикуван... "минаха години... много от тогаз..."
А моята теза именно И относно "времето" извън човешките глави, аз представих публично на Симпозиум в Руския културен Дом на ул. Шипка още преди 30 години... (след три месеца - на 25 март - ще се навършат точно 30 г)
Това за мен и мнозина други съидейници трябва да е пореден ЗНАК! - вървим в правилната посока на Времето.
Иначе аудиторията и тук е пълна със Сладури! - разбира се, че има "време", особено ако го омешаме с някое и друго серт кафенце, или на по биричка с приятел... За къде сме без "времето"? - за на никъде! - особено ако забравим да си свалим часовника преди да скочим в морето при рибите... с мерак да им обясним: "Що е то "време"?...
Още по-иначе, ако дори и "на заден ход" да тръгнем, правят го и много животни, времето де факто продължава да си тече все напред, тече и не спира и не чака никой ...
Така, че - в обобщение, според мен е крайно време да приключим тоя разговор, защото на никой насила не може да се втълпи в главата, факта, че въпреки наличието на часовник на ръката му, вътре в него ВРЕМЕ НЯМА, НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА! ИМА САМО ПРУЖИНКА, КОЯТО КАРА ДЖУНДЖУРИЙКАТА ДА ТИК-ТАКА! - това разбира се, не променя с нищо Действителността, която си Съществува, Движи се, Променя се, някъде само леко помръдва, другаде "скача на куц крак", но от това Взаимодействията и Процесите навсякъде не се превръщат във "времева река, времева канава, поток, русло" и пр.
Така, че...
--- Цитат на: atos в Януари 02, 2019, 01:21:20 am ---...
Как да изписва " ПРОЦЕСИ и последователности от променливи състояния" , като няма да ги има, ако няма време!
Коя от тези 3 думи има смисъл без съществуването на време?
По-точно...кое от тези неща изобщо може да съществува без да има време?
Процес? Или последователност? Да не би пък "променливи състояния"?
Все едно да отричам съществуването на водата в океана, но при това да твърдя, че корабите плуват и рибите си живеят вътре...
--- Край на цитат ---
...именно, поради подобни твърдения (в цитата) аз още преди 30 години придобих усещането, че е необходим по-сериозен аутистичен подход, за да се пооправи съвременната абсолютно идиотистична парадигма, идеща още от преди времето на Древното царство в Египет...
Бъдете! - както казва колегата ИванБГ
Бъдете още по-луди от Лудото Ленче, иначе "пистата на грамофонната плоча" ще се повреди окончателно, и Земята ще "зацикли" и ще стане отново плоска!
... в случая... Представям си колегата Радико, дето е по умен от мен, как ще придобие я плоска глава, я четириизмерна, я многоизмерна...
Що се "буташ и ти там у трамвайо", бе колега Радико, като не те закачам с нищо, ама ти, нали те сърби някъде (може и главови гниди да си придобил) - си седнал да се закачаш с моя сайт (блог) от който и едно изречение не ти е влязло там където трябва... а недей плямпа по мой адрес, че ако те почна - не смешен ще станеш, а тъжно-глупаво-смешен!
И ще се наложи да те "поздравявам" на лични!
Не ми падай в очите! - от това по-умен няма да станеш! - само още повече ще се сбръчкаш!
Maistora52:
Мисля, че и тази тема е за заключване, защото поради липса на нормален диалог, някои от колегите отново започват да говорят простотии!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия