Автор Тема: Време, пространство, енергия.Теория за нови технологии.  (Прочетена 38842 пъти)

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 052
 • Мисля, следователно...мисля!
Теорията на Относителността на Айнщайн е една добре лансирана недомислица и това не е от вчера...

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 052
 • Мисля, следователно...мисля!
Да продължа с някои разсъждения (тази тема е най-близка до идеята):
Времето, по начина, по който го възприемат мозъците на хора, че и животни, "споява" (за нас) микровремеви отрязъци от реалността, която запомняме и по този начин добиваме усещане за протичане на процес!
Един пример - всеки има любими мелодии. Самата мелодия не съществува извън времето, тя е фикция на мозъка и функция на времето.
Ако мозъкът не "наслагва" в представата за време всеки следващ тон (а предходният вече го няма, "отминал"е), възприемането на мелодия няма да съществува!
Ако "увиснем" в един от тези микроотрязъци, ще чуваме само един тон.
Факт е обаче, че мелодиите се усещат и влияят и на животни и растения (даже и на водата)! Това е достатъчно показателно, че не са само човешко и дори само мозъчно възприятие. Това явно е информация - сглобка от честоти (звукова картина), която директно действа на растения, но се възприема от животни и хора като процесуален акт!
Това само доказва, че сме неразривно свързани още от раждането си с така неясния като термин "личен времеви дипол", който за мозъка е както пъпната връв за бебето в утробата! (Той също се явява и като известно обяснение за важността на астрологичните хороскопи.)
Ако разумът бъде "откъснат" от личния си  времеви дипол, човек полудява или още по-лошо...
Имам известни предположения, че по време на сън (там няма логика и усещане за време, аналитичната част от мозъка спи) се получава частично откъсване и по-напредналите духовно могат да се свързват с други реалности и да получават информация от други времена и пространства.

http://mystics.eu/mistika-taini/56-eksperimentat-filadelfia-teleportirane-na-korab.html - тук има и втора страница, която е по-интересна :D

http://megavselena.bg/eksperimentyt-filadelfiya-zagovor-ili-legenda/

Сега...да си представим човек, за когото времето би течало по различен начин, примерно - 1000 пъти по-бързо сред моментната реалност (много филми, макар и недообмислени, дават храна за подобна фантазия), какво ще "се наблюдава"?

1.Дали такъв човек няма да изразходи кислорода от една стая за няколко минути? Дали изобщо ще може да диша? Плътността на въздуха не би ли била 1000 пъти по-голяма за него!
2.Дали няма да се запали, ако ходи с 5 км/ч (на практика - 5000км/ч) ? Всъщност - въздухът ще е почти плътна материя за него!
3.Ако удари някакъв предмет с нормална за него сила (50 кг.удар) и скорост 100км/ч, дали няма да си строши ръката? Това е на практика "над куршумна" скорост...
4.Преместването на еднокилограмов предмет би било много трудно, понеже инертността на предмета ще е 1000 пъти по-голяма, а за спирането на този предмет на новото му място ще е нужна колосална енергия, което важи и за началното набиране на скорост. Изобщо започването на движенията ще е много по-трудно, отколкото в каца с гъст мед, с тази разлика, че и спирането ще е много по-трудно!
Масата на всякаква (извън тялото му) материя за него ще е нараснала неимоверно. Масата да не се бърка с тегло тук!
5. Ако скочи от 10-тия етаж, би оцелял, понеже ще падне за около 3-4 секунди (50-80 минути) по негово време. Получава се куриоз - гравитацията ще му действа "по-бавно"!
6.Всичко това би било реципрочно в обратния смисъл, ако времето тече по-бавно за някого, той би плувал (за себе си) в каца с мед, както нормален човек във вода, че дори и като във въздух, а много от материите ще станат "рехави" и дори безплътни за него!
Извод - масата нараства със забавянето на времето, "течащо" в нея!

Защо са тези размисли?

От посоченото в т.4 и т.6, следва заключението, че изместването на времевия поток, дори с хилядни от секундата е способно да породи невероятни по мащаб и въздействие енергийни флуктоации, влияещи при приемането и отдаването на енергия, както и в промяна на масата и плътността на телата!
Не е изключено и Хътчисън да постига точно това - промяна на времето за различните материи, в резултат на което при физически допир те стават като флуиди една спрямо друга и следва взаимно проникване/смесване на молекулите.
Тесла е забелязал олекване на дървената везна в тази част, която е била над трансформатора му. Ако приемем, че около ТТ се създава микроскопично забавяне на времето (вече говорим за поле), се оказва, че гравитацията в това поле действа "по-бавно", а не, че везната губи тегло по принцип!
Ако в някоя от многобройните тук разглеждани схеми (на Капанадзе и компания например), има макар и микроскопично "фазово изместване" на времето, това би било сериозна предпоставка за реална установка за СЕ!
Да "бръкнеш" в пространството (етера) и да извадиш енергия от "друго измерение" и да изпревариш времето в добива спрямо разхода на енергия е едно и също в крайна сметка, понеже времето и пространството са неразривно свързани, а според някои учени са едно и също нещо, макар и на по-високо ниво, което човек не може да разбере с "класическите си познания"!

П.П. Такава постановка, реализирана на евентуално подобен принцип, не би могла да захрани себе си без помощен енергиен източник,(понеже ще се "самоунищожи" времевата разлика), но би била "извор на енергия"!
« Последна редакция: Октомври 22, 2018, 01:46:27 pm от atos »

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 994
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Атос, ти пишеш за фазово изместване, а аз - за фазово свързване :D: http://styleglassbg.com/od/viewtopic.php?f=97&t=144&start=20#p15938
Фазово-свързан резонанс чрез нелинейни среди, холографна пространствена решетка, обърната ентропия, самоусилващи се солитонни вълни, кохерентни разрядници... все неща които могат да помогнат в търсене на СЕ-то.

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 052
 • Мисля, следователно...мисля!
Да, ти говориш конкретно (както винаги) за вълните, аз споменавам изобщо евентуалния принцип "да бръкнеш във времето"...бих допълнил, че въпросният резонанс е възможен метод.
Фазовото изместване (в + или –)е краен резултат, а фазовото свързване, за което говориш е начин, поне така го схващам аз.
Не по-малко ме интересува какво става с материята на микро ниво, разбирането на подобни процеси би ни отворило врата за схващане на по- задълбочени процеси. Ти си практик, очаквам в скоро време да ни изненадаш с подобен на Хътчисън резултат, може би?
Но за някой, който не може да си сглоби пъзела, всички изброени от теб понятия може би звучат абстрактно и несвързани едно с друго :D
А сектир веееее!!!! Тва с тоо негатив верно е уникално вееееее!!!!!!!

Светльо, това е обикновена оптична игра на "жълтото петно" зад ретината и е само пример, не е буквално "оргонен образ" ;)

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 994
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
На първо време ми се оформя идея за изработка на рупорни гравитатори (патент на Т. Браун), понеже са сравнително лесни за изработка. Сърцевината на един такъв силно асиметричен кондензатор, се състои от коничен диелектрик с нелинейни характеристики. Може да се използва епоксидна смола за конуса, като върхът му да е изпълнен с полупроводникови частици (например CuO), централната част да е бистра, а удебелената да е смесена с колкото се може повече бариев титанат на прах. Така получаваме диелектрик с преливащи стойности на К - най-малка при върха на конуса и най-голяма (около 30) при основата. На върха на конуса се залепва малък метален диск, а от основата тръгва разширяващ се пресечен метален конус, чиято широка част достига равнината на малкия диск. Получава се нещо като рупорен излъчвател.
Прилага се високо DC напрежение към пресечения метален конус (+) и диска (-), като за максимален ефект, полето се модулира с микровълни от магнетрон (трябва да се пресметнат дименсиите на рупора спрямо дължината на вълната за постигане на резонанс) или с бял шум от разрядник.
Като резултат трябва да се очаква излъчване на отблъскващи материята вълни, които съответно ще тласкат гравитатора в обратна посока - с водещ край основата на диелектричния конус, която е с положителен заряд.

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 019
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   hyparh, виж това
   https://www.youtube.com/watch?v=lku5E3CBQZk
   https://www.youtube.com/watch?v=rF_FeEEuC8A
   Не знам дали така може да се получи голяма тяга, но е в твоята област на интереси. Аз съм се ориентирал във флуидните методи за задвижване, защото поне на теория получавам обещаващи резултати.

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 994
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Хитроумен подход... Хубаво е, че все повече хора започват да се интересуват от полевото задвижване, като повечето прилагат свой собствен метод, и най-важното - с положителни резултати. Аз лично следя и работата на проф. Дейвид Парес, който разработва полеви двигатели с прилагане на високи честоти към фрактални антени под ъгъл от 90гр.

Днес изкарах на слънце да съхнат окиси на мед и бисмут, които получих преди време чрез електролиза. Първата субстанция е черна, а втората бяла като сняг. Получената прах смятам да вложа като частични включения в два малки епоксидни конуса да видим дали ще има разлика и в какво ще се изразява тя.

Иван Димов, ти пробва ли този двигател?: http://mazeto.net/index.php/topic,9169.0.html
Много ми се ще да видя на какво е способна качествено направена конструкция, защото там също има ефект. Моят малък набързо скалъпен модел от спринцовки, след няколко теста се разлетя на части, като преди това успях да засека отклонение в теглото на везната. И да - автоматично се образуват водовъртежи в цилиндричните съдове, точно както предполагахме. Но си трябва стабилна изработка.

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 019
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   Подготвил съм нужните материали и ми остава само заваръчна работа, но междувременно ми дойде още по-добра идея и ще пробвам първо нея, защото е по-проста и механично по-устойчива. Но това ще стане след като завърша един започнат от преди 2 години генератор.
   А относно идеите - оказва се, че когато човек започне работа по изработването на някакво изобретение, винаги му хрумва нещо ново и по-добро. Даже правейки едно нещо може да ти дойде идея за друго. Изглежда творческата работа си е направо медитативно упражнение.
« Последна редакция: Април 13, 2017, 06:07:01 am от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 644
 • Пол: Мъж
   ...
Изглежда творческата работа си е направо медитативно упражнение.

"В начало бе Словото, и Словото бе у Бог, и Бог бе Словото"
Не!
В начало бе Медитацията, и Медитацията бе у Бог, и Бог бе Медитацията!

Проблемът е, че над 95% от изобретателите НЕ ЗНАЯТ що е то Медитация и "има ли тя почва у нас"!
Затова ще дам тук най-кратката дефиниция за нея, произтекла от над 45 годишният ми опит и преподавателска дейност:
Медитацията е Мисловното усилие да се Свържеш СЪС - ЧРЕЗ!

Така, според способностите на "съответния" ДА МИСЛИ АСОЦИАТИВНО, ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И С УПОРСТВО - плодовете от това му Усилие могат да дойдат и на часа, но могат да НЕ дойдат и през целият му живот!

Основният Предмет (Цел и Резултати) на тази тема могат да дойдат единствено след Колосално такова наше общо Усилие!
Един вид - нещо като Гигантски Колективен БрейнСторм!

Неактивен GreenHulk

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 136
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
По мое скромно мнение единствената причина да определяме, обясняваме времето със абстрактни определения е факта, че ние нямаме реални сетива за време. Понеже сме свикнали да определяме като реално само това което усещаме със сетивата си се получава това недоразумение със времето. За да го разбере човек трябва да излезе от клетката на собствените си сетива. Изключително трудна задача обаче. Аз лично не мога да заявя, че съм успял да го постигна. Е поне осъзнавах към какво да се стремя.

В Раджа Йога медитацията/самяма върху атомите на времето (или най-малките частици време) и техния ход дава различаване - тоест способност да може след това йогът да различни(Вивека) едно нещо от друго колкото и да си приличат. Още един извод - от това Йога майсторите би трябвало да са наясно с квантуването  на времето. Интересно е да се размишлява по тази тема това какво може да значи.
(Това е техника, на която Свами Вивекананда сякаш обръща специално внимание. Вероятно не случайно името на тази способност е и във името му. И при това имайки предвид,  че в Раджа Йога са описани способности/ сидхи, пред които героите на Марвел дали не са като пионерчета:) - той акцентира именно на различаването!
« Последна редакция: Юни 17, 2017, 08:19:25 am от Maistora52 »

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 921
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.osram.bg/
Re: Време, пространство, енергия.Теория за нови технологии.
« Отговор #40 -: Септември 23, 2017, 03:20:36 am »
Хипарх, направи ми впечатление нещо във "машината на времето" на Джон Титор. Като се загледа човек по внимателно във схемата от инструкционния мануал, ще види че тя съдържа двойка цилиндрични намотки (веротно за голям ток) и перпендикулярно на тях електроди на които се подава високо напрежение, като в центъра се намира неизвестен компонент "kerr housing" или нещо подобно. Същата комбинация но в друга конфигурация се съдържа във една схема дадена от руснаците във статията "КАТУШКА РЕЗОНИРУЮЩЕГО ГРАВИТАЦИОННОГО ПОЛЯ", като тя в сравнение с първата представлява някакъв по груб вид при който като че ли не се знае кое как (на посоки), а във схемата на "машината на времето" на Джон Титор, сякаш хората или конструкторите са знаели какво правят. Съвпадение или случайност?

п.п. и за да не кажат нещо скептиците във връзка с издадения патент на тази тема, ще вметна че датата на която за първи път се появява 'instructions manual" е 2001г, а патента е започнат чак през 2004г, като от инструкционния мануал са взаимствани изображения и приложени във въпросния патент

Неактивен valentingk

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 17
Здравейте,
още преди векове Св. Агустин ни е подсказал какво е "време": Безкраен миг в настоящето. "Миналото" и "бъдещето" са илюзия! Живеем в едно безкрайно настояще (момента СЕГА)! Друго няма! Толкова е просто! Друг е въпроса дали го осъзнавате или разбирате. А ето и моята дефиниция за парадокса "ВРЕМЕ":
     "Движението на небосвода над нас със слънцето, луната, звездите и др., създават илюзията за "ВРЕМЕ"!"
 1. Живеем в "Терариум".
 2. Той е плоска окръжност ( сушата и океаните ), покрит с купол - полусфера на която са слънцето, луната, звездите и др. Вижте флага на О.О.Н. Има само един полюс - СЕВЕРЕН! Казват, че сферичната земя има и южен полюс. Защо компаса никога не го показва? Показва винаги и само "СЕВЕР"!
 3. Слънцето е диск, отзад е захранването ( като прожектор). Диаметъра му е около 200км. Разстоянието до него е около 3600 км. То се използва само за осветление (фокусиран лъч). За отопление се използват други системи.
 4. Луната също е диск, свети със собствена светлина. Така се имитират фазите на луната. Диаметър около 230 км.
( Единствения спътник в Слънчевата система, който не се върти около собствената си ос! Каква случайност! )
Възможно е луната да е резервно слънце, ако с действащото стане фал, да я активират. Вие, ако имате терариум, ще имате и резервна лампа. Няма да оставите живота в него да загине.
 5. Слънчевата система е измислица за бедните.
 6. Гравитация НЯМА! Има тежест на телата.
 7. Земята е в покой! Върти се купола! Поради наличието на вода на земята са измислили всякакви видове гравитационни, центробежни и какви ли не сили, за да могат да я задържат за сферичната земя! Единствения начин да нямате проблем с водата, е когато е в покой, в хоризонтален съд и не я пипате. И при най малкото движение на съда, рискувате да я разлеете.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 644
 • Пол: Мъж
Драги valentingk, и от седемте точки с които дефинираш някои свои представи, светкавичната ми асоциация е с изцяло изпразнената от разум "теория за плоската земя"...
Всъщност, какво твърдиш? - освен прозаичният факт, че времето е илюзия! - всичко останало е толкова "плоско", ама толкова ПЛОСКО... че чак двуизмерно!
Ами върни се във "времето" от 6-ти век сл.н.е. (когато догматите на Църквата въвеждат своите най-ВЕЛИКИ ПРОСТОТИИ)  още около 1000 години назад в летоброенето (при Великите Гърци - Платон, Аристотел, Хераклид и др.) а при добро желание и още 2000 години пр.н.е  откогато се смята, че са се появили "Зумрудените скрижали", в които първата дефиниция още ни подсказва, че всичко във видимата ни реалност е триизмерно и че наистина Времето е ФИКЦИЯ  на Разума.
И не забравяй, че от "времето" на перкото (т.е. изперкалия) св.Августин следват повече от 1000 години ТЪМНО И НЕВЕЖО СРЕДНОВЕКОВИЕ, та чак до времето на Дж.Бруно, Коперник, Галилей, Леонардо да Винчи и др. - когато същата тази абсолютно плоска доктрина на църквата бива подложена на индоктринация от НЕОПРОВЕРЖИМИТЕ ФАКТИ от НАБЛЮДЕНИЯТА и ЕМПИРИКАТА.
Вярно е, че и доста от съвременните "мислители" все още доста двуизмерно (т.е. плоско!) си представят реалността, но за щастие косм. апарат Вояджър вече е напуснал обхвата на въздействие на простотиите им (част от които ти проповядваш!) - и със сигурност не би могъл да се върне назад във времето, за да бъде пренаписана Златната му плоча... която е нещо като нов "Зумруден скрижал" подсказващ, че вече знаем, че наистина не живеем на плоска земя!

Неактивен dymelsoft

 • Administrator
 • Стабилен
 • *****
 • Публикации: 538
 • специалист, не носи на пиене
 ;D ;D ;D valentingk, това определено ме разсмя. Само, че си объркал мястото за публикуване. Това е за раздел вицове. Или по скоро за друг форум.

П.П. Майсторе, що се "пънеш" да обясняваш на човек, който живее в "Терариум". Явно в този "Терариум" си се чувства "ОК", а ти само му разваляш рахата.  ;)

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 091
3. Слънцето е диск, отзад е захранването ( като прожектор). Диаметъра му е около 200км. Разстоянието до него е около 3600 км. То се използва само за осветление (фокусиран лъч). За отопление се използват други системи.
 4. Луната също е диск, свети със собствена светлина. Така се имитират фазите на луната. Диаметър около 230 км.
( Единствения спътник в Слънчевата система, който не се върти около собствената си ос! Каква случайност! )
Възможно е луната да е резервно слънце, ако с действащото стане фал, да я активират. Вие, ако имате терариум, ще имате и резервна лампа. Няма да оставите живота в него да загине.
valentingk, изниква резонният въпрос: кой се опитва да имитира нещо, явно това няма да са хората, защото това съществува отдавна. И мисля че верният отговор е БОГ, защото дори и извънземните трябва да са се появили от някъде и тях някой ги е създал.
И вторият: защо трябва да се прави чак толкова сложно. Не е ли по лесно да се направи небето да флуоресцира целодневно. Няма Слънце, Луна, няма да има проблема с тяхното разваляне и изгасване, пък и няма да има нужда да се правят сложни системи за тяхното придвижване по диска. Логично е когато искаш да си отгледаш змийчета да ги отопляваш 24/7 да не изпукат от студ.
И така в този ред на мисли се питам защо трябва да се разваля рахатлъка в терариума с разни земетресения, наводнения и урагани. Да кажем че се премахват вредните индивиди, пък то все невинни деца го отнасят.
П.п. Моля администраторите да преместят темата в подходящият раздел  ;D