Начало > Новини от света на технологиите
План за колонизиране на Марс
Радико:
--- Цитат ---НЕВЪЗМОЖНО е да стане с ракети. Има един прост експеримент - в условия на "почти съвършен" вакуум, постигнат в стъклен съд, се поставя реактивен двигател или нещо друго, което действа на същия принцип на тягата. И ясно се вижда, че ТОЗИ принцип на тягата - като реактивен двигател - въобще не помръдва телата в условия на пълен вакуум.
С други думи - елементарен експеримент доказва, че там горе в космоса не би трябвало реактивните двигатели да произвеждат тяга.
--- Край на цитат ---
Очевидно пак си попаднал в капана на някой шегаджия като този с идеята за плоската земя.
Необходими са много малко познания по физика за да се стиш че това са пълни глупости.
Впрочем ако този човк е правил разлика между ракетен и реактивен двигател ще излезе прав.
Реактивен двигател такъв какъвто се монтира на Боинг747 примерно не би могъл да работи във пълен вакуум по простата причина, че двигателите които в момента наричат реактивни са атмосферни, имат вход отпред през който трябва да нахлува въздух. другите ги наричат ракетни и те рботят безпроблемно в космоса.
june1900:
Радико, това, което по този въпрос мога максимално да направя, е да посоча, че съществува критика. Още не съм попадал на нея, но съм попадал на твърденията за нейния факт.
Какво се казва в тази критика, аз все още не знам. Само съм чел за съществуването на такъв експеримент.
Важното в случая е, че ти казвам нещо ново. Мен много повече ме безпокои факта, че ти отново ме "осведомяваш" с онова, което и сам мога да прочета на всеки ъгъл и едва ли не на всеки некролог на всеки един вход.
До сега не съм сърфирал сериозно за това. Но, подтикнат от искреното си раздразнение по твой адрес, веднага попадам на една статия:
http://www.wakingtimes.com/2016/05/27/hey-nasa-do-rockets-really-work-in-space/
Тук например се изтъква факта, че да - както казва merlinbg, давайки чудесен пример - ако един космонавт бутне друг в космоса, и двамата ще се раздалечат. Това е така. И действително е 3тия закон на Нютон.
Само че, 3тия закон на Нютон важи при отделни тела. Както казват в статията, това е причината, поради която не можеш да се изтеглиш нагоре за косата, като барон Мюнхаузен, и не можеш да се издърпаш нагоре за колана си - ти, косата и колана ти сте един и същи обект. Точно както една ракета е един и същи обект.
Така че въпросът на merlinbg се преобразува във - Може ли един космонавт сам да се изтласка в среда на пълен вакуум?
Ако си на стаж в уикиПедия, тогава изказванията ти ще ми се струват по-смислени.
merlinbg:
--- Цитат на: june1900 в Февруари 22, 2017, 04:18:01 pm ---
Тук например се изтъква факта, че да - както казва merlinbg, давайки чудесен пример - ако един космонавт бутне друг в космоса, и двамата ще се раздалечат. Това е така. И действително е 3тия закон на Нютон.
Само че, 3тия закон на Нютон важи при отделни тела. Както казват в статията, това е причината, поради която не можеш да се изтеглиш нагоре за косата, като барон Мюнхаузен, и не можеш да се издърпаш нагоре за колана си - ти, косата и колана ти сте един и същи обект. Точно както една ракета е един и същи обект.
Така че въпросът на merlinbg се преобразува във - Може ли един космонавт сам да се изтласка в среда на пълен вакуум?
--- Край на цитат ---
Продължаваме с мисловния експеримент: Сега да си представим, че имаме само един космонавт, който държи пожарогасител, насочва струйника напред и отваря клапана. Ще се задвижи ли космонавта или не? Ако да... в каква посока? А ако не... защо?
tobo1:
Лека полека стигаме до фундаменталния въпрос, да употребяват ли космонавтите големи количества боб с цел подобряване на реактивната тяга в открития космос.
(Всъщност реактивните раници работят на подобен принцип.)
И тогава задачата с двамата космонавти би породила друго подусловие. Ако при единия космонавт има мощна звукова компоненнта, дали би се придвижил повече от другия.
Сори, Теньо
--- Цитат на: Теню в Февруари 20, 2017, 04:25:51 pm ---Май май вече е време да слезете на земята до като не сте ОАКАЛИ и Марс-а
--- Край на цитат ---
не можах да устискам.
Аtos:
--- Цитат на: june1900 в Февруари 22, 2017, 04:18:01 pm ---Така че въпросът на merlinbg се преобразува във - Може ли един космонавт сам да се изтласка в среда на пълен вакуум?
--- Край на цитат ---
Не, не се преобразува!
june1900, ами..."ракета"....не е един и същи обект!
--- Цитат на: june1900 в Февруари 22, 2017, 04:18:01 pm ---Само че, 3тия закон на Нютон важи при отделни тела.
--- Край на цитат ---
Става дума за взаимно изтласкване на ракета (едното тяло) от ускорените частици, излизащи от реактивния двигател (другото тяло/тела).
Хайде спрете да се инатите и двамата като малки деца, а?
june1900, сам знаеш, че това, което казваш не е вярно, а ползваш школовката си за да го преиначиш - не е редно! На мен са ми ясни мотивите ти, разбираеми са, но дай да се придържаме към обективизма?
Радико, изказаното от теб, лично аз, смятам за вярно, но е поднесено по адски дразнещ и провокиращ начин!
Отношението ти е ... ужасно!
Да, не си съгласен, ок, изложи го зряло и с чиста теоретична обосновка САМО!
Не мога да разбера дали целта ти е да "натриеш нечий нос" или да се стигне до истината?
Защо винаги трябва през писаниците да избиват личните ви комплекси - не знам?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия