Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе

<< < (8/10) > >>

mzk:
@coke2k,

Опитвайки се да не влизам в полемика за съответния изобретател ще коментирам така:

--- Цитат ---човека направо дава лъжичка по лъжичка ноу хау
--- Край на цитат ---

Съмнявам се.

--- Цитат ---А на мен ми прилича на една от най смислените теории за СЕ на принципно равнище
--- Край на цитат ---

Да. Според мен се свеждат до 2 варианта:
- вечен двигател в тесния смисъл - енергия от нищото;
- енергия от неизчерпаем, по-скоро неусвоен източник (слънчевите неутрино частици, но защо не каквито има на разположение).

--- Цитат ---Обикновено споменава че генератора работи с дължина на вълната, а не цитира конкретна честота - това според мен значи, че е в някаква кратност на комптъновата честота.
--- Край на цитат ---

Тоя бразилец направо ти е промил мозъка. Без да отричам твърдението, имам по-различно виждане.

Ще се сетите ли? Ето я подсказката -  c = 1 / sqrt(Eps * mu)

Това, което ме притеснява е, че практически е цитирана мощност от 760 kW (май там някъде) на площ от няколко m^2 (в горния слой на атмосферата). Ако това е така и се усвои масово:
1. Няма да има за всички;
2. Нещо в земната "атмосфера" ще се промени рязко и безвъзвратно (доколкото дори и да се забрани разни тарикати ще го ползват, докато прецакат всички).

ПС: и да си дам малко кредит:
http://mazeto.net/index.php/topic,1546.msg30899.html#msg30899 [2011]
http://mazeto.net/index.php/topic,1518.msg11988.html#msg11988 [2009]

mito_kupona:
 Силва дава някаква дължина на вълната на вибрациите на мюоните 5.88Е-23, което иде да рече, че в неговото устройство протичат вълнови процеси. С първата бобина се създава магнитно поле с висок потенциал, което има, както затворени силови линии, така и отворени. Именно отворените силови линии на магнитното поле улавят мюоните според колегата plcsoft. После се разпадат на електрони във вторичната намотка тези уловени мюони и на крайщата и се получава много висок потенциал. Горе долу това е механизма на работа на устроиството на бразилеца, доколкото съм схванал.
    С първата бобина се създава магнитно поле с висок потенциал с което се улаваят мюоните с честота кратна на честотата на вибрациите на мюоните и на определен хармоник, според мен първи. Защо първи хармоник, ами защото първата бобина е един модулатор, който предава модулираната с 50 херца висока честота на втората бобина, двете бобини, са навити една върху друга според патента и обясненията на Силва, от което следва, че между тях има силна индуктивна връзка. Първата бобина трябва да образува резонансен кръг с кондензатор, който не е даден на схемата, който кръг трябва да е настроен на първия хармоник на носещата или високата честота, преди резонансния кръг има диод, или това е един обикновен диоден модулатор. След това честотата на резонансния кръг, пък трябва да е кратна на първия хармоник на честотата на вибрациите на мюоните, за да може да бъдат уловени от отворените магнитни силови линии на полето, което сме създали. Двете бобини, са с еднаква дължина още едно доказателство за вълновите процеси които протичат в това устройство. Как си обяснявам аз самата работа на това устройство.
    Втората бобина е приемник на модулираната енергия от резонансния кръг на първата бобина и в нея се вливат, също и електроните на разпадащите се уловени мюони. Тази бобина според мен, също е настроена на някаква кратна честота на честотата на вибрациите на мюоните посредством кондензатор, но на друг хармоник, а е възможно и да няма кондензатор, а така да е подбрана дължината на проводника, че честотата на вълновия резонанс в нея да е кратна на честотата на вибрациите на мюоните. И, какво се получава във втората бобина, получава се биене на честотите от първата излъчваща бобина и честотата на вливащите се електрони от уловените разпадащи се мюони. Същото е описано и в патента на Капанадзе, за биене на честоти и че енергията от средата постъпва във втората бобина. Бразилеца може и да излезе прав, че е репликирал Капанадзе, ще видим.....
    На схемата, която качих, над бобините има два черни кръга един в друг под номер 7 и номер 13, какво е това според вас, че нещо не схващам.

coke2k:
@Мите, това е  поглед отгоре на двете намотки

coke2k:

--- Цитат на: mzk в Ноември 08, 2016, 09:38:35 pm ---Това, което ме притеснява е, че практически е цитирана мощност от 760 kW (май там някъде) на площ от няколко m^2 (в горния слой на атмосферата). Ако това е така и се усвои масово:
1. Няма да има за всички;
2. Нещо в земната "атмосфера" ще се промени рязко и безвъзвратно (доколкото дори и да се забрани разни тарикати ще го ползват, докато прецакат всички).

--- Край на цитат ---
MZK  прав си няма да има за всички, ама да се надяваме че слънцето ще запълва това което сме изпразнили, като при фотоволтаиците  да речем ... така си го представям няма да е нещо фатално. То и нафта няма за всички ама ние не спираме да дупчим и да смучем. Та нека това да е проблема......

--- Цитат ---Ще се сетите ли? Ето я подсказката -  c = 1 / sqrt(Eps * mu)
--- Край на цитат ---
MZK, да не си пропуснал един корен квадратен

lz1jer:
   Само да припомня, че при разпада на мюона не се раждат електронИ, а само един електрон с нищожна енергия (и неутринчета), също честотата е Е+30 степен Херца и който да е хармоник пак е невъзможна честота. Според някои източници в интернет, плътността на мюоните на морското равнище е 1 мюон на квадратен сантиметър за секунда - нищожно, предвид, че не всеки ще се разпадне точно където ние искаме и няма да роди електрон. В патента се спряга Хартли генератор, който си е най-обикновена шняга, чиято честота зависи предимно от индуктивността и някакъв капацитет. Колко може да е индуктивността на бобина с габарити ф50-ф100 и височина 200-300мм (някакви прилични размери), така че да се подбере кондензатор и схемата да работи стабилно, а не в гранични условия. Според мен такава, че ще се получи генератор от няколко стотин килохерца  до няколко мегахерца и това кой хармоник е на пета или екзо херците?! Също съм чувал, че на мюона може да се въздейства с плътност на магнитното поле от няколко Тесли, например 1-2Т е индукцията близо до повърхността на неодимов магнит. Извинявам се, но ако имаме 1-2Т на 5м (100м, 1000м...) от бобината, колко трябва да е в сърцевината? Това да не е ЯМР скенер, какъв скенер, то и в НАСА го нямат това  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия