Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе

<< < (7/10) > >>

plcsoft:

--- Цитат на: mzk в Ноември 08, 2016, 12:05:02 pm ---
plcsoft, ако имаш време хвърли един поглед на тази тема:
http://analogov.com/showthread.php?tid=37

--- Край на цитат ---

Прочетох я! Сега си спомням че, и преди я беше поствал някъде из темите. Тогава не я разбрах напълно. Но на сегашният етап знания който имам, мога да кажа че, напълно се препокрива със казаното в патентите на Герсон Пайва. Просто бразилеца си е направил труда да изучи по-задълбочено нещата. Всъщност Тесла трафа при правилна настройка става вид антена която привлича енергия от слънцето или друг източник на енергия и я трансформира във потенциална електрическа енергия удобна за последваща преработка. От текста който си дал става ясно че, освен настройката на честотата има значение и дефазирането(времето на подаване на импулса) както и продължителността и мощността на възбуждащият сигнал. При добре съгласувана с източника Антена би могло да се получи и ефекта който Тесла е демонстрирал в Колорадо Спринкс - Забучваш електрическа крушка във земята и тя започва да свети. Получава се параметричен резонанс на някакъв слой от Материята в която се намираме.   
В патента си и бразилеца казва че, мюоните се образуват в статосферата на Планетата от йонизиращите лъчения на слънцето и колкото по-високо е поставено устройството толкова повече енергия се вади. Дава пример със надморската височина 0 метра и 10 000 метра височина където концентрацията на мюони е в пъти по-висока. За подробности вижте патентите.

x_name41:
plcsoft, не сте прав, не сте прав, грешите и то сериозно, ще се уверите след време, при други обстоятелства ако се сетите да попитате когото трябва, но ще бъде късно защото вие преди това сте си изградили погрешна представа за света. Вие всъщност изопачавате традиционните познания както се бях изразил чрез примера с учителката, урока и класа в предишен пост във темата. Водите се по акъла на тоя или оня на база чиста стъкмистика, помнете ми думите и държа моите постове да се запомнят добре за да се сетите за тях когато му дойде времето. Най добре продължете с програмирането и софтуера. Е преди няколко дни да ви посоча един аналогичен случай със трагичен характер който може да се съотнесе по необмисленност, погрешни схващания и т. н. към този случай. Случая беше описан във медиите. Накратко млад компютърен програмист тръгнал на излет в планината с колело, по едно време времето се влошило но той осъществил връзка с близките си като заявил че е добре, няма проблем, всичко е нормално и ще се прибере, но впоследствие се оказало че загинал, ето така по този начин вие вървите със вашите схващания във посока СЕ, и водите в заблуждение всички които споделят вашите виждания, за мзк да не говорим.

plcsoft:
X_name моите уважения към твоята персона но, ако желаеш не пророкувай.
Нито съм се заблудил, нито искам някого да подведа, нито пък се водя от някого или нещо освен от едно, практически опит и реално работещи обосновки.
Споделям натрупана с времето информация и търся отговори. Това че, някой не разбира, не одобрява или се мъчи да ме подведе, това си е за негова сметка. Имам достатъчно житейски и професионален опит за да преценявам. Мисля че, не съм от наивните.......!?
А и малко да разведрим атмосферата че, с тези залитания в лакардии почти спрях да влизам във форума. Все пак е форум за новооткрития, нали! 

coke2k:
А на мен ми прилича на една от най смислените теории за СЕ на принципно равнище, технически нямам никаква представа дали е възможно. Но пак е по добре всички останали теории, които нито теоретично, нито технически са обосновани.
До колкото става ясно, бразилеца работи с ПИК процесори т.е. едва ли надвишава няколко мегахерца, да не казвам килохерци. Ферит може би  ползва, може би не ползва, но са възможни и двата варианта според патента му. Схемата е много проста и може да бъде побрана в много малък обем. Мощността зависи от размерите на използваните материали и от пределната мощност от 760квт на около да речем кубичен (или квадратен не помня как беше формулирано в патента) метър.  Човека цитира експерименти с минимална мощност няколко стотин вата захранени от 9в батерийка, до няколко стотин киловата. Обикновено споменава че генератора работи с дължина на вълната, а не цитира конкретна честота - това според мен значи, че е в някаква кратност на комптъновата честота. Дава пример че може да бъде използван hartley oscillator който е транзисторен тип кварцово стабилизиран осцилатор. Аз съм навит да го пробвам. Няма нещо недостъпно или сложно за настройка.

coke2k:
Даже, ако обърнете внимание не случайно последното видео във видео канала на бразилеца, е показал изработен от него малък раздиопредавател
https://www.youtube.com/watch?v=nebmSlc4Qy4
човека направо дава лъжичка по лъжичка ноу хау - така мисля аз, В коментара под видеото с предавателя има и връзка към схемата на самия предавател.....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия