Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Хипотезата на Радико
Радико:
Bat_Vanko Стига се напъва да защитиш глупостите на разни тъпанари с високонаучни титли. Тъпанари са, защото най високомерно си мислят, че глупостите за които са наясно че са глупости, им минават пред "простите хорица"
Ако приемеха че хорицата не са толкова прости нямаше и те да изглеждат прости, а може би наистина са си прости. Както и да е замисли се малко над това което отричаш преди да го отречеш защото заприличваш на ония простаци, пък знам че не си такъв, просто се събуди най-сетне.
--- Цитат ---тези максимуми ще се загубят и картинката няма да бъде толкова отчетлива
--- Край на цитат ---
Съвършено вярно Bat_Vanko Даже малко непълно изказано. Съвсеем мъничко непълно, но малките камъчета обръщат каруцата. Истината е, че сборът от всички положителни и всички отрицателни максимуми е равен на нула, тоест няма да има никакво магнитно поле.
Та напъна ти беше напразен, довода си остава в цялата си сила.
А и държа да отбележа:
--- Цитат ---Няма как само с позабравените познания от физика за 8 клас да ги разбереш,
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---П.П. Ако си запознат с принципа на действие на старите електромери
--- Край на цитат ---
За мен лично горните два цитата са крайно обидни Дължиш ми много сериозно извинение за тях. Първо защото смятам и не само аз, че съм експерт по електричество и магнетизъм. И второ защото името което използвам не е анонимно прикритиие Доста голям брой хора и влизащи във този фотум и невлизащи знаят добре точно за кого се отнася името Радико.
Не искам да те обиждам, поради което считай че не съм го казал, но е много лесно да заявя, че само много глупав човек би се усъмнил в познанията на човек, решил се да направи и дискутира това което съм написал в първия пост. Поради което съм склонен да приема думите ти като умишлено нанесена обида.
Аtos:
Не обръщайте всичко пак на личностна основа!!!
Според мен, магнетизъм (в известните му на нас форми) в ядрото на Земята няма - т.е. няма "постоянен магнит", поради високите температури!
Но магнитна проницаемост - има!
Индукция също е възможно да има, медният проводник има индиректен магнетизъм и създава индукция, въпреки, че не може да е постоянен магнит.
Мисля, че земното магнитно поле се поражда точно от разликата в скоростта на въртене между ядро и мантия и в никакъв случай не е нещо ВЪНШНО за Земята!
Индукцията се проявява най вече на ниво над мантията, понеже там желязото е в състояние да прояви принципния си магнетизъм...може и да греша, разбира се...
Радико:
Не желая и нямам интерес да превръщам темата в поле за лични нападки. Смятам даже, че понеже темата е от особена важност е необходимо всички лични нападки да се модерират и да се изпраща предложение на автора да си напише повторно отговора по начин съобразен с правилата на форума.
Магнетизма е явление със все още изключително неясен характер и тепърва ще ни поднася много изненади. Аз лично дълго се колебах дали да започна такава тема, но една такава изненада с която се сблъсках случайно при експеримент в друга насока ме накара да я започна въпреки очакваната реакция от определени хора. дори и изказвания като това тук което още си стой:
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #908 -: Август 14, 2016, 22:37:08
Bat_Vanko:
Драги ми Радико, още в момента в който написа, че антиферомагнетиците отблъскват магнитното поле, разбрах че имам за опонент експерт в магнетизма. И ако държиш на неанонимното си име, то вземи та прочети малко преди да започнеш да пишеш простотии. Щом като ти желаеш сам да пишеш, четеш и модерираш бисерите си... моля.
Разликата между експерта и дървеният философ, е че първият говори на база опита си...
П.п. atos можеш да изтриеш този пост след 24 часа.
Радико:
Това ми се струваше, че е извън темата, но може да се окаже и, че не е.
Все пак това е основният факт който ме накара да събера смелост да започна тази тема.
Преди няколко месеца във връзка с разработването на магнитния двигател използващ точката на Кюри:
http://mazeto.net/index.php/topic,6745.0.html си поръчах от Китай малко количество Гадолиний. За добро или за зло се оказа, че от Гадолиния нищо не става. Кой знае още какви примеси има в него Този факт обаче ще се окаже от изключителна важност и тепътва ще трябва да търся средства за установяването на точното съдържание. Та този Гадолиний не си губеше магнитните свойства при преминаването на температурата от 17 градуса. За което вече бях отправил порядъчна доза "благословий" към китайците когато забелязах нещо изключително странно. При достигане на някаква малко по висока температура гадолиният спираше да се привлича от полюсите на магнита, но започваше да се привлича от неутралната зона между тях. Помислих, че самият той е станал магнит, но не беше не привличаше малко желязно винтче което взех за проба. нещо повече, когато поставих парченцето Гадолиний и винтчето едно до друго и поднесох магнита с единия му ръб към тях и двете подскочиха към него и се залепиха, но на две различни места винтчето от едната страна на ръба към полюса а Гадолиния от другата страна на същия ръб към неутралната зона. Мисля, че това е пряко доказателство за съществуването на перпендикулярно поле. Нещо съвсем различно от всичко което го има в учебниците.
Принципно това е за друга тема, но понеже има известна връзка с тази го обявявам първо тук.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия