Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Хипотезата на Радико

<< < (9/13) > >>

Ksurnev:
Защо не и земята?
Случвало се е.
http://megavselena.bg/zemyata-vs-slyntseto-smyanata-na-magnitnite-polyusi/
Точно в това време баща ми направи инсулт. Заедно с него в болницата постъпи и момче на 23г. също с инсулт.
За един ден отделението се напълни с инсулти.

Аtos:

--- Цитат на: Радико в Октомври 17, 2016, 02:07:37 pm ---atos Точно в стила на казионната псевдонаука приемаш за даденост хипотетичното предложение на Юлиян и като мишка подминаваш неудобният въпрос който е точно в предния пост: Та от тази гледна точка публикацията ти се явява малко недоносена.

--- Край на цитат ---
Ами...доноси я де?
Това, че е "напълно затворена система" си е лично твое решение, аз ти казах - "ама не съвсем", нали?
Май ти си мишката...щото иначе би признал, че приливният ефект на океаните (които са си значимо огромна маса) не е чак пък толкова "изолиран" от въртенето на Земята, че да ги пренебрегваш (поставяш ги извън "затворената" ти система).

Все едно да приемеш автомобил, каран с "постоянна газ" за затворена система, без да ти пука, че някой дърпа ръчната и да се чудиш що се забавя?

Да, Ksurnev, все-пак и други мислят така-вече дали е "ГЕОДИНАМО" или "ГЕОМОТОР",  може да се умува ;D
А може би и двете? Самозахранващ СЕ генератор?
http://megavselena.bg/nakyde-i-zashto-se-mestyat-magnitnite-polyusi/

hyparh:
Затворени системи съществуват само в ограниченото човешко съзнание. В природата няма такова нещо, дори и в на пръв поглед "капсулована" скалиста планета като нашата.
Аз съм поддръжник на теорията за постоянно образуване на материя в зоната с най-голямо гравитационно (етерно) налягане, т.е. в центъра на Земята, както и във всяко друго космическо тяло. Ако това е така, то има постоянен динамизъм в ядрото в зависимост от това по какъв начин си взаимодействат новородените материи.
Това неизменно води до постепенно нарастване обема и масата на Земята, на което се дължи разместванията в земната кора и въобще цялата динамика в недрата й. Защо в далечното минало обитателите на Земята са били с огромни размери? Защото по-слабата гравитация го е позволявала. Ако сега по някакъв начин се възроди някой Брахиозавър например, едва ли ще съумее да носи собственото си тегло.

Аtos:
Лека корекция... брахиозавърът е воден. Но...принципно е така.

Радико:
hyparh това е съвсем друга хипотеза която обаче за разлика от горните съвсем не си противоречи със моята. В смисъл, че има възможност само една от двете да е вярна, но има възможност да са верни едновременно и двете и това не води до противоречие.
atos  Това  "ама не съвсем" е страшно доказателство не подлежащо на оборване, щот няма какво да оборваш. Как да убедиш, че е казал нещо грешно човек който нищо не е казал.
И ако обичаш не намесвай тук гравитацията защото 80 години хиляди мастити учени търсиха връзката между магнетизма и гравитацията и накрая официално признаха И ТО ВЪВ РЕЦЕНЗИРАНО НАУЧНО СПИСАНИЕ, че такава връзка не съществува.
А сега за последно относно скапаната ви теория за динамото. За последно защото не приляга на модератор да се държи като трол Ти не доказваш несъстоятелността на теорията ми а просто я засипваш и разводняваш със други многобройни макар и смешни хипотези и така се получава разводняване и загубване на темата. Почвам да си мисля, че yoro е прав за поръчковите публикации.
Та за динамото пич Добре нека предположим, че е динамо и къде му е индуктора бе пич. че нещо не го виждам, а без индуктор тази жалка хипотеза се приравнява с изказването на барон Мюнхаузен  дето се изтеглил сам за косите си.  Ако индуктора е извън пределите на земята то ние мерим магнитно поле извън нея демек на източник извън земята. Ооп половината от моята теория е вярна при наличие на динамо или електромотор или геомотор както искаш го наричай но когато си от страната на индуктора мериш неговото магнитно поле не това на котвата. И последно гледам че вече доста пъти повтарям Ленц, Ленц, Ленц, Ленц, Ленц, обаче всички се правят на ощипани моми по въпроса. 
Значи спирам да оборвам такива глупости защото те нямат край и няма да ми е достатъчен живота да ви обяснявам защо не сте прави. 
Целта на темата ми е да представи още една хипотеза а не да водя риторични спорове с хора които изваждат всяка попаднала им глупост за да докажат че не съм прав.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия