Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Хипотезата на Радико
Радико:
Съжалявам dmitarp обаче ако ти тичаш се движиш и отделяш бурно топлинна енергия.
ако обаче се движиш с помощта на автобус бурното отделяне на енергия липсва нали.
Тук във форума преди около година две разни хора размахваха като обезумели наелектризирани пръчки точно с тази цел, сега си го спомних. Низо май не е обаче.
Аtos:
--- Цитат на: juliang в Октомври 16, 2016, 06:35:24 pm ---Тогава би трябвало магнитните полюси да съвпадат с полюсите на планетата. А реално има немалка разлика...
--- Край на цитат ---
Може би има някакво фазово изоставане...или избързване? Все-пак Земята се движи в пространството...
juliang:
Е тя и йоносферата се движи заедно със Земята... А и говорим за 11 градуса отклонение (по спомен), не с някакви ъглови минути.
Още - Земята се върти и около оста си, и около слънцето. При такава сложна траектория "изходите" на магнитните полюси трябва да се мандахерцат насам-натам веднъж с дневна амплитуда, веднъж с годишна. А те си стоят почти на едно място. Местят се, но за векове и хилядолетия.
Поне моето мнение е, че произхода трябва да се търси под земята, не над нея. Над нея нещата са много динамични за толкова постоянно нещо.
Радико:
--- Цитат ---Поне моето мнение е, че произхода трябва да се търси под земята, не над нея. Над нея нещата са много динамични за толкова постоянно нещо.
--- Край на цитат ---
Дааа. Напълно съм съгласен с теб juliang Какво обаче се получава когато анализираме фактите:
Хипотезата за земно ядро представляващо постоянен магнит отпада поради това че при високи температури постоянни магнити няма. (заради точката на Кюри)
Хипотезата за това, че земното магнитно поле представлява електромагнит индуциращ полето в следствие въртенето в слънчевото магнитно поле отпада защото влиза в силно противоречие със закона на оня простак Ленц. Все пак въпреки огромният спирачен ефект който би се породил Тя все пак се върти.
И понеже аз не знам друга хипотеза освен изказаната по горе от мен за която не намирам все още сериозни противоречия остава тя като най реалистична въпреки прекалената и революционност за някои хора.
Оооо забравих за Костенурките и слоновете ама те май са за друг форум.
teofilius:
Радико! Запознат ли си с теорията (и практиката) за кухата Земя. Има и доста доказателства че е куха. Има и добри филми и документален материал за това. Това е друга перспектива и мисля че си струва да се запознаеш с нея...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия