Автор Тема: Хипотезата на Радико  (Прочетена 29096 пъти)

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 5 879
 • Пол: Мъж
 • Преди сламката е гредата
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Хипотезата на Радико
« -: Август 21, 2016, 08:15:57 pm »
Започвам да излагам малко по малко моята хипотеза за части от историята на света. Не претендирам за достоверност нито за пълнота на хипотезата. Тя е още в много начален стадий.
За правилното обяснение на много неща от тази хипотеза е необходимо да се започне много отдалеко, от неща привидно нямащи нищо общо с разглежданата материя.
Започваме с магнитното поле на земята. Със неговата същност и произход. Всички, по точно и двете обяснения които имаше напоследък са много неиздържани и си противоречат с много факти. Първата беше, че земята има ядро от огромен железен магнит. Тази тъпа хипотеза въздигната до официална теория и даже изучавана в училищата като факт пропускаше, че над 800-900 градуса целзий желязото губи магнитните си свойства.
Втората още по тъпа твърди, че някъде в ядрото на земята се формират някакви разтопени метални потоци които при въртенето си в някакво магнитно поле индуктират ток в себе си който от своя страна предизвиква земното магнитно поле, сиреч земята се явява един  гигантски електромагнит който трябва да бъде активиран от незнайно магнитно поле, не от своето  Ако се предизвиква от своето се получава като барон Мюнхаузен дето се издърпал сам за косите от блатото.
В очакване на потвърждение на тази хипотеза учените от години следят посоката на магнитното поле регистрирана от сондата Вояджър смяната на тази посока би трябвало да отбележи края на слънчевата система, но не би. Нищо не се случва. Или слънчевата система е мнооого по голяма от представите на учените или хипотезата е погрешна. Е ако разгледаме друга хипотеза нещата изведнъж стават доста по логични.
Ако приемем, че имаме едно хомогенно магнитно поле „за което говорят резултатите от Вояджър“ а земното ядро поради високата си температура се оказва един антиферомагнетик който пречи на полето да премине през ядрото и се получава уплътнение на всемирното магнитно поле около земята. Това изтласкано навън поле ние възприемаме като земно.  Ясно е, че едно такова твърдение ще е твърде изненадващо и нетрадиционно за много хора, но то много добре се подрежда в хипотезата заедно с останалите твърдения.
   Мисля, че на всички е известен факта, че в Гренландия и Антарктида са намерени следи от праисторическа бурна растителност. Обяснението е, че в предишни геоложки времена климата е бил много по различен, много по топъл. Да но какви трябва да са били температурите около екватора във времето когато в Гренландия е било достатъчно топло за да има такава растителност. Нещо хипотезата изобщо не е издържана. Знае се, че и полюсите са си сменяли местата преди много години и това съвпада с големите измирания. Имаме промяна на полюсите и промяна на температурата на Гренландия и Антарктида. И двете явления в момента имат много неиздържани обяснения. Има обаче едно много елегантно обяснение: Всичко това се е случило поради промяна на ориентацията на земята спрямо всемирното магнитно поле. Искам да отбележа, че не е необходимо да се завърти цялата маса на планетата а само твърдата и кора,  тоест нещо някакъв външен фактор е предизвикал внезапно това завъртане. Такъв външен фактор може да бъде примерно и най вече, сериозен удар със друго небесно тяло. Ако това е така нещата отиват към още по сериозни защото е имало няколко големи измирания и климатични промени от което следва, че е имало няколко такива сериозни удара. Примерно: Атавистичен рефлекс във хора оставени експериментално за по дълго време в изолирана среда и без часовници  ги кара постепенно да променят ритъма си на живот от 24 часов на 36 часов.  Едното обяснение на този феномен е, че сме с произход от друга планета която прави едно завъртане около оста си за 36 часа.
Другото по реалистичното е, че поради някаква причина в миналото земята е променила времето си на завъртане. Тоест имаме много кос удар с посока от запад на изток от огромно тяло. Да но такъв удар би следвало да остави сериозна следа по земята. Ако голямо небесно тяло се насочи под такъв ъгъл към земята следва да се предположи, че то ще се доближи по спираловидна орбита към земята. Ще направи няколко обиколки около нея и едва тогава ще се осъществи сливането. Подобни примери в астрономията има не малко, със звезди, със черни дупки.
При това спираловидно сближаване кориолисовите сили би трябвало да разкъсат тялото на няколко по малки парчета значи следва да търсим следи от  серия от удари а не от един удар. Като разглеждам земния глобус откривам място достойно за кандидат за сцена на такава глобална катастрофа. Даже две места. Не мога обаче да направя сериозно предположение дали това са две отделни катастрофи или ударът е бил един но на много голямо разстояние.
Очевидно е според мен, че Средиземно море, Черно и Каспийско море са се образували в следствие на този удар. Има обаче сериозна възможност към това събитие да бъде причислен и мексиканския залив. Тази подробност предстой да бъде уточнена вероятността обаче двете образувания да са с апокалиптичен произход е изключително висока. Смятам че бих могъл да добавя още неща за генезиса на много скали примерно мрамора за много полезни изкопаеми като въглищата но това по нататък.

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 141
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #1 -: Август 21, 2016, 08:47:08 pm »
Правилни съждения, Радико:)
Ако приемем и доразвием хипотезата, че Земята е била на орбита между Марс и Юпитер (преди Големият Удар) и с 1/3 по-голяма маса (денонощие и може би година) от сегашната...нещата се попонареждат...и направо ни е дадена друга орбита!
Още повече, че "Пангея"  няма да се раздроби от по-незначителен катаклизъм.
Отделен е фактът, че "метеоритният пояс" между Марс и Юпитер няма сегашно научно обяснение, а...виж - всичко съвпада!
Метеоритният пояс са отломките от тази липсваща 1/3 от древната ТИАМАТ, която е била Земята...
« Последна редакция: Август 22, 2016, 03:54:46 pm от atos »

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 120
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #2 -: Август 21, 2016, 09:55:42 pm »
Радико, хипотезата ти започва да издиша още на ниво "антиферомагнетик". Единствено свръх проводника пречи на преминаването на магнитно поле през себе си, но там естеството на процеса е друго. При промяна на магнитният поток в сърцевината на свръх проводника се създават вихрови токове, чиито магнитни полета противодействат на външното. Константата "магнитна проницаемост" показва колко пъти се подобрява проводимостта на магнитният поток на даденият материал спрямо вакуума. За да отблъсква магнитното поле материала трябва да има магнитна проницаемост 0, а такъв материал не съществува. Но ти сам посочи едната най-вероятна хипотеза (подържана и от сериозната наука), а именно: движение на метално тяло в магнитно поле (ядрото на земята). Магнитната проницаемост на метала е около 1 поради високата температура, но електрическата проводимост се запазва и се създават вихрови токове. А те от своя страна създават земното магнитно поле.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 5 879
 • Пол: Мъж
 • Преди сламката е гредата
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #3 -: Август 21, 2016, 10:17:30 pm »
 Bat_Vanko не издиша По точно издиша но все пак диша докато онази глупост която цитираш е толкова умряла че нямам думи просто. Тя ни вдишва ни издишва Ако не ми вярваш обяснението е с много елементарна механика опитай се да направиш макет на такова нещо и освен това най накрая би ли ми казал колко херца е земното магнитно поле или онова другото което го поражда защото вихрови токове има само при наличието на променливо магнитно поле. Имам още няколко довода убиващи тази хипотеза, но този направо и реже главата и другите ще са излишно писане.

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 120
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #4 -: Август 22, 2016, 12:36:49 pm »
Драги ми Радико, процесите в природата винаги са съвкупност от много и различни такива. Няма как само с позабравените познания от физика за 8 клас да ги разбереш, но ще се опитам все пак да ги обясня...
Поради динамично протичащите процеси на Слънцето (виж теория на плазмата) във всеки един момент на различни места на повърхността се формират локални магнитни полюси. Така и самият интензитет на магнитното поле на известно разстояние също варира в определени граници. Представи си сега една намотка, която лети на разстояние една астрономическа единица със скорост 30 км/сек. През всяка една такава магнитна аномалия тя ще получава някаква индукция и отчетливо ще има максимуми и минимуми, дори може да се говори за някаква честота. Но ако добавиш още няколко подобни намотки намиращи се на разстояние една от друга, тези максимуми ще се загубят и картинката няма да бъде толкова отчетлива. Подобна аналогия има при движение на автомобил през разбит път с неголеми неравности. Ако се движи бавно неравностите няма да са осезаеми, но ако забърза на всички е ясен резултата. Застани сега по средата и вибрациите ще намалеят. Още по осезателно намаление ще се получи ако автомобила е с 100 колела. Земното магнитно поле представлява сумата от множество подобни контури и няма как да има отчетлив максимум или минимум, да не говорим за честота.
П.П. Ако си запознат с принципа на действие на старите електромери ще забележиш подобно участие на вихровите токове при преминаване на диска покрай магнита. И там няма променливо магнитно поле.
Дай сега да видим и другите доводи.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 5 879
 • Пол: Мъж
 • Преди сламката е гредата
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #5 -: Август 22, 2016, 01:40:48 pm »
Bat_Vanko Стига се напъва да защитиш глупостите на разни тъпанари с високонаучни титли. Тъпанари са, защото най високомерно си мислят, че глупостите за които са наясно че са глупости, им минават пред "простите хорица"
Ако приемеха че хорицата не са толкова прости нямаше и те да изглеждат прости, а може би наистина са си прости. Както и да е замисли се малко над това което отричаш преди да го отречеш защото заприличваш на ония простаци, пък знам че не си такъв, просто се събуди най-сетне.
Цитат
тези максимуми ще се загубят и картинката няма да бъде толкова отчетлива
 
Съвършено вярно Bat_Vanko Даже малко непълно изказано. Съвсеем мъничко непълно, но малките камъчета обръщат каруцата.  Истината е, че сборът от всички положителни и всички отрицателни максимуми е равен на нула, тоест няма да има никакво магнитно поле.
Та напъна ти беше напразен, довода си остава в цялата си сила.
 А и държа да отбележа:
Цитат
Няма как само с позабравените познания от физика за 8 клас да ги разбереш,
Цитат
П.П. Ако си запознат с принципа на действие на старите електромери
За мен лично горните два цитата са крайно обидни Дължиш ми много сериозно извинение за тях. Първо защото смятам и не само аз, че съм експерт по електричество и магнетизъм. И второ защото името което използвам не е анонимно прикритиие Доста голям брой хора и влизащи във този фотум и невлизащи знаят добре точно за кого се отнася името Радико. 
Не искам да те обиждам, поради което считай че не съм го казал, но е много лесно да заявя, че само много глупав човек би се усъмнил в познанията на човек, решил се да направи и дискутира това което съм написал в първия пост. Поради което съм склонен да приема думите ти като умишлено нанесена обида.   
« Последна редакция: Март 12, 2019, 12:43:27 pm от atos »

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 141
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #6 -: Август 22, 2016, 04:05:15 pm »
Не обръщайте всичко пак на личностна основа!!!

Според мен, магнетизъм (в известните му на нас форми) в ядрото на Земята няма - т.е. няма "постоянен магнит", поради високите температури!
Но магнитна проницаемост - има!
Индукция също е възможно да има, медният проводник има индиректен магнетизъм и създава индукция, въпреки, че не може да е постоянен магнит.
Мисля, че земното магнитно поле се поражда точно от разликата в скоростта на въртене между ядро и мантия и в никакъв случай не е нещо ВЪНШНО за Земята!
Индукцията се проявява най вече на ниво над мантията, понеже там желязото е в състояние да прояви принципния си магнетизъм...може и да греша, разбира се...

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 5 879
 • Пол: Мъж
 • Преди сламката е гредата
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #7 -: Август 22, 2016, 05:02:58 pm »
Не желая и нямам интерес да превръщам темата в поле за лични нападки. Смятам даже, че понеже темата е от особена важност е необходимо всички лични нападки да се модерират и да се изпраща предложение на автора да си напише повторно отговора по начин съобразен с правилата на форума.
Магнетизма е явление със все още изключително неясен характер и тепърва ще ни поднася много изненади. Аз лично дълго се колебах дали да започна такава тема, но една такава изненада с която се сблъсках случайно при експеримент в друга насока ме накара да я започна въпреки очакваната реакция от определени хора. дори и изказвания като това тук което още си стой:
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #908 -: Август 14, 2016, 22:37:08

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 120
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #8 -: Август 22, 2016, 09:07:21 pm »
Драги ми Радико, още в момента в който написа, че антиферомагнетиците отблъскват магнитното поле, разбрах че имам за опонент експерт в магнетизма. И ако държиш на неанонимното си име, то вземи та прочети малко преди да започнеш да пишеш простотии. Щом като ти желаеш сам да пишеш, четеш и модерираш бисерите си... моля.
Разликата между експерта и дървеният философ, е че първият говори на база опита си...
П.п. atos можеш да изтриеш този пост след 24 часа.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 5 879
 • Пол: Мъж
 • Преди сламката е гредата
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #9 -: Август 22, 2016, 11:04:59 pm »
Това ми се струваше, че е извън темата, но може да се окаже и, че не е.
Все пак това е основният факт който ме накара да събера смелост да започна тази тема.
Преди няколко месеца във връзка с разработването на магнитния двигател използващ точката на Кюри:
http://mazeto.net/index.php/topic,6745.0.html си поръчах от Китай малко количество Гадолиний. За добро или за зло се оказа, че от Гадолиния  нищо не става. Кой знае още какви примеси има в него Този факт обаче ще се окаже от изключителна важност и тепътва ще трябва да търся средства за установяването на точното съдържание. Та този Гадолиний не си губеше магнитните свойства при преминаването на температурата от 17 градуса. За което вече бях отправил порядъчна доза "благословий" към китайците когато забелязах нещо изключително странно. При достигане на някаква малко по висока температура гадолиният спираше да се привлича от полюсите на магнита, но започваше да се привлича от неутралната зона между тях. Помислих, че самият той е станал магнит, но не беше не привличаше малко желязно винтче което взех за проба. нещо повече, когато поставих парченцето Гадолиний и винтчето едно до друго и поднесох магнита с единия му ръб към тях и двете подскочиха към него и се залепиха, но на две различни места винтчето от едната страна на ръба към полюса а Гадолиния от другата страна на същия ръб към неутралната зона. Мисля, че това е пряко доказателство за съществуването на перпендикулярно поле. Нещо съвсем различно от всичко което го има в учебниците.
Принципно това е за друга тема, но понеже има известна връзка с тази го обявявам първо тук.     

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #10 -: Август 23, 2016, 05:28:05 am »
Темата е актуална но на друго ниво на човешкото ни познание. Бих нарекъл това въображаемо ниво "гигантоскопия" и в пространствен и във времеви аспект.
През един такъв поглед гледаме на Земята като през микроскоп - т.е много отдалеч и заедно с всичко заобикалящо я - планети, слънце и прочие галактически и вселенски образувания.
Първото което забелязваме при разглеждането на Земята е, че тя прилича малко на "едноклетъчно същество", но само формално... т.е. представлява нещо като мехурче обвито с ципа - аналогия с балонче пълно с течност.
Според теорията на фракталните кластери (още и клъстери) всичко в природата формално се повтаря през три нива на структурираност.
Така достигаме до визията, че - в посока към по-голямо - космосът представлява съвкупност от вселенски "мехури" сближени дотолкова, че представляват нещо като сапунена пяна, където всяка "вселена" споделя своята "ципа" със съседната вселена.
Забележителното тук е, че тези "ципи" се въртят около своеобразните центрове на "мехурите" - без да може да се каже, как и защо се въртят, Знае се само, че ВЪРТЕНЕТО е фундаментално свойство на всичко съществуващо.
В случая с "ципите" въртенето им около въображаемите центрове е съпроводено и от повърхностни "въртопи" (бели и черни дупки) представляващи сингуларни преходи между "мехурите".
Разглеждаме Земята (заедно с нейната атмосфера, йоносфера, магнитосфера и пр.) точно като такъв "мехур"  и забелязваме твърде сходни "образувания, които се въртят и преместват - движейки се уж съвсем произволно, но по привидно постоянни дестинации - разните там урагани, циклони, водни течения, северни и южни сияния, потъвания и изпъквания на земната кора (ципата) която видимо измерваме като сближаване и раздалечаване на сушата  (континентите), вулканични и земетръсни явления, приплъзвания на една "плоча" над или под друга съседна и т.н.
Това, че някъде в тази кора имало "сгъстъци" от желязо, или никел, или мед, или друг метал с т.нар. магнитни (вкл. пара и диа-магнитни) свойства е само и единствено строго локално явление, също подлежащо на въртене и преместване, което ние в нашия времеви и исторически поглед не можем да забележим.
Да не говорим за въобще необозримите нам явления във вътрешността на Земята, където условно назоваваме разни образувания като мантия и ядро - привидно и предполагаемо течни в някаква степен и подвижни в много по-голяма - и работата с теориите ни къде, какво, как и защо става - се разбива на пух и прах - и то най-вече, защото разглеждаме явленията стационарно и локално и губим общата представа.
В аспекта на тези разсъждения - всички тези по-горе на основните дискутиращи са верни, но само в привидно локален и кратък геологически и исторически отрязък.
В крайна сметка, хипотезата на Радико е съотнесена към видовете магнетизъм наблюдаеми от човека на Земята и нейните структури, вкл. общи такива магнитни явления като "полета" (ареали) около други космически тела и обекти.
Изписах тези си мисли с идеята да предложа един едновременно микро, мезо и макро поглед върху наблюдавани магнитни явления, с приеманата от мен теза на английски учени, че електромагнетизма и магнетизма (а защо не и самата гравитация!!!) имат една и съща природа - Природа подчинена на всеобщото явление - ВЪРТЕНЕ...
Подсказвам мисълта си, че където и да наблюдаваме магнитни явления - всъщност наблюдаваме Въртения и Въртопи на съответното ниво на структурираност - без значение метал ли е (и какъв) течност ли е (и каква), газ ли е и въобще КАКВО!? - всичко на определено ниво има своите магнитни свойства, но го проявява - както подсказват Фракталите - през ТРИ нива - и не само про-форма, но и като принципиално свойство.
 

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 5 879
 • Пол: Мъж
 • Преди сламката е гредата
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #11 -: Август 23, 2016, 10:28:42 am »
Майсторе впечстлен съм. Не знам защо си решил да пуснеш това като отговор в тази тема, предполагам с нещо си провокиран от нея, но както и сам си отбелязал разглеждаш неща на едно или няколко нива над разглежданите в темата въпреки, че е напълно възможно да има сериозна връзка помежду им.
Предлагам да се отдели публикацията ти в отделна тема защото си струва да се дискутира по сериозно по въпроса. Тук двете дискусии ще се объркат и няма да е добре. На мен ме стана интересно като разглеждаш земята като клетка:
Самостоятелна ли е или е част от един много по голям "организъм" да го наречем. Вярно, това е доста над границата ни на познаваемост, но все пак струва си.   

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 748
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #12 -: Август 23, 2016, 07:43:11 pm »
Здравейте,
Темата с магнитното поле е сериозна.
При разчистване на вехтории намерих стара електротехника писана само от инженери издание 1969 год. Много интересно е разгледано магнитното поле.
Поначало магнитното поле е общо или междинна зона на преобразуване, то няма материален носител, най-вероятно е неутрален носител и посоката на въртене определя магнитния полюс.
В електротехниката закона на Био-Савар-Лаплас важи за всички видове ток. Масово се работи с ток на проводимост в метали, но и преносния ток и тока на разместване също създават магнитно поле еквивалентно на тока на проводимост.
Слабото познаване на последните видове ток създава предпоставки за груби грешки.
Нищо ново под Слънцето!

Неактивен GreenHulk

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 194
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #13 -: Август 24, 2016, 04:06:38 pm »
В Езотеричната Наука е известно, че Земята има различни слоеве. Но това е един много сложен дори езотерично въпрос и едно реално пряко знание може да има при степен на езотерично посвещение.


________________
Петър Дънов
Цитат
вие ще кажете, че много от тия неща, за които говоря, са измислени. Може да е така, но питам: разните теории на учените не са ли измислици? Били ли са те на слънцето например, да са видели с очите си петната, за които тъй положително говорят? Ще кажете, че те са наблюдавали небето с телескоп. Това е друг въпрос. Те и с телескоп могат да се излъжат. Едно е важно: учените искат да докажат на хората, че в слънцето има известна разумност. Видните адепти пък отдавна са доказали, че слънчевите петна оказват влияние върху живота на земята. Слънчевите петна започнаха да се явяват на земята, след като хората започнаха да грешат. Тия петна предупреждават хората да изправят живота си. Щом хората изправят живота си, и слънчевите петна ще изчезнат. Слънчевите петна се отнасят не само до земята, но и до другите планети. Има петна на слънцето, които показват греховния живот на Венера, на Юпитер, на Марс, на Сатурн. Тия петна се различават едни от други. Щом дойде въпрос до петната, които показват живота на земята, те са особено черни, като въглени. 

Сега, като говоря за слънчевите петна, това не значи, че вие непременно трябва да ми вярвате. За мене това е факт, това е научно обяснение. С тия петна главно учените хора се предупреждават. По тия петна се определя не само живота на хората изобщо, но по тях може да се познае кои народи грешат най-много. Големите грехове на българите, на французите, на англичаните, на италианците, на всички народи изобщо, се отбелязват на слънцето. Няма нищо скрито-покрито по лицето на земята. Ще кажете, че това са детински работи. Те са толкова детински, колкото могат да се нарекат детински разните теории за устройството на земята. Според едни учени земята е създадена от каша. Според други - вътрешността на земята представя огнена, нагорещена маса, а отвън е студена, твърда. Според трети, във вътрешността на земята имало една твърда топка, а между нея и външността, т.е. кората на земята, имало празно пространство около две хиляди километра, в което пространство тази твърда топка се въртяла. При това цялата земя се върти отляво към дясно, а тази топка - в обратна посока, отдясно към ляво. На коя от тези теории трябва да вярва човек? Казвам: всички тия неща са вероятни; и огън има в земята, и твърда топка има вътре, и празно пространство има. 
8)

***

Рудолф Щайнер

Цитат
По какъв начин се ориентира корабът,
пътуващ от Европа в Америка? Той се насочва с помощта на компас. Когато не е
имало компас, за корабите не е било добре; те е трябвало да се ориентират по
звездите и светилата. И така, корабите се ориентират по компаса, тоест по
невидимите сили, които ги има в етера. Това са същите сили, по които се
ориентират птиците. Само ние, хората, не притежаваме никакво чувство по
отношение на тези невидими сили. Но птиците ги усещат; те притежават вътрешен
компас. Ние трябва да положим усилия, за да се научим да определяме етерните
сили с помощта на компаса и магнитната стрелка, докато птицата има тази
способност в себе си. Тя лети в съответствие с етера, в съответствие с това, което
действа в мировото пространство.

Можем да кажем така: Земята от всички страни е обкръжена с етер. Този етер
съдържа жизнени сили. Те идват от мировото пространство, овладяват веществата
на Земята и създават от тях живото.

 


Повече - в друга тема...

Неактивен Гагов

 • Неактивен
 • Публикации: 7
Re: Хипотезата на Радико
« Отговор #14 -: Октомври 15, 2016, 02:56:02 pm »
Цитат
Ако приемем, че имаме едно хомогенно магнитно поле „за което говорят резултатите от Вояджър“ а земното ядро поради високата си температура се оказва един антиферомагнетик който пречи на полето да премине през ядрото и се получава уплътнение на всемирното магнитно поле около земята. Това изтласкано навън поле ние възприемаме като земно.  Ясно е, че едно такова твърдение ще е твърде изненадващо и нетрадиционно за много хора, но то много добре се подрежда в хипотезата заедно с останалите твърдения.

Хомогенно магнитно поле земята не притежава, измерени са отклонения в геомагнитното поле на земята около полюсите, земното магнитно поле е непостоянно както и слънчевото магнитно поле, даже има сведения че се явява трети полюс на земното магнитно поле, всъщност полюсите не са фиксирани и постоянно се местят. Що се отнася за хипотезата ти че земното магнитно поле се причинявало от някакъв си антиферомагнетик, ще ти кажа че нищо не разбираш от магнитни полета. И няма никакво всемирно магнитно поле.
« Последна редакция: Октомври 15, 2016, 04:35:05 pm от dymelsoft »