Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Студено Електричество
Радико:
--- Цитат ---Студено Електричество - Високочестотен Импулсен Ток
--- Край на цитат ---
Ами понеже за високочестотният импулсен ток всичко е ясно. Той се подчинява напълно на основните физични закони в електротехниката. То предлагам да изчакаме още малко да не би случайно все пак някой да знае за съществуването на съществена разлика между двете. примерно 24 часа и след което следва долният линк:
https://www.youtube.com/watch?v=sPlhKP0nZII
Или по точно реквием за студеното електричество. Вечна му памет.
hyparh:
--- Цитат на: mind в Юли 01, 2016, 11:56:23 pm ---Сега остава и аз да попитам - има ли и каква е температурната разлика между хладния ток и студеното електричество? Или по-точно, от кой момент нататък "топлото" се конвертира в студено и има ли някаква градация?
--- Край на цитат ---
Вероятно се нарича "студено", понеже не може да причини вреда на човек, а не заради понижаване на температурата. Крушка, захранена с него, става гореща точно както и ако се захрани с нормален ток. Намотки на малки моторчета изпушват моментално (без да се завъртат), ако им се подаде студен ток. Това означава, че в него със сигурност има доста енергия. И въпреки това (почти) не се усеща на пипане.
На втория въпрос - превръща се в студено веднага след кондензаторите. Това е токът на разместване, както написах по-горе.
mind:
hyparh, постът ми беше леко саркастичен, иначе и аз мога да ти дам пример с нормален ток, който не "почти", а въобще не се усеща на пипане и пак може да ти изпуши намотките на моторчето. И то по простата причина, че не е изчислявано за това, което му подаваш. Цитираш и неща от уикипедия, което означава, че това са общоизвестни факти. Пак остава въпроса - има ли нещо неизвестно в "студения ток" или е просто жаргон?
"драсни-пални-клечица" :)
juliang:
--- Цитат на: atos в Юли 02, 2016, 01:17:45 am ---Защо при ВЧ електричество, то не се усеща като "токов удар" от живата тъкан? Дори има предположения, че е полезно.
И отговор - "това е така, понеже е така", не ме устройва някак...аз знам, че е така, понеже съм държал в ръка проводник със 7000 волта, въпросът е - ЗАЩО?
--- Край на цитат ---
Предполагам че се дължи на т.нар "скин ефект", който с повишението на честотата е все по-осезателен. Тока протича буквално по епидермиса на кожата - там където няма нервни окончания.
А и предполагам че човешката кожа е един изключително добър изолатор на високочестотно напрежение, така че тока който преминава клони сериозно към нулата. Много-много под опасните за човек нива, вероятно и под нивата при които човек ще усеща нещо. Някакви части от микроампера...
Аtos:
--- Цитат на: juliang в Юли 02, 2016, 01:35:48 am ---Предполагам че се дължи на т.нар "скин ефект", който с повишението на честотата е все по-осезателен. Тока протича буквално по епидермиса на кожата - там където няма нервни окончания.
А и предполагам че човешката кожа е един изключително добър изолатор на високочестотно напрежение, така че тока който преминава клони сериозно към нулата. Много-много под опасните за човек нива, вероятно и под нивата при които човек ще усеща нещо. Някакви части от микроампера...
--- Край на цитат ---
Предполагаш???
Моята практика говори точно обратното - при съвсем лек допир се усеща електричеството, като леки иглички, щом стиснеш здраво, усещането изчезва, как би го обяснил?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия