Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Студено Електричество

<< < (4/22) > >>

Радико:

--- Цитат ---Не е ли по добре да се концентрираме в/у студеното електричество?
--- Край на цитат ---
Определено е по добре, но също така добре е най накрая да се изясни границата между "студено електричество" и "обикновения" високочестотен ток защото аз нещо не схващам кой точно какво има в предвид като използва термина "Студено електричество"
И тъака що е то студено електричество И ЩЕ ВИ ЗАМОЛЯ, СПЕСТЕТЕ СИ ОТГОВОРИ В СТИЛ:
 ПРОЧЕТИ ЕДИ КЪДЕ СИ, ОПИСАНО Е

Михаил Кузмов:
Именно Радико! Това ми е мисълта! Нека вежите да обяснят на невежите! И малко по рано написах... собственият им опит със студено електричество! Аз до тук съм разбрал, че топлото електричество прави студено, което пък отново се превръща в топло, за да ни върши работа! И каква е ползата от това инвертиране, преобръщане? Това което зная е, че
всяко инвертиране, конвертиране, преобръщане на един вид енергия в друг, води до загуби! Та къде е файдата от упражнението? Ето това да обяснят!

dymelsoft:

--- Цитат ---И така, що е то студено електричество И ЩЕ ВИ ЗАМОЛЯ, СПЕСТЕТЕ СИ ОТГОВОРИ В СТИЛ:
 ПРОЧЕТИ ЕДИ КЪДЕ СИ, ОПИСАНО Е.

--- Край на цитат ---

Радико, много точно казано и аз се питам същото. Между другото пропуснах да спомена, че въпросното високочестотно електричество го използвам вече повече от 6 години без да знам, че някои му викат "студено електричество". Преди шест години заради великите профилактики на EVN се наложи да си разработя и произведа online UPS - и, с които да си захранвам switch-ите в мрежата. Вместо да ползвам стандартни UPS и трафове за 60V си проектирах захранване AC-220V/ DC-18V (20A) + DC/DC инвертор 10V-18V / 80V-150V + контролирана зареждачка на 12V/45Ah акумулатор и на изхода модулирам постоянното напрежение (С четири MOSFET транзистора) в двуполярен правоъгълник с честота 24KHz . До ден днешен работят 12 такива захранвания. Предимствата са много:
-храня много switch-и един след друг (дълга линия).
-използвам оригиналните си адаптери на switch-ите.
-техниците не подскачат на стълба като работят  ;) даже не се усеща нищо. Даже и "на късо" да дадат кабела пак работи дори и след "късто" в линията (предавателна линия). Не пречи на LAN-a т.е. не се отразява на връзката.
Относно КПД около 80% със всичките загуби. При късо в кабела естествено КПД пада драстично. Зависи колко близко до източника е "късото". Та в общи линии това е. Току виж съм открил за себе си "студенето електричестово" без да знам че е такова.
Поздрави.

hyparh:
Класическата и най-елементарна схема (без електроника) за производство на хладно електричество, се води Tesla's hairpin circuit: http://www.transformacomm.com/en/tech/tesla-hairpin-circuit.htm

Т.е. ток на разместване, получен от последователно свързани кондензатори в осцилираща високоволтова верига = хладен ток. Енергията от тази схема може да се пренася по тънки като косъм проводници и да захранва крушки с нажежаема жичка, като последната може да работи и под вода без да е изолирана.

Ток на разместване: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Displacement_current

Оттам нататък може да се мислят варианти, изпълнени със съвременни електронни елементи, но не съм сигурен до каква степен ще се запази производителността, а и вероятнто полученото електричество ще се различава до някаква степен.

mi68:
Здравейте,
Тока на разместване, отместване-разместване, отместване на заряди, сменяване сменят се токоносителите(неутрино)-във вакум този ток не отделя топлина. R=0 или студено електричество, свръхпроводимост.
С опита с подкова на Тесла (дълга линия дадена на късо) се демонстрира вълновия характер на този ток. Вижда се и пространствената периодичност ланда, времевата цикличност Т.
Недостатък на опитите е линейната и неразклонена верига, така че приток на външен ток на разместване липсва и СЕ съответно. Опитът е само с учебна цел да се демострира явлението и различни интересни свойства.
При този опит се наблюдава линейна или тантенциална енергия.
За СЕ трябва да имаме нелинейна енергия, която можем да я разложим на тангенциална(линейна) и радиална (центробежна/центростремителна-централна) енергия. Такава радиална енергия има при палачинкови бобини тип Тесла. Поставянето на коаксялен кондензатор около такава палачинкова бобина, показва много добър ток на разместване, имаме система съредоточени параметри, т.е. липсва пространствената периодичност ланда. 
Такива хаотични опити правя но сега трябвада ги опиша много подробно, защото се наблядава усилване на енергията. За мен това е верния път!   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия