Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Студено Електричество

<< < (3/22) > >>

spark:
Нещо не мога да проумея как една мощност се повишава с повишаването на честотата на тока, според мен си е преобразовател с КПД 97-98%. Имаше едно изследване на времето как влияят далекопроводите 110кV на човека и май беше доказано, че живеещите до такива далекопроводи развиват нервни разтройства. Дали е полезно да си имаш в къщата високо честотно излъчване. Прави сте ТВЧ лекува болести,  вирусни и бактериални заболявания, но излагането е макс. 10мин. на ден.

Yoro:
Излъчването на далекопроводите е мощно, но не е високочестотно.
Защо мислите, че е високочестотно, та това излъчване се чува като си под далекопровода. За това и е вредно. Тесла е бил постоянно изложен на високочестотни излъчвания и е доживял до 87 години. И излъчването е било милион пъти по силно от това на далекопроводите.
Аз също съм постоянно изложен на излъчване с 13 до 25 мегахерца от година и половина поне и нямам оплаквания. Единия от генераторите ми работи на такава честота. Излъчването му е толкова мощно, че генератора тип Бедини работи от това излъчване без да се върти ротора с магнитите, а е на три метра от другия генератор. В тригерната му намотка се индуцира напрежение от излъчването и сработват транзисторите. Импулса който се появява на изхода на  генератора тип Бедини е 126V и е широк 30 наносекунди.
Тепърва ще установяваме какво е това и защо работи.Как успява електролита да реагира на тази честота? Като работи генератора ми по този начин, -дистанционно от магнитопровода на бобините се усеща вече не въбрация а буквално като пробождане ако си доближа пръста на сантиметър до магнитопровода на бобината.

Радико:
Ами Жоре аз писах в другата тема за дузпа от ЕДМ, но може да се приеме и за автогол от твоя страна. Мисля си, че е крайно време да спреш да пишеш за измерени ампери и волтове.
На твое място аз бих се замислил:
 Накъде от тука нататък. Защото това което се вижда оттук отдалеко е следното.
Направил си някакво устройство което гърми, трещи, гори непредсказуемо и Т.Н. и се чувстват някакви странни неща ли, полета ли около него До тук добре това предизвиква интерес не само в тебе. След това обаче вместо да се опиташ да направиш устройството по добро и по устойчиво ти скачаш на по голямо, по мощно, по гърмящо и Т.Н. Съответно недостатъците му вместо да намалеят или поне само да пораснат пропорционално те се мултиплицират и стават много повече.
До тук добре, подобно на белият брат на Винету си настъпил мотиката два пъти. И са какво понеже си Българския Бял Брат и се готвиш да настъпиш мотиката още веднъж и то по възможност трупешката, със двата крака едновременно.

Явно предстоят още много интересни събития в този форум. Дано има оцелели да пишат после.   

spark:
Натоварваш ли мотора с някакъв товар за да измериш КПД-то или просто си мериш на празен ход?

Михаил Кузмов:
Не е ли по добре да се концентрираме в/у студеното електричество?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия