Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Студено Електричество
hyparh:
Mind, не знам дали с друг вид електричество крушка с нажежаема жичка за 230V ще може да свети под вода. Ясно е, че може да се подаде нормален ток на моторчето и то да изпуши - като например едни 700А на 1V от моднат траф - направо ще се възпламени :D Естествено човек няма да усети нищо при пипане на изводите, понеже този огромен ток няма как да протече през тялото при такова ниско напрежение.
В уикипедия пише много неща, ама не всички са ясни докрай :)
Да, появяват се и енергетизиращи усещания при игра със студен ток (отделно и като излъчване от трептящия мост като от антена), но специално това не виждам смисъл да се коментира, а и при всеки може да е различно.
След като се забелязват ефекти, различаващи се от тези на нормалния ток, значи има какво да се изследва.
Velektra:
Понятията "късо съединение" и "прекъсната верига" при хладното електричество са обърнати на 180 градуса.
Например ако се постави по-голям резистор хладния ток се увеличава. Колкото повече расте съпротивлението, толкова се отива към късо за тока от хладното електричество. Късото настъпва когато е прекъсната веригата! Затова трябва да има винаги включен товар.
https://www.youtube.com/watch?v=yVzhKpEqUgc
Все пак ще се опитам да опиша как аз виждам нещата.
Всичко започва от радиантната енергия.
Преди показвах една картинка с разликата м/у магнитно поле и радиантно (ама не е поле последното).
При протичане на ток по проводник се създава магнитно поле около него. Като се спре тока това магнитно поле при прибирането си индуктира от своя страна ток в проводника. Но това може да се опреличи като меко, плавно действие. Без да се дърпа лъва за опашката.
При радиантната енергия тока трябва да е постоянен, еднопосочен и рязко да се спира и пуска. Така при определени и конкретни условия зависещи от парамертите на намоткава, физ. размери и други, се създава радиантната енергия, която не е така "мека и плавна" както магнитното поле, а дърпа яко лъва за опашката.
От друга страна понятието радиантна енергия не означава, че това е енергия, която веднага върши работа директно. Тя "предизвиква" едно нещо да реагира. И чак при неговото реагиране се получава хладното електричество също както магнитното поле при прибирането си създава познатото ни електричество.
Радиантната енергия всъщност създава около намотката все едно област на ниско налягане, но не за въздуха, а за Етера. И той реагира като "ощипан" и става като приказката дето хвърляме един камък на маймуната, а тя ни отговаря като ни обсипе с няколко наръча банани.
Така че с малко от изветното ни електричество, предизвикваме много по-голяма реакция и от там СЕ.
Долу-горе това е според мен.
Много ми харесва това изречение:
"Следует иметь в виду, что холодная электроэнергия обеспечивает почти неограниченную мощность, и использование которой не понятны многим людям."
Yoro:
Velektra, много добре го описа това. :)
И аз наблюдавам яко поле около проводниците и даже на средата около генератора ми.Ако видиш какво се получава при мен сигурно ще го обясниш по добре от мен.
Михаил Кузмов:
Та най накрая ще се съередоточим ли върху фактите демонстриращи особенностите на студеното електричество и методите на получаването му от хора без екстрасензорни способности.
Цитат от поста на Радико!! #51
ELPUNTO:
--- Цитат на: dymelsoft в Юли 01, 2016, 06:04:12 pm ---. . . . . . . . Вместо да ползвам стандартни UPS и трафове за 60V си проектирах захранване AC-220V/ DC-18V (20A) + DC/DC инвертор 10V-18V / 80V-150V + контролирана зареждачка на 12V/45Ah акумулатор и на изхода модулирам постоянното напрежение (С четири MOSFET транзистора) в двуполярен правоъгълник с честота 24KHz . До ден днешен работят 12 такива захранвания. Предимствата са много:
-храня много switch-и един след друг (дълга линия).
-използвам оригиналните си адаптери на switch-ите.
-техниците не подскачат на стълба като работят ;) даже не се усеща нищо. Даже и "на късо" да дадат кабела пак работи дори и след "късто" в линията (предавателна линия). Не пречи на LAN-a т.е. не се отразява на връзката.
. . . .
--- Край на цитат ---
dymelsoft ти ме навеждаш на следната мисъл. Може ли да разработиш предавател - приемник, подобно на твоят, така че излишната енергия от моята ДЕЦ, по точно от
ФВ панели или от акумулаторите, да се предава на някоя от съседните до мен къщи.
Тази излишна енергия да се предава по ЕДНОПРОВОДНА линия чрез ВЧИТ (това което в темата наричате "студено електричество").
Предавателят изпраща , а приемника приема ВЧИТ или "студеното електричество", преобразува го в "нормален" ток АС 220 В, 50 Хца.
Разстоянието е не повече от 200 м. Мощност около 1 кВт, като начало.
Предимствата на еднопроводната линия са ясни, безопасна, тънък проводник и това, че
"хитреците" няма да могат да точат енергия от линията, просто няма да могат да я ползват.
Това ще бъде локална енергопреносна мрежа.Тя ще пренася енергия между ДЕЦ и местните
потребители.
dymelsoft Готов съм да финансирам разработката, разбира се по НАРОДНИ цени ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия