Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
kd_dinev:
Много ти благодаря за щедрата милост с която ме даряваш,благоговявайки да вкараш тези данни ега видиш нещо дето не знаеш!А и не знаех,че са те назначили за говорител на форумните членове...За какво да ти отговарям като това което е родило гениалният ти мозък,няма нищо общо с това,което аз съм написал?Това ти е смотаното амплоа-като не можеш да отговориш със смислени аргументи, дай да подмениме тезата на опонента, та ега хората не видят как сме се изложили...Ама не вървиш вече Радико,не вървиш!
kd_dinev:
Юлиане,това пък какво общо има?Сила на теглото и сила на тежеста са две различни сили макар и равни по големина и посока те са приложени към различни тела и различни тела им противодействат!Ти си същият като Радико,нали изчисляваше разни неща и твърдеше,че скоростите съвсем не са такива...Ама да ти кажа все повече заприличваш на професор Вучков.Когато те устройва смяташ каква енергия е необходима за да се издигне Боинга на някаква височина и дали ще има един килограм на опашката или не...Щото той това прави в случая издига се и после се пуска надолу
mind:
--- Цитат на: kd_dinev в Юни 04, 2019, 11:15:03 pm ---Сила на теглото и сила на тежеста са две различни сили
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: kd_dinev в Юни 03, 2019, 11:31:08 pm ---За сметка на това имам познания в много други области.
--- Край на цитат ---
Възползвайте се! Разберете, че и вие имате някакъв талант. Той не е само при изкуствата, има го и в техниката и в останалите науки. Не може всички да сме ИТ специалисти или мозъчни хирурзи. Ако се бях заинатил тогава, щях да се науча да тактувам, но щях да бъда един посредствен музикант. А такава посредственост има навсякъде и във всичко. Тя не носи особен принос на прогреса, освен да има някакъв обслужващ характер.
Аз също попадам в тази категория по много от темите на форума, но понякога виждам как образовани хора в други области забиват у "крайно лево" и някои от тях СЪЗНАТЕЛНО подвеждат и мотивират останалите със своята заслепеност и невежество. Не е ли странно литературоведи да пишат новите закони на магнетизма, програмисти да тълкуват хидродинамични установки и банкери да забъркват нови горива в свободното си време, докато творят псевдомедицинска апаратура?
Не, тук не е странно, тук е закономерност! Ето и резултата:
Прочетете отговор #3 и наблегнете на 2-ри абзац! http://mazeto.net/index.php/topic,3738.0.html
Сега прочетете отговор #10 http://mazeto.net/index.php/topic,6685.0.html
Първият, след 15 поста във форума вдигна бялото знаме, а вторият, въпреки достойното си поведение, се сдоби с "паметник на глупоста", а получи най-много овации. Парадокс!
Така че колега, може да не ми обръщате внимание какво пиша, без лоши чувства или схващате, или подминавате.
kd_dinev:
Аз колега не тая лоши чувства към никого,нито пък се стремя да подведа СЪЗНАТЕЛНО някой за каквото и да било.Харесвам коректните отношения,но мразя да ме правят на глупак.Познавам се добре и съм наясно дали имам някакъв талант или не.Това Ви отношение е малко обидно-не мислите ли?Целта на тази тема,за която доколкото си спомням Вие ме попитахте вече беше да покаже,че различни по маса тела под действието на една и съща сила за един и същ интервал от време получават различни ускорения и като краен резултат различни скорости,а оттам и различни енергии,което и смятам за доказано. Сега видях първият цитат-да не би Вие колега mind да смятате,че става въпрос за една и съща сила?Тази на тежеста и на теглото?Малиииии....трагедия....Много,ама много държа да обясните какво точно имате впредвид с този цитат?!?
Аtos:
--- Цитат на: kd_dinev в Юни 05, 2019, 12:36:03 am ---........... различни по маса тела под действието на една и съща сила за един и същ интервал от време получават различни ускорения и като краен резултат различни скорости а оттам и различни енергии,което и смятам за доказано.
--- Край на цитат ---
Dinev, първата част от изречението (тази в зелено) е вярна!
Втората част (в кафяво) обаче НЕ Е!
Една и съща сила, приложена за еднакъв интервал от време на различни по маса тела наистина им придава различни скорости (и оттам - различни са ускоренията), но изразходената енергия е еднаква! Натрупаната в тях кинетична (фиктивна) енергия също ще е еднаква!
По-масивното тяло ще получи по-малка скорост.
По-лекото - по-голяма. Разликата в ускоренията ще е обратно пропорционална на разликата в масите.
Защото, за да спреш кое и да е от тези тела, трябва да изразходиш еднаква енергия (говорим за идеален случай)!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия